Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karanténa a trvalý pobyt

Od: liliana24 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
mám takový dotaz, protože sama nevím jak to je. Otec je pozitivní na Covid a přišli jsme do kontaktu a mám i trvale bydliště u rodičů ale bydlím s přítelem, u rodičů jsem byla max jeden den v týdnu.Budu muset v případě negativního testu zůstat v karanténě u rodičů nebo mohu být u přítele? Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. V případě negativního testu není pro karanténu důvod. Tudíž můžete být kde chcete.

Kapko, to si myslíte vy. Politilci napříč Evropou si myslí něco úplně jiného*zed*

Upřesním jak to bylo u nás-já pozitivní-dcera která u nás přes víkend byla díky malému 3měs. dítěti a musela až do konce karantény u nás zůstat,měl zákaz vratit se dos véhobytu! a syn díky práci s potravinami-15denní karanténu,manželka jen 10 denní.a to i přesto že po absolvování testů byli negativní !.Byl jsem testován v pátek, a v sobotu jsem se dozvěděl.Oni na základě toho v nejbližším termínu nasledující středu a večer se dozvěděli že jsou negativní,ale karanténa pro ně platí!

hodnocení

2x

Co se týká karantény, zkus proštudovat zde:

bezpecnostprace.info/...

Jinak, dle zkušeností v naší rodině. V případě že byla osoba ve styku s osobou nemocnou a pozitivní na Covid a šlo o osoby pracující v sociálních službách (domov důchodců, charita), nebo osoby s vyšší expozicí (senioři, špatná imunita), šli na testy. Pokud o tyto osoby nešlo, na testy nemusely. A ať byli pozitivní (bez vážných příznaků), nebo nebyli pozitivní, nebo i nebyli na testech, museli být v karanténě minimálně 10 dní ode dne, kdy se s nakaženou osobou (přičemž šlo o nakaženého člena rodiny ve společné domácnosti !) naposled setkali. Poté již na testy jít nemuseli. Kde budeš karanténu "držet"by mělo být jedno, ovšem byl by problém, pokud by jsi byla u přítele, zda by nemusel být nakonec v karanténě i on. Pochopitelně, pokud by jsi byla pozitivní, pak určitě ano. Jestli i vpřípadě že by jsi byla negativní, tak asi ne. Ale těch výkladů a přístupů je mnoho a někdy se v tom už člověk nevyzná. *nene* Právě proto se i zřejmě, v současnosti, ten virus tak lavinovitě šíří. Tak jestli jsem pomohl, to si říct netroufám.;)

hodnocení

1x
Samozřejmě, že po kontaktu s nakazenym musíte zůstat v karanténě. Nebo to chcete šířit dál?

liliana24
hodnocení

Takže nemusím být 10 dní doma?Uf tak to jsem ráda.

hodnocení

0x

No já jsem stejného názoru jako "kapka". Proč by měla být v karanténě, když bude negativní? To nemá logiku. Ledaže by to bylo tak, že nákaza se neprojeví ihned. Ale v tom případě se zřejmě nedělá test okamžitě, to by nemělo smysl. Je to nějak zamotané. Takže asi musíte být několik dní v té karanténě, jelikož jste přišla do styku s nakaženým otcem. Ale testy Vám budou dělat později a pak teprve budete mít jistotu. V tom případě by bylo lepší zůstat doma a ne u přítele, protože by to mohl dostat třeba on, i kdybyste Vy nic neměla. Tak to těch pár dní bez přítele raději vydržte.

P.S. A i Bohumil to vysvětluje celkem dobře. Buďte doma.

Jestli přítel chodí do práce, tak to může zanést i mezi ostatní lidi, aniž by to věděl. A přesně tohle je důvod, proč se to tak nezadržitelně šíří. V tomto teda vláda selhala totálně, protože já jsem si teď uvědomila, jak nedostatečně jsme informováni o tom, jak se máme zachovat v takovém případě. Není to jednoznačné a každý si to může vysvětlit po svém. A každý si samozřejmě vybere tu alternativu, která je pro něj příjemnější. A Váš případ je vlastně ukázkový. Byla byste mnohem raději v té karanténě s přítelem, než doma s rodiči. Což je pochopitelné. Ale jestli on chodí do práce, tak on můžete ohrozit i další lidi, protože on tam ten virus může donést, aniž by on pociťoval příznaky. Fakt je to jako začarovaný kruh.

perditax
hodnocení

0x

Pokud sdelite hygiene, ze jste pri kontaktu mela rousku ci respirator, tak do karanteny nemusite, viz. nas predseda Andrej

sgrerh

A ještě že máte vysoký stropy a větráte :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]