Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodhlášení televizního poplatku

Od: milana* odpovědí: 13 změna:

dobrý den, při prodeji domu jsem se odstěhoval k přítelkyni a zapoměl odhlásit televizní poplatek. i když jsem měl vždy prokazatelně trvalý pobyt kde se televize platila, chce čt zaplatit zpětně tři roky, ikdyž jí žádná škoda nevznikla. díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

To je stále dokola. Je úplně jedno, kde, s kým a jak dlouho zrovna bydlíte (případně bydlíte pod mostem). Můžete ho mít třeba v obýváku, na chatě, v autě, v ponorce, na WC, nebo třeba v hodinkách. Platíte za to, že vlastníte přijímač, určený pro příjem signálu. Dokonce ani nemusí být zcela funkční. A ČT má ze zákona na poplatky nárok i za dobu, po kterou jste přijímač prokazatelně nepoužíval. Mně se to taky nelíbí, ale nic s tím nenaděláte. Neznám Vaše finanční možnosti, ale ČT je v právu a má pravděpodobně lepší právníky, než si můžete dovolit Vy. Případný soudní spor prohrajete a ještě Vás to bude stát nemalé peníze navíc.

peta*

Jen dodám že přijímat televizní (některé ) a rádiové vysílání umí i mobilní telefon.

Pro tazatele - pošlete jim kopii prodejní smlouvy a nechte to dojít až k soudu kde prokážete že tam již tři roky nebydlíte a dům není váš a máte trvalé bydliště jinde.Mimochochodem jak vám poslali dopis někam kde nebydlíte?

Mobilní telefon ovšem poplatku nepodléhá.

Stejně tak tom platí i pro PC-platí se za PC ,který nemá TV kartu !

výtka
Upozornění od administrátora 23. 02. 2021 15:17:46
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. PC monitory, projektory nebo různé formy osobních počítačů se za přijímače nepovažují. Výjimkou jsou ty, které náhodou televizní nebo rádiový tuner obsahují.Na počítači můžete sledovat internetové streamy České televize (iVysílání) a Českého rozhlasu (iRadio) i bez koncesionářských poplatků. Počítač v takovém případě přijímačem, jak jej definuje zákon, není.

Platí se za PC, které TV kartu.

ruzena*

Měla jsem televizní kartu v počítači 4 roky a výrobce ani prodejce mě neupozornil, že bych na ni měla platit poplatky...Měla jsem za to, že stačí, že je platím v domácnosti za velkou televizi..Mýlím se?

Domácnost platí jednou.

hodnocení

6x

V odkazu je podobný případ. Právníci tvrdí, že s argumentem doložení data stěhování neuspějete.

denik.cz/...

*cteni*

milana*

Děkuji za odkaz deník, tuhle informaci jsem hledal.

sisin
hodnocení

3x

Vlastnil jste dům, ten jste prodal. Na ten dům jste měl nějaké platby /el, plyn, voda apod../, které se ve většině případů platí přes SIPO, nebo jednotlivě složenkou.

Pokud jste všechno rušil, převáděl na nové majitele, musely Vám na SIPU zbýt poplatky za R?+TV. Anebo jste platil TV trvalým příkazem, či složenkou.

Ale pokud nezaplatíte, chodí přece upomínky.

Víte, je to Vaše liknavost, přece když zvládnete všechno okolo prodeje nemovitosti, tak omluvu za opomenutí R+TV bych také nepřijala.

Nesoudit se, ale zaplatit a raději dříve, než vyskočí ještě větší penále.

hodnocení

0x

Doložte, že jste dům prodal (kupní smlouvou) a že bydlíte u přítelkyně, která poplatek platí.

doplněno 15.02.21 12:32:

@milana: Poraďte se s právníkem!

milana*
hodnocení

díky za reakci,bohužel argumentují tím, že pokud se poplatek neodhlásí, tak povinnost plateb trvá. jedná se mi o to jestli nemá někdo podobnou zkušenost, jestli má smysl jít do soudního sporu.

Kvůli vaší chybě soudní spor, to je odvaha. Zřejmě máte dost peněz a nemáte nic jiného na práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]