Nejste přihlášen/a.
Zajděte si alespoň k dentální hygienistce. Zuby profesionálně očistí, odstraní zubní kámen a poradí vhodnou velikost mezizubních kartáčků a spraví stav dásní. Za 15 let budete mít zuby určitě hodně "zaneřáděné". Některé pojišťovny přispívají na dent. hygienu - např. OZP 2000 za rok.
Zubaři, kteří pracují bez smlouvy s pojišťovnou, přibírají nové klienty. Platíte si vše sama.
Zkuste se podívat na organizaci Promikro, která sdružuje zubaře s operačním mikroskopem promikro.org/... Občas nabírají nové klienty. Důležité je, aby zubař měl smlouvu s Vaši pojišťovnou, pokud nechcete vše platit ze svého.
Pro jistotu se zeptejte také u Vašeho původního zubaře, jestli by Vás nevzal. Říct, že máte hrozné bolesti.
zubař na beton zrušená, obvodák by mohl ještě mít vaši kartu neboť jestli bere za vas kapitační platby? nejlépe mu zavolat
Tak zrovna u zubaře se musím paní zastat a plně to chápu. Mám to stejně jako paní, když to tak počítám, taky už jsem tam nebyl asi 15 let a moje mamka asi 10 let. Zprvu kvůli tomu, že tam se mnou nechodila ona, pak to neřešil já a nyní, když je ten covid a ta zubařská práce je taky v tomto dost riziková, se tam určitě jen tak taky hnát nebudu. Když slyším vyprávění ostatních, jaká tam zažívají muka, tak mě mrazí, navíc mi tenkrát jednou musel už něco trhat a moc příjemné to nebylo. Jsem si vědom toho, že to není ideální stav, ale když mi nic není, tak prostě nemám moc důvod tam chodit. Zubní hygienu si obstarávám naprosto normálně, nevyužívám nic moc zvláštního a zuby mě naposled bolely asi před 10 lety, kdy už jsem vážně myslel, že budu muset k zubaři jít, ale spravilo se mi to acylpyrinem. Jinak problémy nemám a bez problému se najím. Netvrdím, že tvarově mám zuby ideální, ale je mi to fuk, nemusím být nějaký extra model.
Jinak je ale pravda, že pokud paní nemá známého zubaře, bude to problém. Já teda mám výhodu v tom, že k tomu našemu chodí celá rodina a co vím od příbuzných, tak je dokonce tak ochotný, že ordinuje i v sobotu, když je třeba, přestože jinak v sobotu má volno. Tak myslím, že v našem případě by se domluvit dalo, i když tam člověk dlouho nechodil, ale předtím ano.
Jinak jsou asi možnosti - zavolat stávajícímu zubaři,zjistit situaci, a dát se do pořadníku. Třeba se brzy nějaké místo uvolní za zemřelého pacienta, zvlášť v dnešní době (nechci být morbidní, je mi to líto, ale v tomto je to pro paní výhoda)
- jak už radili, podívat se na nějaké ty oficiální lékařské stránky
- poptat se po známých a nechat si doporučit někoho jiného
- v nejhorším případě ta pohovotovost, když není zbytí a je třeba řešit hned
pokud by te vyhodil tak by byl spatny doktor, dnesnim doktorum jde jen o penize a od zname co dela u obvodacky vim ze za kazdeho pacienta ktereho ma v registru, bere neco pres 350,- mesicne , takze ty si pro takoveho doktora idealni, neotravujes a jen se sypou penizky
Nesmysl. Stačí se podívat na výpis uhrazené zdravotní péče ze zdravotní pojišťovny. Gynekolog a zubař nedostávájí nic za registrované pacienty. Pouze praktický lékař dostává kapitační měsíční platbu za registrované lidi kolem 60kč. Platba se liší +- 10kč podle věku člověka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.