Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zkrotit žárlivost

Od: 123nevim odpovědí: 18 změna:

Ahoj. Jsme spolu s přítelem pár měsíců a já jsme začla strašně žárlit na jednu jeho kamarádku.

Vím, že než jsme se poznali, že ji chtěl a moc se mu líbila. Oba ale tehdy byli ještě zadaní a nakonec to nějak nedopadlo. Po nějaké době jsem přišla já a než jsme si spolu opravdu něco začli, tak mi o ni vykládal. Pak jsme spolu začli chodit a občas jsme tu slečnu vídali na akcích a tak. Přítel poznal, že jsem z ní nesvá a řekl mi, že se nemám čeho bát, že už ji bere jen jako kamarádku. Zároveň ale v klidu přiznal, že se mu líbí, ale takovým stylem, jako se mu líbí i jiné holky, ale nic to neznamená. Věděla jsem, že se už moc neschází, že se vidí maximálně ve škole nebo pokecají na nějaké akci.

Jenže teď jsme ji opět potkali na akci, oni kecali a domluvili se, že zajdou společně do posilky. Další den mu opět volala, jestli jde do jednoho klubu a jestli tam má dojít i ona a tak...Já jsem z toho na nervy a on mi sice říká, že se nemám bát, ale já to prostě nedokážu ovládnout. Bojím se, že se do ni zase zakouká jako kdysi, zvlášť když jsou teď víc v kontaktu a jdou spolu i do té posilovny.

Nevím jako to ovládat, nikdy jsem taková žárlivka nebyla. Chápu, že s emu třeba od pohledu líbí jiné slečny, to je celkem normální. Ale zrovna ta, kterou chtěl, se kterou s enevídal,a le teď začal. Jak se na to díváte vy? Mám důvod k žárlení? Nedokážu to vidět objektivě, tak se ptám na váš názor.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Žárlivost je destrukční vlastnost, která dokáže zničit i ten nejpevnější vztah. *hej*

Kvalitní vztah je založen na vzajemné důvěře partnerů! *palec*

V kvalitním vztahu není pro žárlivost místo! *stop*

Tak to vidím já... :)

hodnocení

2x

No já nevím jak moc znáte tu jeho kamarádku, ale řekla bych, že má něco v plánu...;) myslím, že se o něj nějak moc zajímá...:(. Třeba o nic nejde, ale připadá mi jeho chování divné. Proč nejde do posilovny nebo do klubu s Vámi? Já bych mu zase až tak moc nevěřila...:(Asi bych si sbalila sportovní hadříky a šla bych si do posilky zacvičit taky*bezim*. Zkuste to a uvidíte , jak se budou oba tvářit.*vtip*

luckapucka*
hodnocení

0x

Tak snad mu věříš na tolik aby ses krotila sama ne? ;) když ti říká že se nemáš čeho bát tak asi ví proč

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Nic ve zlém, ale myslím, že tyto stavy jsou úměrné i k Vašemu věku a zkušenostmi ve vztazích.

Nemá cenu proti tomu bojovat jakýmikoliv zákazy či omezením pro Vašeho přítele.Neomezujte ho v jeho zájmech a koníčkách (posilovna...atd.), tím tomu nepomůžete;)

Žárlivost je ve Vaší hlavě a zkuste s ní bojovat sama*bezim* Vše ukáže čas*palec*

Co stane, má se stát... A pokud by ze strany přítele mělo někdy dojít k nevěře, tak vězte, že to není ten pravý :)

luckapucka*

Mě třeba přijde divný proč já nežárlím vůbec přítel má dost k žárlivosti vhodnou brigádu a se mnou to ani nehne

marenka*

Lucko, na tom není nic divného, je to proto že mu věříš. ;) Já jsem občas žárlila na manžu tak první dva roky společného života, ale pak to přešlo právě tím, že jsem poznala jaký je a věřím mu.

Neříkám, že jsem si jím jistá, to snad ani u žádného člověka nejde, ale proč se trápit? Jestli mi ho nějaká křepelka očaruje, tak já s tím nic neudělám. Pak je čas na smutek, teď je čas radosti, že se máme rádi, že si rozumíme. Proč si to kazit? *nevi*

vosikac*

*jasne*To já taky ne, ale každý jsme jiný Lucko ;)

Ale možná je to i tím, že máme už něco za sebou, nějaké zkušenosti a nejsme nejmladší ... :D

sebod*

Ono se to lehko řekne: Nežárli! Ale když ten červík v naší hlavě hlodá a hlodá. Každý jsme jiný. Někdo lakomý, jiný sobecký, někdo zase žárlí.*nevi*. Zkus se s touhle vlastností poprat.*zed* Jde to hrozně těžko, ale musíš to udělat. jinak se z Tebe stane nesnesitelná stihačka *sok*. Neustálé žárlení dokáže vztah naprosto zničit.A stejně nikdy v životě, nebudeš mít jistotu, že Tě ten druhý nepodvede. *bum*

123nevim
hodnocení

Já neříkám, že mu v tomto nevěřím. Nemyslím si, že by mě podvedl. Spíš jde o strach z toho, že v ní zase objeví, co ho na ní předtím tak lákalo, když spolu budou trávit více času. Posilovna není jeho koníče, nikdy v ní snad nebyl, jde tam, protože ona tam chodí a domluvili se, že se k ní přidá. A ještě k tomu zakazování: Já mu v životě nic nezakazovala, to nesnáším sama a nedělala bych to. Vím, že mi nezbývá, než věřit tomu, co říká, ale když se na to celkově podívám, tak se tomu věří dost těžko.

marenka*

Tak teď chápu jak to myslíš. Nejde o nevěru sexuální, fyzickou, ale psychickou. Mrzí Tě, že tráví radši čas s někým jiným, než s Tebou. Řekni mu to a nebo to pusť z hlavy. Já vím že to je těžké, že se to lehce říká, ale jinou možnost nevidím. Trápení je k ničemu. Anebo běž do posilovny s nima ;)

vosikac*

Jiný věk a jiné lákadlo ... Tak to vidím já:) Dnes už může mít přítel jinou představu, tak to co ho lákalo kdysi, nemusí ho lákat dnes;)

123nevim
hodnocení

Jj, jde asi spíš o tu psychickou. Co se týče té sexuální, tak to mu věřím, že by neudělal nějakou blbost. On není ten typ, co by se namáhal s nějakým obelháváním...

Jinak ono se to nestalo v nějakém velkém časovém horizontu. Oni dva spolu trávili čas někdy na podzim, se mnou se seznámil někdy v zimě.

Tak si říkám, že mám asi jedinou možnost dozvědět se, jestli se vážně nemám čeho bát. Myslím, že pokud by se jeho chování ke mně změnilo, zatímco bude trávit čas s ní, tak tam asi problém je. Ale pokud bude vše stále ok, tak to asi opravdu nic neznamená, co říkáte?

Jinak dík za odpovědi.

marenka*

Co? *sok**sok**zed* Počkej, ty s ním chodíš od zimy a s ní trávil čas na podzim? Ale to úplně mění situaci, je to jeho stará kamarádka, mají si co říct, třeba zrovna s ní mluví i o Tobě a hezky. ;) Třeba zrovna za ní zajde, ať mu poradí, že jsi zamlklá a trápíš se a on neví proč. (a ty přitom žárlíš). Beruško zlatá, v tomhle světle si myslím, že žárlit je naprostý nesmysl! *hej*

doplněno 19.05.10 12:51:

Znáš písničku od Zdenka Svěráka pro děti? "Nenechávej staré známé pro nové, třeba jsou teď momentálně v nouzi, třeba mají paměť jako slonové, třeba je to nadosmrti mrzí" ;) Takhle si myslím, že přemýšlí Tvůj přítel.

luckapucka*
19.05.10 12:50

Mařenko *hej**palec*

karina*
hodnocení

0x

123nevím, vím co vás trápí. Nemyslím si, že jste ten případ, že chcete partnera vlastnit, z čehož žárlivost také někdy plyne. Myslím, že se cítíte ohrožená, už proto, že víte, dřív k sobě inklinovali, ale oběma bránil jejich současný vztah. Ona je teď patrně volná, váš partner ale ne. Když to dokázal poprvé, snažte se mu věřit, že to dokáže i teď a nezahne vám. Ona je v jiné pozici, nic jí nebrání vyzkoušet jak je přitažlivá. Projděte si co na ní může muže přitahovat.Ale vy nemějte zbytečně nizké sebevědomí. Věřte příteli, řekněte mu co vás trápí, ale že mu věříte. Že je vám jasné, že nějaké kamarádky bude mít celý život, ale tuhle že zrovna vnímáte trochu jinak. Vztah určitě musí být založen na vzájemné důvěře.Ale jsou v životě situace, a to i pro toho nejsilnějšího jedince, které mu jeho víru na chvíli můžou zpochybnit. Nenechte si je přerůst přes hlavu. Na druhou stranu, pokud i přes nejlepší vaši vůli se partner zviklat kamarádkou nechá, nic s tím neuděláte. Věřím ale že tohle nebudet nikdy řešit a váš přítel ví, kde jsou meze. Ale pravda je i ta, že posilovna je zdravá věc a co byste pro svoje zdraví ( i duševní) neudělala. Co vám brání vhodit do batohu botky a obleček a ... "když je to tak super, tak jdu s tebou taky, sama bych se tam nedokopala " *smich*. karina

123nevim
hodnocení

Mařenko, děkuji za Vaši potěšující odpověď, i Vám, Karino :).

Mařenka: Jde ale o to, že ona není tak úplně jeho stará známá. Stýkali se pouze v době, kdy se navzájem "chtěli". Pak to (pokud vím:-D ) ustalo, kontakt obnovili právě až teď.

Karina: On přítel to moc dobře ví, že na ni žárlím. Vždycky mi řekne, ať se nebojím, že to nic neznamená. Ale správně jste to vystihla tím jak jste napsala, že se na ni právěže dívám trochu jinak, protože zrčitá minulost mezi nimi byla, i když nic fyzického. kdyby byl zvyklý chodit do posilky, třeba i s kamarádkama, tak by mě to asi nějak netrápilo. Ale ta najednou a zrovna s ní, o to jde.

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Milá 213nevim!

Žárlivost vždycky plyne z vlastního malého sebevědomí a sebeúcty. Procházela jsem něčím podobným jako vy, ale jednoho dne jsem se probudila a viděla to všechno najednou úplně jinak. (Bylo to po noci, kdy tequila tekla proudem).

Prostě na ni zapomeňte. Hleďte si svého, tedy i přítele, svých dalších přátel, svých koníčků, buďte pro partnera vždycky upravená, usmívejte se. Tahle vaše nejistota, zda jste pro přítele ta pravá, to budete muset hodit za hlavu. Buď vás chce, anebo vás nechce. A aby o vás neztratil zájem, nesmíte se chovat jako myš, která si není jistá tím, zda jí sluší šedý kožich. Buďte svá.

elfyk
hodnocení

0x

Víš, co spolehlivě zabíjí vztah?

LPĚNÍ, OČEKÁVÁNÍ a NESVOBODA.

Když se zamyslíš, tak přijdeš asi na to, že Tvoje žárlivost je založena na tom, že ve vztahu na něčem lpíš, že (příliš) očekáváš a pravděpodobně jsi sama v sobě nesvobodná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]