Nejste přihlášen/a.
Upřesním jak to bylo u nás-já pozitivní-dcera která u nás přes víkend byla díky malému 3měs. dítěti a musela až do konce karantény u nás zůstat,měl zákaz vratit se dos véhobytu! a syn díky práci s potravinami-15denní karanténu,manželka jen 10 denní.a to i přesto že po absolvování testů byli negativní !.Byl jsem testován v pátek, a v sobotu jsem se dozvěděl.Oni na základě toho v nejbližším termínu nasledující středu a večer se dozvěděli že jsou negativní,ale karanténa pro ně platí!
Co se týká karantény, zkus proštudovat zde:
Jinak, dle zkušeností v naší rodině. V případě že byla osoba ve styku s osobou nemocnou a pozitivní na Covid a šlo o osoby pracující v sociálních službách (domov důchodců, charita), nebo osoby s vyšší expozicí (senioři, špatná imunita), šli na testy. Pokud o tyto osoby nešlo, na testy nemusely. A ať byli pozitivní (bez vážných příznaků), nebo nebyli pozitivní, nebo i nebyli na testech, museli být v karanténě minimálně 10 dní ode dne, kdy se s nakaženou osobou (přičemž šlo o nakaženého člena rodiny ve společné domácnosti !) naposled setkali. Poté již na testy jít nemuseli. Kde budeš karanténu "držet"by mělo být jedno, ovšem byl by problém, pokud by jsi byla u přítele, zda by nemusel být nakonec v karanténě i on. Pochopitelně, pokud by jsi byla pozitivní, pak určitě ano. Jestli i vpřípadě že by jsi byla negativní, tak asi ne. Ale těch výkladů a přístupů je mnoho a někdy se v tom už člověk nevyzná. Právě proto se i zřejmě, v současnosti, ten virus tak lavinovitě šíří. Tak jestli jsem pomohl, to si říct netroufám.
No já jsem stejného názoru jako "kapka". Proč by měla být v karanténě, když bude negativní? To nemá logiku. Ledaže by to bylo tak, že nákaza se neprojeví ihned. Ale v tom případě se zřejmě nedělá test okamžitě, to by nemělo smysl. Je to nějak zamotané. Takže asi musíte být několik dní v té karanténě, jelikož jste přišla do styku s nakaženým otcem. Ale testy Vám budou dělat později a pak teprve budete mít jistotu. V tom případě by bylo lepší zůstat doma a ne u přítele, protože by to mohl dostat třeba on, i kdybyste Vy nic neměla. Tak to těch pár dní bez přítele raději vydržte.
P.S. A i Bohumil to vysvětluje celkem dobře. Buďte doma.
Jestli přítel chodí do práce, tak to může zanést i mezi ostatní lidi, aniž by to věděl. A přesně tohle je důvod, proč se to tak nezadržitelně šíří. V tomto teda vláda selhala totálně, protože já jsem si teď uvědomila, jak nedostatečně jsme informováni o tom, jak se máme zachovat v takovém případě. Není to jednoznačné a každý si to může vysvětlit po svém. A každý si samozřejmě vybere tu alternativu, která je pro něj příjemnější. A Váš případ je vlastně ukázkový. Byla byste mnohem raději v té karanténě s přítelem, než doma s rodiči. Což je pochopitelné. Ale jestli on chodí do práce, tak on můžete ohrozit i další lidi, protože on tam ten virus může donést, aniž by on pociťoval příznaky. Fakt je to jako začarovaný kruh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.