Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat peníze v době koronavirové?

Od: peta* odpovědí: 13 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti s jak si vydělat peníze bez brigády? Já jsem uvažoval, že bych si našel nějakou brigádu v mém okolí avšak pří prohledávání v inzerátech, jsem zjistil, že berou lidi pouze nad 18 let, a tak jsem nenašel žádné nabídky pro studenty od 15 let, a rodiče mi moc kapesné nechtějí dávat. A tak jsem uvažoval, že bych prodal nějaké zbytečnosti co mám u sebe v pokoji, avšak jsem zjistil, že by při prodeji měli velmi malou cenu, a tak přemýšlím jakou další finanční cestou bych šel.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za prvé se zamysli co umíš a v čem se vyznáš. Co můžeš nabídnout? Radu jak si opravdu přividělat ti asi nikdo nedá, protože by se tak sám často ošidil o výhodu že to dělá málo lidí.

hodnocení

2x

V tuto chvíli bych šel asi tou cestou, že bych si přebral ty věci v pokoji, dokud na to máš čas, a zkusil je prodat. Cenou se nenech odradit. Cenu si můžeš dát jakou chceš, záleží, zda najdeš kupce. Hodně záleží na lokalitě, kde bydlíš, nebo na propracovanosti inzerátu. Kolikrát jsem o několik dráž prodal úplně normální obyčejné věci, se zdánlivě minimální hodnotou, ale získal jsem za ně ve výsledku několikanásobně víc. Přestože vím o lidech, co danou věc inzerují a stále ji neprodali. Možná to nebude hned, ale pokud si někdo bude chtít přijet osobně a v dané lokalitě nic moc dalšího nenajde, tak rád koupí. Případně počítej, že budeš muset jít na poštu a poslat. Ale tam nikdo nebude zkoumat, kolik Ti je. Vyplníš podací lístek, některé věci můžeš posílat i obyčejně, na platby by bylo ale třeba, abys měl založený nějaký účet v bance. Při osobním předání je to snažší. Osobně jdu touto cestou už několik let, udělám si doma pořádek a zároveň získám nějaké peníze nazpět. Za zkoušku nic nedáš, inzerát si můžeš dát na mnoho inzertních webů zdarma a pak už jen obnovuješ po měsíci nebo dvou nebo dle podmínek. A když nebudu počítat to chození na poštu, tak je to věc, kterou si můžeš připravovat doma. :)

id

Co asi synkovi řeknou rodiče, že rozprodá věci, které museli oni zaplatit? Museli by souhlasit, pak není co řešit.

Jsou to JEHO věci, ne rodičů. I nezletilý má vlastnická práva. Navíc píše, že jde o zbytečnosti.

jabraka*
hodnocení

0x

Práce v domovech pro přestárlé v době covidu jenasnadě.

JABRAKA

jenda2*

V 15 letech? A jinak je vám dobře, jabrako? To aby se co nejvíce dostal do styku s infikovanými a mohl mít o to větší následky? Jste normálně narušená osobnost !

hodnocení

0x

Roznos letáků. Smlouva se napíše na rodiče a roznést můžeš sám. U nás děcka roznáší různé nabídky hypermarketů apod.

babule
hodnocení

0x

Můžeš nabídnout věcičky svým kamarádům ze školy, než to posílat a platit poštovné.

Na papíru se nevydělá, ale na kovech ano.

Pokud chcete na odpadu vydělat, místo papíru zamiřte do sběru s kovovým odpadem. Dobře se vykupuje/..., mosaz (60-70 ) a železo (2-4 ), ale i hliník (10-/..., zinek (30-35 Kč) nebo olovo (30-35 Kč). Uvedené ceny jsou za kilogram a vždy závisí na kvalitě a druhu materiálu.

k2

A ten kovovy odpad se bere kde? To roste v lese, nebo staci setrast ze stromu?

babule

Může vyčistit sklepy, zahradu, stodolu, pokud tedy mají. Nevím, kde bydlí.

Nebo u prarodičů na vesnici.

Obejít sousedy, nebo jít opravdu dům po domu a ptát se.

Ale až sleze sníh.

Já bych tady pár kilo hliníku /třídím do pytle/ měla, i kabely měděné.

A železo by se tady nějaké našlo, ovšem to už by nepobral, jsou to větší kusy, leda kárku.

lidus*
hodnocení

0x

K čemu v 15 letech a v době kdy je vše zavřené (kina, sporty,cukrárny) potřebujete peníze? Malé kapesné dá i babička s dědou¨a pokud potřebujete víc, řekněte si o peněžitý dárek k narozeninám. Legálně vás nikdo nezaměstná, dětská práce je zakázaná. Zatím se raděj učte.

lidus, to je teda rada na zlato, prosit se o dárky. A na co peníze potřebuje, to on určitě ví. Takže, takto asi "radit" ne.

lidus*

Vaše děti pracují? V 15 letech chlast a nebo drogy? Znám takové. Telefon nejlíp jabko,jelikož kámoš ho má? Nezlobte se ale bos jistě nechodí a holt ne každý má rodiče pracháče. Myslím, že věk má akorát tak na učení i v této době mu výuka funguje a učit se má proto aby pak mohl vydělávat. V pokoji věci, asi dárky co nechce tak proč neříct o peníze k narozeninám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]