Nejste přihlášen/a.
Ahoj, měl jsem to velmi podobné, nemáš sociální fobii?
kdyz jsem měl jít do školy vzdy se mi udělalo nevolno, pak jsem zvracel a jak mi už ujel autobus a věděl ze nestihnu školu tak se mi zázračně udělalo dobře, stejne jak obchod nebo kdekoliv kde jsou lidé. Nemyslíš?
Doktoři si nevěděli rady, první byly vitaminy a pak vyšetření ale nic nepomohlo. Nakonec mi pomohly antidepresiva, bohužel. Snad u tebe to je jen opravdu trema nebo cokoliv jiného.
Psychiatr + psychoterapie na zvládání úzkostných stavů. Psycholog je zdarma na žádanku od praktického lékaře nebo od psychiatra. Psychoterapie se doporučuje při těchto stavech. Zajdi si pro žádanku. Případně se terapie platí, ale pro studenta SŠ je to dost peněz. Nevím, zda máš majetné rodiče. Základní léčbu si můžeš vyžádat také u praktického lékaře, který také předepisuje psychofarmaka.
Psychiatr do 18 je pro děti a mládež. Těchto lékařů i dětských psychoterapeutů do 18 let je velmi málo. Čekací lhůty bývají několik měsíců.
Můžeš si ihned zajít do Centra duševní pomoci (názvy jsou různé), které najdeš v každém větším městě. K dispozici tam jsou psychologové, psychiatři a pomůžou ihned. Nemusíš čekat půl roku než se někam dostaneš, protože by se ti potíže mezitím mohly zhoršovat.
Vhodný je také lázeňský pobyt na psychické potíže namísto hospitalizace - lázně Jeseník, Karlova Studánka, Lázně Lipová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.