Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak založit obchod s květinami

Od: atrama® odpovědí: 14 změna:

Přemýšlím o malém obchůdku s květinami. Má někdo zkušenost, co to obnáší? Hlavně finance, kolik tak do toho vložit, jestli je nějaká sleva pro zač. živnostníky na daních, nějaká dotace, nebo něco podobného... Měla bych to v pronájmu, a trochu mě to děsí, neb je na to špatná doba, abych do toho neinvestovala, a pak hned nezkrachovala...Kytky, aranžování,zahrada, vše je můj dlouholetý koníček,a hodně mě to baví, ale nikdy jsem v tom nepracovala, dělala jsem v textilních firmách. Teď na to budu mít certifikát, tak o tom přemýšlím, neb jsem dlouho nezaměstnaná a práce v nedohlednu...díky za všechny rady, zkušenosti, odkazy.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U nás, v Ostravě, je paní, kterou málokdo viděl. Pracuje s kytkami na telefon. Už víc jak rok celá naše rodina objednává kytice u ní. Poslední, v neděli dostala dcera od vnučky. Zavolala a řekla: Chci kytici pro maminku k 42.narozeninám, chci aby byla modro zelená, chci do aby stála xxx peněz a potřebuji ji v neděli před polednem. Dohodli se přesně na čase a v určený čas přijel mladý mužský, přivezl něco tak krásného, že jsme až vydechli, když to mladá předávala. Za tu cenu, za kterou se dohodli, včetně dopravy. Paní Hájková je úžasná, neopakovatelná, naprosto originální. A není dražší, než ty co prodávají na trhu zahradníci. Paní má vedle velkosklad s čerstvými kytkami a materiálem.*ua*A já vlasně mám fotku prosincové kytice k mým narozeninám. Asi vám nepomáhám, ale třeba jako inspirace?

doplněno 19.05.10 11:35:

Nejde mi přiložit fotku. Škoda veliká *plac*

hodnocení

0x

Tak ještě jednou

doplněno 19.05.10 11:41:

Ne že by to nešlo, ale nejde *bum*

doplněno 19.05.10 12:56:

Jo jo, čekala jsem, ale napsalo mi to, že můžu použít jen JPG, JPGEG, PNG. Dorotku mi taky párkrát nevzal a pak ano. A přitom fotky mám JPEG IMAGE. Namokly i vlny v atmosféře. *zed* Ale děkuji

výtka
Upozornění od sys strejc 19. 05. 2010 11:55:20
Mám dojem, že na odeslání moc pospícháte. Po vložení a odeslání obrázku počkejte, až se vám zobrazí (zcela bez vašeho přičinění) původní diskuze s vaším příspěvkem včetně obrázku...
hodnocení

Díky za nápad, to já známé a příbuzné také zásobuji, ale spíš daruji, nebo jen za kafe atd...jako dárek...vždyť to znáte, ale potřebuji už pracovat, je to tady s prací bída, tak přemýšlím co začít...už nejsem hlavně nejmladší. Ten velkoobchod má paní dobrý, to by se mi taky líbilo. Já su ještě na větší vesnici, o to je to těžší...Tak budu se těšit na fotku, já to neumím, dávat fotky...*slunce*Už konečně, aby bylo, nebo nás ty depky sežerou!*slunce*

marenka*

Vezměte si příklad ze slavného medovníku. Ten pán, cizinec, začínal stejně jako Vy. Pekli pro příbuzné, pak do místní hospody, pak do vedlejší vesnice, pak na svatby... Dneska? Má fabriku kde zaměstnává 200 lidí ;) A to je i u Vás, myslím si, největší plus k úspěchu! Budete dělat věc, která Vás baví, které rozumíte a hlavně máte už první věrné zákazníky, kteří Vaši práci dávno ocenili.

doplněno 19.05.10 12:58:

Ještě Vám doporučím tyhle stránky, je tam hodně informací o podnikání i pro naprosté začátečníky ;)

podnikatel.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

mám sousedku ,která vlastní krámek s květinami.Je napojena na síť květinových obchodníků.Prodává 95% kytek z Holandska.

Na nějaké aranžérské hrátky nemá čas.Je třikrát týdně ve velkoobchodě a vybírá kolekce.

JABRAKA

pt®

Atramo, tak už máte kurs na vázání kytiček hotový? No to je prima. Myslím si, že by krámeček mohl prosperovat, pokud tam budete sama a nebudete nikoho zaměstnávat /možná někdy v budoucnu/ a výdělek bude pro Vás a na nájem. *slunce* Moc Vám to přeji a držím palečky. To víte, velkosklad, bere od "výrobce" a může mít nižší ceny, ale i maloobchod bude prosperovat, když nenasadíte vysoké ceny. Určitě pak dejte vědět. Myslím si, že se moc těšíte a jste pro obchůdek srdcem zapálená *srdce* a to zákazníci vycítí a budou se rádi vracet. PT /stařenka/

hodnocení

Dávám pár ukázek.

doplněno 19.05.10 21:32:

Tak mi to nejde...tak se omlouvám.

pt®

Atramo, ještě jsem si vzpoměla, než budete otvírat krámek, zkontrolujte si, zda máte na každém zboží nalepenu cenu, na dveřích otevírací dobu a své jméno a Ičo. Jinak si myslím, že kytičkám rozumíte. Můžete zkusit doplňkový sortiment, jako jsou dekorační svíčky a nějakou keramiku. Můžete se také domluvit s dodavateli, že budete brát zboží do komisního prodeje = co prodám, to vyfakturujete, co neprodám odveze si zpět. Myslím, že by na to mohli alespoň někteří prodejci přistoupit. A až uvidíte, jak to půjde, tak se rozhodnete dál. Ale držím Vám palečky. A těším se na nějakou fotečku, až budete mít čas. *slunce* PT /stařenka/

zivnostnicek
hodnocení

0x

Dovolím si Vá uvést do reality podnikání v dnešní ČR. Musíte mít peníze minimálně na nákup prvního zboží,pokladny a zařízení /regály atd./Ulevy na daních ani náhodou neexistují.Naopak,jakmile si zřídíte živnostenský list a začnete podnikat,hned budete platit.Sociální,zdravotní,daně,penále za pozdní platby záloh na elektřinu,vodu či plyn.Ať vyděláváte,nebo ne.Nikdo se s Vámi nebude bavit a diskutovat a to hlavně ČEZ a leasingové společnosti a banky,pokud si např.pořídíte auto a to byste měla.Nejlépe užitkový vůz.Musíte něčím vozit zboží,protože si občas budete muset dovéz něco sama od pěstitelů.Musíte mít široký sortiment,jinak to je o ničem.Nájemní smlouvu si nechte skouknout právníkem.To za tu pětistovku stojí,protože s vámi někdo může pěkně víte co...Dotace? Zapomeňte! Časem zjistíte,že to sama nebudete stíhat a budete potřebovat zaměstnat prodavačku a tady nastává hlavní kámen úrazu.Zjistíte,že každý chce být zaměstnaný a mít výplatu,ale nechápe,že za to musí něco udělat a umět ,ve vašem případě prodat,aby jste mu měla z čeho peníze vůbec dát.No stručně řečeno,lidem se moc dělat nechce,ale peníze by chtěli. Nakonec Vás obviní,že jste vykořisťující podnikatel.Většinou nevydrží ani měsíc a jdou do pryč. Abyste se vyhnula v takových případech obludně složitému přihlašování a odhlašování zaměstnance na soc. zdr. atd. je lepší ho přijmout na tzv. Dohodu o provedení práce. Jakmile obchod otevřete vrhnou se na Vás různí prodejci s různým zbožím,protože nikdo nemá prachy a každý chce prodávat. Občas naletíte,občas nakoupíte rostliny a než je prodáte tak třetina uhyne a když to spočítate zjistíte,že jste na nich neprodělala,ale ani nevydělala,občas vám tam někdo přiveze zelené rostlinky a Vy až po jeho odjezdu zjistíte,že vám prodal sotva prokořenělé řízky,atd,atd. Budete unavená ze zákazníků z buzerace úřadů a do toho Vám přijde oznámení z finančáku,že Vám příští týden udělají kontrolu daňové evidence za celý loňský rok a abyste jim připravila podklady.A to zrovna nebudete vědět kám dřív skočit,protože ta poslední prodavačka /už asi dvacátá/ má nemocné dítě a zrovna ji ho nemá kdo hlídat. Když už se budete orientovat ve zboží.Už Vás jen tak nikdo neočurá.Už si zvyknete i na to tempo kolem podnikání ,budete zvládat platit faktury a budete mít pocit,že by to mohlo jít,tak Vám do toho přijde pronajímatel,že Vám zvýší nájem...ještě chcete podnikat?...Pokud ano,tak se připravte na jedno.Platit budete jen Vy.V tom budete sama. A ještě jednu radu na závěr.Tu si někam zapište a často si ji čtěte: Plány a představy můžete mít všelijaké,ale svět tam venku žije svým vlastním životem,jestli mi rozumíte.

*hej* plně souhlasím s živnostníčkem*palec*. Není jednoduché se pustit do podnikání- člověku na to nestačí jen odhodlání , ale v první řadě musí mít dostatek financí a vůbec nejlepší by bylo mít i nějaké vlastní prostory... Mám plno známých, kteří spíš zvažují, že s podnikáním zkončí, protože si nevydělají...*ee*.Holt je teď nějaká hodně špatná doba...Také hodně záleží, kde chcete podnikat- v jakém městě, na jakém místě...

zivnostnicek

Není špatná doba.Takovou nám ji dělají ti co to všechno vedou a "tahají jen za provázky". Pokud to mám vzít hodně ze široka,tak je v objehu už příliš nekrytých peněz. A to nejen v EU.Málokdo si například uvědomuje,že na úroky /z půjček,úvěrů atd./ fakticky vlastně vůbec neexistují fyzicky peníze /mince,bankovky/.Ač nejsem finanční expert dovolím si tvrdit,že pokud USA ,potažmo EU neoddluží peníze,dojde ke zhroucení celého systému v celém tzv. "vyspělém" světě..Toť můj názor. Podnikání je neskutečná řehole a většinou máte pocit,že to je spíše taková služba lidu.Pořád krmíte tu velkou černou díru,které se říká stát a nemá to konce.Rukama vám protékají peníze,ale vy máte z toho jen chlup.Někdy ani to né.My podníkáme téměř patnáct let a je to rok od roku těžší.Čím dál větší boj firem o peníze o zakázky atd.Každý rok se to znatelně zhoršuje. Nevím kam až to může zajít,ale zatím to osobně nevidím příliš optimisticky.

20.05.10 09:42

*sok**sok**sok**plac*

hodnocení

Děkuji všem za rady a názory. Já zatím žádný obchod nezřizuji, jen to je jeden z mých nápadů...a hledám informace.Podnikání vím moc dobře, že je řehole, manžel má firmu 14 let, a někdy je hůř, někdy líp. Zatím o tom budu přemýšlet, a uvidím, co se vyskytne po volbách, a jestli se ta nynější situace ve státě trochu zlepší... Moc tomu, ale nevěřím. Teď lidi moc kytky nekupujou, každý šetří. Hlavně v místech s velkou nezaměstnaností, jako je tady u nás. Díky všem, a musíme doufat, že bude líp...:)*slunce*:)

papene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]