Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je? Je to jizva?

Od: holkasmodrinami odpovědí: 13 změna:
Zdravím. 18.9.2020 jsem spadla a rozbila jsem si koleno. Asi ještě treti den mi z toho tekl hnis a občasně i krev. Nyní pomalu po pěti měsících tam mám tohle. Já myslela ze je to jizva, ale přítel mě upozornil že se mi jen srazila krev a jizva to není. Stále je to dost citlivé, například když bych skočil na postel na kolena tak ještě pocítím, že jsem tam něco měla. Ale v hlavě mi vrtá tohle: pokud to teda není jizva, tak co to je? A pokud to jizva je, bude časem trosku méně vyditelna? Divím ze ze po takovéhle době to mám stále takhle vidět.
Co to je? Je to jizva?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

3x
vypada to jak spalene od koberce, po kortikoidech by to mohlo zmizet.. napr triamcinolon, ale steroidy jsou na predpis.

perl
hodnocení

2x

Jizva to není, je to ještě nezhojená odřenina. Možná i nekvalitně ošetřená.

hodnocení

1x

Vypadá to jako spálenina.

"...jsem spadla a rozbila jsem si koleno"

Takže spálenina to asi nebude, že?

sisin
hodnocení

1x

Poškození kůže, špatně zahojené, zřejmě to po úrazu lékař neviděl?

Jednou po operaci mě doktorka doporučila mazat jizvu obyčejným, vyškvařeným, nesoleným, vepřovým sádlem.

Vepř má totiž k člověku velice blízko, tedy se sádlo dobře do naší kůže vstřebává.

Můžete to zkusit, bude to chvilku trvat.

Ale v lékárně jistě doporučí jiné přípravky.

hodnocení

1x

Tohle není běžná jizva. Podle červených okrajů to vypadá na zánět po špatně vyčištěné ráně. Samo se to asi nezhojí a může se to zhoršovat. Doporučil bych návštěvu lékaře dřív, než se to ještě rozjede.

perl - právě, ale ještě nezhojená odřenina po 5 měsících určitě není normální.

neko
hodnocení

0x
Dobrý den, jizva to s největší pravděpodobností není může jít o sraženou krev ale bojím se že to vipadá i na zánět nebo nepořádek v ráně, zkusil bych se poradit se svým lékařem.

jngf
hodnocení

0x
Podle mě jizva. Občas se mi taky dělají tmavé jizvy - spalenina, operace. Vyblednou za několik let. Ta po spalenine bledla asi 10 let, byla větší.

iv®
hodnocení

0x
Zdravím. Obávám se že tohle Vám už nezmizí, časem možná vybledne. Cca před 8 lety jsem si taky rozbila koleno, vyčistila a myslela že to bude ok. Po týdnu bolesti jsem skončila na chiře, lékař mi ránu vyčistil (opich, škrabka) Atb, prevaz obden a poučení do budoucna že příště kysličník jen nestačí. Dodnes mám nevzhledny kosočtverec na koleni, i když po letech už vybledly. Můžete vyzkoušet Bi- Oil, ten jizvy neléčí ale zjemnuje.
holkasmorinami
hodnocení

Děkuji za odpověď. Tak nějak si už zvyknu. Jsem holka, ale spíše jsem jako kluk, hrála jsem fotbal několik let a celkove jsem sportovně založena takže věřím ze to není první ani poslední jizva.
Ošetřené to bylo, jelikož jsem akorát zaspala do školy tak jsem utikala a spadla. Takže mi to učitelka vydezinfikovala a zavázala.
Jenže teď jsem si ještě na něco vzpomněla, ještě ten den jsem měla 2 hod tělocviku, při kterém jsem se aktivně hýbala. Možná i proto se mi tam dělal strup až po třech dnech.

holkasdorinami
hodnocení

Děkuji všem za odpověď.

hodnocení

0x

Skočte si na kožní. Žádanku nepotřebujete. Dostanete mastičky na zhojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]