Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stres s střední

Od: lucka90 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Mám takový problém furt se stresuji především s nového prostředí a nových lidí se stresu mi je na zvracení (ale naštěstí jsem se ještě nezvracela). Každý rok chodím na EEG už jednou se to řešilo často mne bolela hlava (musela jsem si zapisovat jak často mne bolí a pokud by to bylo hodně tak by se to muselo řešit) to nakonec přestalo. Dřív se mi dělalo blbě jen když jsem vlezla do obchodu kde to znám, teď se to už neděje jen z toho prostředía lidi kde není člověk kterého znám. I když se těším říkám si konečně už tam půjdu a atd tak furt se mi dělá zle. A teď to bude horší protože jme furt zavřený doma a nemám jak ten stres trénovat, a proto bych potřeboval nějaký prášky které nejsou na předpis? (bude fungovat především na zvracení kinedryl?) Stres ten zvládám ale vadí mi ze mi je zle až na zvracení. Je mi 16

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Na úzkost je bez receptu Guajacuran. Berou študáci při strachu ze zkoušky. Ale potraviny a velkoprodejny mají otevřeno, tam tu komunikaci můžete trénovat. A rouška Vás navíc zpola kreje.

Jinak je to na objednání u psychiatra.

smule*
hodnocení

1x

Ahoj, měl jsem to velmi podobné, nemáš sociální fobii?
kdyz jsem měl jít do školy vzdy se mi udělalo nevolno, pak jsem zvracel a jak mi už ujel autobus a věděl ze nestihnu školu tak se mi zázračně udělalo dobře, stejne jak obchod nebo kdekoliv kde jsou lidé. Nemyslíš?

smule*

Doktoři si nevěděli rady, první byly vitaminy a pak vyšetření ale nic nepomohlo. Nakonec mi pomohly antidepresiva, bohužel. Snad u tebe to je jen opravdu trema nebo cokoliv jiného.

lucka90
hodnocení

Asi před dvouma rokama se to řešilo na EEG (už nevím co mi řekly) ale nikam mně neposlali ani prášky jsem nebrala takže asi půjde jen o trému

hodnocení

0x

Psychiatr + psychoterapie na zvládání úzkostných stavů. Psycholog je zdarma na žádanku od praktického lékaře nebo od psychiatra. Psychoterapie se doporučuje při těchto stavech. Zajdi si pro žádanku. Případně se terapie platí, ale pro studenta SŠ je to dost peněz. Nevím, zda máš majetné rodiče. Základní léčbu si můžeš vyžádat také u praktického lékaře, který také předepisuje psychofarmaka.

Psychiatr do 18 je pro děti a mládež. Těchto lékařů i dětských psychoterapeutů do 18 let je velmi málo. Čekací lhůty bývají několik měsíců.

Můžeš si ihned zajít do Centra duševní pomoci (názvy jsou různé), které najdeš v každém větším městě. K dispozici tam jsou psychologové, psychiatři a pomůžou ihned. Nemusíš čekat půl roku než se někam dostaneš, protože by se ti potíže mezitím mohly zhoršovat.

Vhodný je také lázeňský pobyt na psychické potíže namísto hospitalizace - lázně Jeseník, Karlova Studánka, Lázně Lipová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]