Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je normální, že zásilka ze Zlína na severní Moravu putuje přes Nehvizdy?

Od: 355 odpovědí: 15 změna:

V pátek dopoledne jsem si objednal zboží z internetového obchodu. Po objednání mi přišel e-mail od Zásilkovny ve kterém je mj. odkaz na sledování zásilky s trasovacím číslem. Jedná se o zásilku do obce na severní moravě. Podle sledování na stránkách Zásilkovny byla zásilka přijatá na podacím místě ještě v pátek ve 14:16:07. Předpokládal jsem, že mi dnes (v pondělí) bude doručená, ale prozatím se tak nestalo a předpokládám, že do večera mi ji už asi nedoručí. Zajímavé na tom je to, že dnes ráno jsem ve sledování zásilky našel, že dnes 15. 02. 2021 01:50:45 byla zásilka přijatá na expedičním depu Nehvizdy, Okružní 781 a tím to sledování prozatím končí. Podle mapy jsem si zjistil, že ty Nehvizdy jsou někde kolem Prahy. Je normální, že zásilka určená na severní Moravu putuje ze Zlína opačným směrem přes Nehvizdy? Kdy asi mohu očekávat, že mi zásilka bude doručená? Asi příliš brzo ne, když putuje opačným směrem a pokud se někde neztratí tak bude zase putovat zpět na Moravu. Zboží jsem objednával s dopravou na adresu a netušil jsem, že to zašlou přes Zásilkovnu. Snad mi to Zásilkovna nedoručí na nějaké výdejní místo kde si budu muset pro to zajet. To by se mi velmi hodně nelíbilo. U toho sledování zásilky mám ještě uvedečné "Název výdejního místa/dopravce CZ Doručení na adresu HD" a zajímalo by mne co znamená to HD.

Poslední informace o zásilce z jejího sledování je z před chvíle, že "15. 02. 2021 13:14:26 Přiřazení trasovacího čísla externího přepravce: XXXXXXXXXXXXXX.". Odkaz vede na sledování zásilek u DPD kde to ale prozastím ještě není dostupné.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

3x

Je normální, že se zásilky svážejí do příslušného centra , ale v rámci kraje či okresu. Pokud zásilka putovala ze Zlína ku Praze a zpět, tak s jistotou byla omylem naložena od kurýra do jiného kamionu, který sváží na centrální depa. Tomu by odpovídalo i to jednodenní zpoždění. Tohle se občas stane, pracuji s DPD svozy 12 let.

motak
hodnocení

2x
HD je home delivery tj doručení na adresu.

hodnocení

1x

Je to normálne. Je z ekonomického hľadiska lepšie pozvážať všetky zásielky na centrálne miesto a tam ich roztriediť ako triediť jednotlivé zásielky po celej republike a posielať ich jednotlivo.

hodnocení

0x

Existuje zde možnost, že eshop ve Zlíně má ústřední sklad v Nehvizdech. Zvoleného dopravce by měl ale eshop dodržet. HD znamená: hlavní dopravce? :) Zítra (16.2.) bude pravděpodobně (dle mých zkušeností) zásilka doručena do místa určení.

Doplňuji dle upřesnění uživatele "motaka": HD je home delivery tj doručení na adresu. :)

355
hodnocení

Eshop ve Zlíně by mohl mít ústřední sklad v Nehvizdech, ale to téměž určitě nebude můj případ. Ve sledování zásilky u Zásilkovny mám mj. uvedené "12. 02. 2021 14:16:07 Příjem zásilky na podacím místě DEPO, Zlín, Malotova (areál Svit).". Z toho vyplývá, že Zásilkovna tu zásilku přijala ve Zlíně a přepravila ji do Nehvizdů aby ji asi tam předala na doručení na mojí adresu dopravci DPD. Ve sledování zásilek dopravce DPD mi to prozatím vypisuje chybu s možností mj., že "Zásilku jsme ještě nepřevzali k přepravě. Obraťte se prosím na odesílatele nebo to zkuste později. Děkujeme za spolupráci.". Z toho vyplývá, že DPD asi tu zásilku ještě stále nemá vyzvednutou od Zásilkiovny i když trasovací číslo už Zásilkovna má k dispozici. Nechápu proč tu zásilku zásilkovna nepředala DPD už v pátek ve Zlíně nebo ji nepřepravila někde blíže k adresátovi a tam ji předala DPD k doručení na určenou adresu. Tu zásilku bych tak mohl mít doručenou už v sobotu nebo dnes. Připadá mi to, že Zásilkovna se asi řídí podle hesla proč něco dělat jednoduše když to jde i složitěji. Domnívám se, že v tomto případě Zásilkovna možná něco popletla a nechala tu zásilku přepravit tam kde asi neměla. V eshopu jsem dopravu zvolil "Doprava až k vám domů, do práce, nebo kamkoliv. Dopravce volíme podle objednávky." a tak jsem předem nevěděl kterého dopravce použijí. Bylo by dobré kdyby mi ta zásilka byla doručená už zítra, ale příliš s tím nepočítám a budu rád když to nakonec nebudu muset reklamovat.

motak
Je možné, že to poslali omylem do nehvizd. Ale třeba na dpd předávají centrálně v Praze.
Každopádně u téhle služby eshop nevi, kdo to bude fyzicky dorucovat, to volí zasilkovna podle vytížení,lokality atd..
355
hodnocení

Já jsem dopředu nevěděl ani to, že to budou zasílat přes Zásilkovnu. To jsem se dověděl až mi Zásilkovna zaslala odkaz na sledování zásilky a pak až dnes po 13:00 z toho sledování, že to už má přidělené sledovací číslo od DPD kde se to ale prozatím ještě sledovat nedá. Nevím jaký smysl by mělo předávání zásilek na DPD centrálně v Praze když jak Zásilkovna tak i DPD fungují po celé ČR.

355
hodnocení

Tak záležitost se konečně trochu pohla a na sledování zásilek DPD už nyní vidím "15.02.2021 19:44 Nehvizdy (CZ) Zásilka je na cestě na depo, ze kterého ji budeme doručovat.".

motak
Hodně eshopu podává na zasilkovnu/ulozenku na všechny různé dopravce. Zakaznika to vlastně nemusí zajímat, pokud to dorazí jak a kam si přál...
V logistice je plno různých věci co nemusí vypadat logicky a jsou nejlepší. Sýr z madety, co si koupíte v Kauflandu v budejovicich jde třeba taky z místní výrobny do skladu u Prahy a zpátky do CB do regálů. To taky nedává smysl.(příklad...)

355
hodnocení

Tak dnes dopoledne mi DPD tu zásilku konečně doručilo. Ono mi je jedno jakou trasou se ta zásilka doručovala, ale myslím si, že kdyby to bylo trochu lépe logisticky organizované tak by to mohlo být doručené mnohem dříve a mohl jsem tu zásilku mít třeba už na druhý den v sobotu nebo alespoň včera. Doručovat zásilku v rámci ČR 4 dny mi v roce 2021 připadá trochu dlouho když někteří dopravci jsou běžně schiopní doručovat zásilky do následujícího dne po odeslání nebo nejpozdějí 2 dnů.

motak
Vždyť vám to přišlo 2 pracovní den, co byste ještě nechtěl...
355
hodnocení

Druhý pracovní den ano. Já se neztěžují, že je to příliš dlouhá doba a na tu zásilku jsem až tolik nespěchal. Jde mi o to, že kdyby to bylo lépe logisticky organizované tak jsem tu zásilku mohl mít třeba už i v sobotu (DPD doručuje i v sobotu) nebo v ponděli. Navíc neni doba před Vánocemi kdy se obvykle doručuje více zásilek a doručení se tak zpožďuje. Pamatuji si časy kdy se zásilky doručovaly i týden, ale nyní je už jiná doba a mohlo by to jít i rychleji.

motak
Podívejte se, jak to vypadá v depech zasilkovny a buďte rad, že vam to vůbec přišlo:)
google.com/...
355
hodnocení

Mne nezajímá jak to vypadá v depech, ale jak by to mohlo být kdyby to bylo lépe organizované což v současné době by snad mohlo. Navíc to video je asi z doby před Vánoci kdy je asi vždy u všech dopravců více zásilek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]