Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K doktorovi po letech?

Od: tobe odpovědí: 16 změna:
Zdravím všechny, mám dotaz. Pokud jsem registrovaná u doktora, ale nebyla jsem u něj například 15 let, ale ani jsem se za tu dobu nezaregistrovala u jiného, můžu k němu po takové době jít, nebo moje registrace už byla dávno zrušena?
Děkuji za odpovědi :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajděte si alespoň k dentální hygienistce. Zuby profesionálně očistí, odstraní zubní kámen a poradí vhodnou velikost mezizubních kartáčků a spraví stav dásní. Za 15 let budete mít zuby určitě hodně "zaneřáděné". Některé pojišťovny přispívají na dent. hygienu - např. OZP 2000 za rok.

Zubaři, kteří pracují bez smlouvy s pojišťovnou, přibírají nové klienty. Platíte si vše sama.

Zkuste se podívat na organizaci Promikro, která sdružuje zubaře s operačním mikroskopem promikro.org/... Občas nabírají nové klienty. Důležité je, aby zubař měl smlouvu s Vaši pojišťovnou, pokud nechcete vše platit ze svého.

doplněno 13.02.21 08:28:

Pro jistotu se zeptejte také u Vašeho původního zubaře, jestli by Vás nevzal. Říct, že máte hrozné bolesti.

tobe
hodnocení

Děkuji za odkaz. Nejblíže mám Pardubice, 60 kilometrů, ale pokud nebude zbytí, tak proč ne. Když už jsem se konečně odhodlala s tím něco dělat, tak to nemůžu nechat ztroskotat na nedostatku zubařů. Děkuju vám :)

lidus*
hodnocení

2x

Obvodní není nic zrušené, můj lékař mi říkal, že takové pacienty má nejraděj. Neotravují a ZP mu za ně platí. Zubař tam ZP nic neplatí a tak není jisté, že nejste někde odložená ale registrovaná tam jste stále-zavolat a zeptat se. Gynekolog i po 20 letech co jsem tam nebyla kartu stále měl.

hodnocení

1x

zubař na beton zrušená, obvodák by mohl ještě mít vaši kartu neboť jestli bere za vas kapitační platby? nejlépe mu zavolat

tobe
hodnocení

Myslela jsem si to. Jde o zubaře, který má teď ještě ke všemu stopstav. Díky :)
molly
Pardon, ale fakt jste 15 let nebyl/a u zubaře? *sok*
tobe
hodnocení

Pohotovost? Ne že bych se teda musela svěřovat, ale byla jsem mladá a blbá, teď toho lituju a stydím se. Chci to napravit, nicméně není to zrovna levná záležitost, takže šetřím. A ke všemu ani nemám ke komu jít, protože mají všude plno, takže je to všechno super :)
molly
Jo, v pohodě, já na to taky 2 roky kašlala tak vím že je to strašná hloupost a už chodím pravidelně. Jen si neumím ty zuby po 15 letech představit. Já osobně bych na pohotovost nesla. Je u nás vyhlášená tím že tam chodí samí bezdomáči a fetky nechat si trhat zuby. Tam bych se do křesla neposadila. Na stránkách pojišťovny byste měla mít seznam zubařů kteří berou. Z jakého jste kraje? Já našla zubaře mladého kluka po škole co dělá pod starší doktorkou a je skvělej. Pomalejší třeba, ale šikovný moc opatrný...
pb®
Dobré zuby nedělá zubař, ale dělá si je člověk sám. Zubař jen opravuje, co si člověk sám zpacká. První plombu jsem měla v 16 a další až po dítěti asi v 31. Takže i když jsem k zubaři chodila pravidelně, jen mi kouknul do pusy, řekl dobrý a čau. Kdybych celou tu dobu nešla, nic by se nestalo, zuby se nezkazí tím, že člověk nechodí otvírat pusu na zubaře. Zuby se kazí či nekazí proto, jakou jim věnujeme péči.
tobe
hodnocení

Já mám zuby relevantně v pořádku, neříkám že mám hollywoodský úsměv, ale není to žádný peklo. Bohužel se mi ale ulomil zub, a u nás ani v okolí žádný zubař nepřibírá.
krab
to pb:
to je vse hezke, ale pokud uz se objevi pocatecni kaz tak zubar muze jeho vcasnou opravou zub zachranit. Nas zubar pri prohlidce upozornuje, kde je to spatne cistene a kde pridat a jak spravne cistit. Kontroluje mezizubni prostory pomoci RTG. Proste jeho pravidelna navsteva ma vyznam i prevencni.
Takze za me pravidelne prohlidky smysl maji a vidim to i u svych deti.

zubar1
hodnocení

0x

Tak zrovna u zubaře se musím paní zastat a plně to chápu. Mám to stejně jako paní, když to tak počítám, taky už jsem tam nebyl asi 15 let a moje mamka asi 10 let. Zprvu kvůli tomu, že tam se mnou nechodila ona, pak to neřešil já a nyní, když je ten covid a ta zubařská práce je taky v tomto dost riziková, se tam určitě jen tak taky hnát nebudu. Když slyším vyprávění ostatních, jaká tam zažívají muka, tak mě mrazí, navíc mi tenkrát jednou musel už něco trhat a moc příjemné to nebylo. Jsem si vědom toho, že to není ideální stav, ale když mi nic není, tak prostě nemám moc důvod tam chodit. Zubní hygienu si obstarávám naprosto normálně, nevyužívám nic moc zvláštního a zuby mě naposled bolely asi před 10 lety, kdy už jsem vážně myslel, že budu muset k zubaři jít, ale spravilo se mi to acylpyrinem. Jinak problémy nemám a bez problému se najím. Netvrdím, že tvarově mám zuby ideální, ale je mi to fuk, nemusím být nějaký extra model.

Jinak je ale pravda, že pokud paní nemá známého zubaře, bude to problém. Já teda mám výhodu v tom, že k tomu našemu chodí celá rodina a co vím od příbuzných, tak je dokonce tak ochotný, že ordinuje i v sobotu, když je třeba, přestože jinak v sobotu má volno. Tak myslím, že v našem případě by se domluvit dalo, i když tam člověk dlouho nechodil, ale předtím ano.

Jinak jsou asi možnosti - zavolat stávajícímu zubaři,zjistit situaci, a dát se do pořadníku. Třeba se brzy nějaké místo uvolní za zemřelého pacienta, zvlášť v dnešní době (nechci být morbidní, je mi to líto, ale v tomto je to pro paní výhoda)

- jak už radili, podívat se na nějaké ty oficiální lékařské stránky

- poptat se po známých a nechat si doporučit někoho jiného

- v nejhorším případě ta pohovotovost, když není zbytí a je třeba řešit hned

tobe
hodnocení

Děkuji vám. Opravdu děkuji nejen za zastání, ale především za reakci. Jsem ráda že se našel někdo, kdo na to nahlíží i realisticky. Určitě zkusím to s tím pořadníkem, nevím proč mě to nenapadlo dřív, nejspíš už mi zamrznul mozek nebo už toho přemýšlení nad zubařem mam zatmění. Takže ještě jednou, moc díky.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud by te vyhodil tak by byl spatny doktor, dnesnim doktorum jde jen o penize a od zname co dela u obvodacky vim ze za kazdeho pacienta ktereho ma v registru, bere neco pres 350,- mesicne , takze ty si pro takoveho doktora idealni, neotravujes a jen se sypou penizky

Nesmysl. Stačí se podívat na výpis uhrazené zdravotní péče ze zdravotní pojišťovny. Gynekolog a zubař nedostávájí nic za registrované pacienty. Pouze praktický lékař dostává kapitační měsíční platbu za registrované lidi kolem 60kč. Platba se liší +- 10kč podle věku člověka.

Praktičtí mají nejraději lidi, kteří nejsou nemocní a chodí na preventivní prohlídky, za kterou pojišťovna platí kolem 600kč. Přesně nevím. Kapitační platby jsou opravdu jen pár pár desítek korun měsíčně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]