Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekzém v podpaží

Od: terezzz odpovědí: 14 změna:
Dobrý den je mi 13 takže se začínám víc potit a před týdnem se mi v podpaží objevily dva takové červené flíčky. Ekzém sem nikdy neměla takže nevím jestli je to ono. Ale je to takový suchý na dotek. Tak prosím o radu jak se toho mám zbavit už mě to docela štve.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nebereš antibiotika? Mívám z antibiotik vyrážku. Zrovna jí mám okolo očí. A nemažu to, zatím.
doplněno 13.02.21 08:56: Našla jsem doma krém Locoid Lipocream. Tak to mažu tím.
terezzz
hodnocení

Jediný co používám je mýdlo a to používám už dlouho a deodorant tak možná je to z něj ale nevím jak se toho zbavit. Svědí to je to suchý a když sem si tam stříkala deodorant tak to hodně štípalo

Vynechej ten deodorant. Aspoň do té doby, než bude pokožka zase v pořádku (raději déle).

72mona
hodnocení

1x

Tak asi navštívit lékaře?

Zeptám se, jaký používáte antiperspirant? Zkusila bych začít používat ten bez hliníku. M.

hodnocení

0x

Pošli fotku. Jistější by bylo zajít k lékaři.

terezzz
hodnocení

A nešlo by to nějak vyléčit doma aniž bych šla k lékaři? Třeba mi doporučte nějakou mastičku která na to zabere a já se kouknu jestli ji máme. Sama sem si to radši ničím nemazala aby se mi to ještě nezhoršilo

Můžeš vyfotit a dotaz i s fotkou položit na ulekare.cz Dotaz stojí 99kč, pro pojištěnce OZP zdarma. Odpoví lékař a doporučí mastičku.

hodnocení

0x

Manžel to měl také a byla to opruzenina. Pomohl mu Pantenol pěna ve sprey z lékárny.

liska5
hodnocení

0x

Svědí to?

Nejíst a nepít sladké! Cukr zhoršuje kožní problémy, podporuje plísně a kvasinky ve střevě a následně v kůži.

Místo potírat jablečným octem. Jestli máte doma hypermangán, tak do misky pár zrníček zalít teplou vodou, aby vznikl růžový roztol a tím to oplachovat. Jestli je to suché, tak kokosový olej, třeba. Možná Clotrimazol.

Žádné deodoranty a umělé oblečení. I nově koupené tričko nejdřív přeprat. A bez aviváže. Místo ní přidat máchání.

terezzz
13.02.21 08:27
Děkujuuuz
liska5

A mýt se dočasně jen vodou. Určitě ne běžným sprcháčem.

hodnocení

0x

Ahoj Terezzz,

také jsem to jednou měla a vyzkoušela všechno možné i kožní dr. Nepomohla mi.

Nakonec jsem odložila deodoranty i antiperspiranty, začala se mýt přírodním mýdlem a za 14 dní bylo po problému.

Asi měsíc jsem se jen umývala a sice se potila bez deodorantů, ale vyplatilo se. Zase přípravky proti pocení používám, znovu se nic neobjevuje. Tak hodně štěstí. ;)

terezzz
13.02.21 20:09
Děkuju :)

ruzena*
hodnocení

0x

Jestli si holíte podpaží a citlivá kůže je podrážděná, tak zásadně pak umýt teplou čistou vodou, osušit a slabě pokaždé namazat vepřovým sádlem bez soli. Namazejte si to i ted a jinak bych Vám doporučila, než si něco stříkat do podpaží, abyste to už nedělala. Osobně se domnívám, že pak z toho mohou být i rakoviny prsů. V podpaží máte totiž lymfatický systém a to něčím pořád dráždit je nebezpečné. Takže mažte sádlem, stačí slabě a za 3 dny máte pokoj a už tam nic nestříkejte, vypadá to navíc, že jste i alergik.

A pokud se potíte, najdete si na google rady babiček proti pocení lidovými prostředky a až tak po týdnu, po uzdravení, tyto rady používejte, bývají bez chemie, asi chemii nesnášíte, ale spíš jste to stříkala na hodně podrážděnou kůži po holení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]