Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový nouzový stav a počet osob v obchodě

Od: semty odpovědí: 32 změna:

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně nového protiústavního nouzového stavu. V zásadě stejná opatření zůstavají ovšem jsem se nikde nedočetl, jestli se něco změnilo na počtu osob na prodejně. Nebaví se mě totiž hádat se sekuriťáky. A rád bych doplnil, než mě tady začne kamenovat spousta lidí, že vytvářím konflikty nebo patřím mezi nezodpovědné.

Z mého pohledu je toto opatření naprostý nesmysl, nebo minimálně to jak zpracovaly obchodní řetězce. Příjde mi daleko nebezpečnější šahat na košík nebo na vozík po někom cizím, než když by v obchodě kolem sebe procházelo více lidí v rouškách.

Bohužel už jsem takto narazil v Lidlu a Kauflandu, kdy security navíc nebyl ochoten pochopit, že nemám u sebe žádnou hotovost neboť platím všude kartou nahranou v telefonu a že nemám problém si vozík vzít ale musí mí ho odemčít. Aní nemluvím o tom, že se odvolávají na zákon ve kterém o nákupních vozících není ani zmínka.

Já chápu, že to je náročné pro všechny ale toto opatření se opravu nepovedlo.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Na tohle jsou dve mozna reseni. Nenakupovat tam, kde me otravuji. Tak to delam ja.
Druha moznost je odemknout vozik klicem a hned za vchodem ho nechat stat.
semty
hodnocení

Tak nejlepší to má Tesco nebo Albert. Tesco nenutí košíky vůbec, mají tam člověka s tabletem a u Alberta v Olympii kam chodím nejčastějí je týp kterej ten vozík normálně odemče. Tak bych si to představoval. Ale chtít vozík a říct mi ať si seženu žeton je výsměch :D

Jinak máte pravdu, ale bohužel občas v tady těch obchodech jako Kaufland mají dobré věci za které stojí se tam zastavit.

"...mají dobré věci za které stojí se tam zastavit"

Tak pokud Vám skutečně stojí za to se pro něco někde zastavit, musíte holt respektovat jejich pravidla. Stejně, jako vy nemáte povinnost u sebe nosit drobné, oni nemají povinost vás bez respektování pravidel pustit do krámu.

Je to jednoduché - buď budete dodržovat naše pravidla, nebo běžte jinam.

hodnocení

3x

nového protiústavního nouzového stavu***to musí rozhodnout ústané soud.

změnilo na počtu osob na prodejně***nic se nezměnilo

Vy máte problém jen s tím, že nemáte minci, nebo kolečko na košík?

semty
hodnocení

Ne, spíš mi vadí, šahat na vozík po někom, než procházet kolem lidí v roušce.

Tady ty situaci z mincí to je jen třešnička na dortu.

Když jdu jednou za čas nakupovat, vždy pouze s respirátorem, rouškou ochráním ostatní, sebe ne. Na ruce jednorázové rukavice, mám jich doma forotu. Když naložím nákup do auta, rukavice stáhnu, vyhodím je do koše, namažu si ruce antibakteriálním gelem, abych si nenanesla bacily na volant a je to. Chráním se opravdu pečlivě a vím proč to dělám.

To že nemáte pětikačku nebo žeton do vozíku je problém váš a ne securiťáka. Kdyby měli každému odemykat vozík, dělali by jen to.

semty
hodnocení

Z mého pohledu ne. Není moji povinností u sebe nosit drobné kvůli vozíku. Vláda nařídila zákon, prodejci si to upravili po svém. I kdyby byla teoreticky na místě PČR, tak mě nemůžou jakýmkoliv způsobem donutit si ten vozík vzít, paragraf na to není.

ccc*

semty - v tom případě nechoď do krámu a buď doma.

zaseja

Ale tu pětikorunu si měl nosit u sebe i před kovidem, tak co si tady vymýšlíš za konspirace?

Jenom hledáš problémy.

semty
hodnocení

zaseja: Jsem sám, nakupuju pro sebe a většinou málo, protože při velkých zásobách jidlo nestíhám sníst a kazí se. Čili když jsem šel do krámu, vystačil jsem si tak, že jsem to pobral do ruk, případně jsem si vzal košík (ten do ruky) a vozík jsem nebral nikdy.

"Není moji povinností u sebe nosit drobné kvůli vozíku"

To skutečně není. Ale taky není Vaše povinost nakupovat tam, jde to vyžadují.

Když půjdete nakupovat a nebudete mít čím zaplatit, tak Vám taky nic neprodají. A nosit u sebe peníze také přece není povinné.

semty
hodnocení

To pro mne není argument. Vám nevadí v této době šahat na vozík, který někdo měl před Vámi?

nov

Stačí desinfekcí postříkat madlo u vozíku..děláte problém tam, kde není. A samozřejmě i svoje ruce.

vozíky pravidelně dezinfikují, asi to nestihnou po každém zákazníkovi postříkat. Zrovna tak, jako když tam jdete po někom na WC, taky se musíte dotknout madla po někom, kdo předtím otvíral dveře.

Hledáte problém tam, kde není. Chcete malé košíky, ty některé prodejny stále používají. U těch Vám nevadí na ně šahat?

Vezměte si dezinfekci a postříkejte si madlo, v prodejně mají desinfekci, postříkejte si ruce.

Nebo nedělejte žádná opatření a jen nadávejte a stěžujte si. Je to jen na Vás, co si vyberete.

"Vám nevadí v této době šahat na vozík..."

Ne, to mi nijak zvlášť nevadí a pokud nechci strávit zbytek života na samotce, musím se přizpůsobit. Všude mají u vchodu dezinfekci, nic mi nebrání jí použít jak řed nákupem, tak po něm. Navíc během dne sáhnu na desítky jiných věcí, na které přede mnou už kdosi sahal a které ani nemám možnost dezinfikovat. Prostě to beru jako fakt, chovám se přiměřeně podle toho, ale nepropadám zbytečné panice.

Už to tu párkrát padlo, takže zopakuji úsloví - "Nejhorší smrt je smrt z vyděšení".

hm*

semty: Paragraf na vozík (povinnost tlačit vozík) sice nejspíš není, ale bez něj tě dovnitř nemusejí pustit.

kicune*
hodnocení

3x

Stěžujte si na absenci košíků u manažera obchodu. Já si takhle také stěžoval u nás v krámu čerstvě po zavedení tohoto opatření a dva dny na to zase přidali košíky. Jestli to bylo kvůli mě, nebo si stěžovalo víc lidí, to už se asi nedovím.
A často u nás košíky desinfikují, to oceňuji. Zrovna v sobotu jsem tam byl dvakrát a vždy se mi dostal do ruky ještě mokrý čerstvě desinfikovaný košík

host

Máte dobrý obchod, když píšete :"..často u nás košíky desinfikují, to oceňuji". Ve všech obchodech v okolí, kam chodíme nikdo držadla vozíku ani košíků nedesinfikuje a tak si člověk sebou musí již předem brát rukavice, které pak zahodí. Ještě že se alespoň automa.ticky otvrají dveře a lidé nemusí sahat na upatlaná madla

Některé prodavačky stačí postříkat a desinfikovat svůj pás u pokladny, ale mnohé to nedělají, protože má u pokladny stále plno.

Horší než větší počet lidí v obchodecj (když je jich moc, tak tam prostě nejdu) je MHD. Nejen že jsou lidé blízko sebe, ale nikdo asi nedesinfikuje žádná držadla. Ještě že tramvajáci otvírají všechny dveře a průběžné tak tramvaj na každé stanici vyvětrají. Chválím. I autobusy by potebovaly alespoň na každé konečné pořádně vyvětrat. A samozřejmě otřít všecho, na co cestující sahají.

,

hodnocení

1x
Neni jednodušší nechat si přivézt potraviny domu , treba od Tesca? Já to tak delam a nemusim nikam chodit.

co je na tom jednoduššího? kupujete svým způsobem zajíce v pytli a navíc ani to nená záruka toho že V8m při přípravě zboží do něj někdo nenaprskal! a další je o kolik víc to stojí? nebo jseo to lidumilévé a dopravu neúčtují?

mnd®
hodnocení

1x

genehawkins : tak u nás v kaufu ani lídlu s tím problém nemají a nevyžadují to.A tam kde zákazniky nechtějí tak tam chodit prostě nebudu.

Ale oni zákazníky chtějí, jen dodržují nařízení vlády, což je v pořádku (bez ohledu na to, jestli se Vám to líbí, nebo nelíbí).

mnd®
hodnocení

0x

Jé to je tak velkej probém si naskládat nákup do své tašky-u pokladny všechno vyndat a dát zpátky do tašky? Pak nemusíte otravovat nikoho o košík.

A sekuriťák tam není od ,,odemikání,, vozíků ale od hlídání krážení pokladními.

No tak pokud obchod vyžaduje, aby každý zákazník měl košík (kvůli omezení počtu), což je tento případ, tak je to opravdu problém...

mnd - tak to skutečně problém je. Například do Kauflandu ani do Lídlu Vás bez vozíku (případně košíku) vůbec nepustí. A ten sekuriťák u vchodu nehlídá zloděje, ten je tam právě proto, aby se to dodržovalo. Je to nejjednoduší způsob omezení počtu osob v prodejně. Pravdu máte v tom, že tam není kvůli odemykání vozíků.

mnd®

Holky nenádejte se * však to píšu hned na načátku ** to je problém si si naskládat nákup do své nákůpní tašky? Pak to u pokladny vyndám a dám zpět. Co je na tom špatného?Jasně někde jsou o bezblouplužný,ale te to není všude.

A peotože jsem toho dělal tak vím co dělá...

asd1
hodnocení

0x

Když se ti nelíbí pravidla tak tam nelez. Do bazénu tě taky nepustí bez plavek a je to tvůj problém když je nemáš.

Mmch. u vstupu je desinfekce, tak si stříkni na ruce a přejeď si i madla košíku.

ocko
hodnocení

0x
K té desinfekci- raději to moc nepřehánět, ať se neolupuje kůže na rukách. Spousta lidí plýtvá se zdarma desinfekcí v obchodech a taky v práci a pak se diví, co to mají za hnusný ekzémový problém *ee*
15.02.21 17:45

Nesmysl.

To není nesmysl. Většina desinfekcí je na lihovém základě a líh pokožku velmi vysušuje. To je známý fakt, který neukecáte.

Něco si o tom přečti. Není tam jenom líh. Obzvlášť v téhle zimě je pokožka po použití dezinfekce více chráněná než bez ní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]