Jak vznikne v katastru zástavní právo smluvní? Díval jsem se náhodou do katastru a na mém domě je zapsáno zástavní právo smluvní. O ničem nevím. Jak zjistím o koho jde? Díky
Zjistite to na katastralnim urade. Nemate nahodou hypoteku? Jste vylucnym vlastnikem?
jirkalouny*
Díky. Hypotéku nemám. Děsí mě myšlenka, že jsem někdy něco nezaplatil, někde je nějaký dluh a teď mi zabavují barák. Ale o ničem nevím. Zavolám tam a zjistím co se děje.
au1
to by tam bylo tuším zástavní právo exekuční. kdysi jsem takhle koukal na barák, a v katastru bylo tohle psáno. vygooglil jsem podle LV majitele, a vyskočily exekuce za nezaplacenej plyn. bylo to ale pár let zpátky, nevím jestli se něco měnilo. ze smluvního zástavního práva bych takovej strach neměl. nechte si na poště vyjet LV, stojí to nějakou stovku.
jirkalouny*
Díky moc za odpověď. To, že výpis z listu vlastnictví dělá i pošta (míněno asi czech point) jsem nevěděl.
Díky všem za odpovědi. Volal jsem na katastr, byli ochotní a řekli že je tam zástava za půjčku z roku 92(to mi bylo 15). Poslali mi do emailu kopii z listu vlastnictví a fotku té smlouvy o půjčce (30tis). Takže půjčka je už splacená, jen rodiče nepožádali o zrušení té zástavy. Spadl mi kámen ze srdce. Bál jsem se, že se jedná o nějakou exekuci a tak. Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.