Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , rozhodla jsem se , že bych chtěla podnikat . Vyrábím si doma mýdla (tuhá i tekutá) , svíčky , koupelové soli , masti a ve volném čase také krájecí prkénka a vařečky . Zajímá mě , co vše je potřeba pro to , abych to mohla vyrábět i pro prodej a nejen pro mou osobní potřebu . Samozřejmostí je živnostenský list a nějaké to povolení k výrobě kosmetiky , ale co je ještě nutné?
Můžu doma vyrábět koupelovou sůl , svíčky a mýdla v oddělené místnosti , která se nachází ve sklepě a podlaha i zdi jsou omyvatelné? Nábytek a pracovní plocha je z nerezu . Musí mi přijet nějaká kontrola a nebo to bohatě stačí? Musím si zařídit nějaké kosmetické testování produktů , před tím , než vyvedu na trh koupelovou sůl? Jaké podmínky jsou pro výrobu a prodej svíček , solí a dřevěných výrobků? Nejvíce bych se věnovala svíčkám , koupelovým solím a dřevěným výrobkům .
Promiňte , jestli jsem to napsala nějak nesmyslně , mám v hlavě menší guláš z toho všeho . Snad to pochopíte a poradíte
Dobrý den,k podnikání v rozshuje jak uvádíte je potřeba v prvé řadě získat živnostenský list,nebo možná licenci (nevím
v jaké je Vaše podnik.činnost zařazena).Současně Vám Živnostenský úřad přidělí IČO.
Dále je potřeba dojít na Finanční úřad a přihlásit
se jako plátce daně.Můžete se také přihlásit jako plátce DPH ,to má
tu výhodu,že vlastně nakupujete veškeré suroviny vč.energií ,pohon.hmot atd. související s podnikáním bez DPH,(to
si odečtete z nákladů za nákup při konečném vyúčtování DPH za uvedené období-kvartál,rok podle dohody s FÚ).
Dále musíte vypracovat Provozní řád pro provozovnu- u Vás to bude ona dílna o které se zmiňujete.Mustr určitě
najdete na internetu.Zde se uvedou Vaše nacionále,místo provozovny,dále co budete vyrábět a z čeho,jak je zajištěna
bezpečnost práce a hygiena,přibližně vyrobená množství výrobků,jak bude případně nakládáno s odpady atd.
Vžádném případě neuvádějte podrobné technologické postupy-to je Váš duševní majetek a bráníte se tím před
konkurencí.
Dále musíte na stavební úřad ve Vaší obci a písemně požádat o povolení užívání Vašeho prostoru pro podnikání
s žádostí předložíte i Váš Pracovní řád.Na základě toho SÚ rozhodne zda musíte doložit stanoviska dalších
organizací(hygiena,hasiči,život.prostředí,revize el.,komínu a možná další-vždy záleží jak je SÚ "horlivý"). Po doložení
všech požadovaných stanovisek Vám provede SÚ koloudaci ze které Vám musí dát zápis.Na základě toho požádáte
o zkušební provoz,který trvá 1-2 měsíce.Je-li vše v pořádku tak přejdete na trvalý provoz což oznámíte SÚ a tím je
tato vysilující anabáze u konce a můžete vesele vyrábět.
Je toho hodně,ale nechá se to zvládnout. Přeji Vám pevné nervy a hodně úspěchů
Na fler.cz jsou různí výrobci mýdel a pod..Ti co chtějí prodávat mýdla na používání mají různé certifikáty, např. podle zákona o veřejném zdraví.Ti co je nemají píší ,že je to k dekoračním ůčelům ,ale můžete se s tím mýt na ,,vlastní nebezpečí,, s jejich ujištěním ,že vám z výrobku nic nehrozí.Zkuste se třeba kouknout na profil nějakého výrobce .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.