Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najdu zásilku

Od: meliss odpovědí: 12 změna:
Zdravím posílala sem v pátek paní zásilku puse mi ale že ji stal e nic nepřišlo . Kde prosím zjistím a jak kde se nachází děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka1976
hodnocení

0x
Bylo by dobré uvést čím jste ji posílala

hodnocení

0x

ceskaposta.cz/... vlevo nahoře "sledovat zásilku"- ale musíte mít její číslo, tedy doklad o odeslání.

meliss
hodnocení

vyhledala sme ukazalo mi to tohle: Uložení zásilky - adresát nezastižen.9.2.2021 co dál?

No tak to adresát asi bude muset na poštu.

dres

Adresát nezastižen, takže adresát najde ve schránce výzvu k vyzvednutí balíku na poště. Takže se dozví, že zásilka je pro něj připravena na poště. Můžete třeba ještě adresáta informovat mailem, aby byla jistota, že o tom ví.

V některých oblastech jsou pošťáci lumpi a ani ten lístek do schránky nehodí.. To mám odzkoušeno i na sobě...

hodnocení

0x

Musíte mít číslo zásilky. V případě pošty je na podacím lístku. To pak zadáte do vyhledávání na webu.

pna

Kontaktovat tu paní které byl balík zaslaný aby si ho zašla vyzvednout na poštu. Je možné, že se pošta neobtěžovala tu paní informovat vhozením lístku do schránky s oznámením, že má na poště uložený balík k vyzvednuti. Pokud si ho nevyzvedne tak se balík po určité době vrátí (odešle) zpět odesílateli.

hodnocení

0x

Pokud máte zprávu, že byl adresát nezastižen a že byla zásilka uložena na poště, tak máte také sledovací číslo, to tam být musí, jinak byste nic nenašla. Také je tam napsán datum, kdy bude zásilka odeslána zpátky tomu, kdo ji poslal. Přesně tohle se mi stalo v pondělí. Ve sledování zásilek jsem našla, že jsem nebyla zastižena doma. Což pravda nebyla. Doma jsem byla, protože bych se odsud ani nevyhrabala, napadala spousta sněhu. Já jsem věděla, že mi má přijít balíček, tak jsem alespoň odházela cestu před barákem a cestu k oknu, kde mám zvonek, aby se doručovatelka nemusela brodit sněhem. Jenomže ona sem ani nejela a klidně vrátila balíček s tím, že mne nezastihla. A jelikož tady nebyla, tak mi ani nevhodila do kastlíku lístek. A klidně se na to vykašlala i druhý den. Takže jsem tam volala a to už musela s balíčkem třetí den přijít a ještě se tady rozčilovala, že jsem já měla odházet celou cestu ž k silnici, což není jen pár metrů. Copak o to, to bych ani neřešila, ale ona neměla právo napsat že mne nezastihla, aniž by mi dala do schránky lístek s upozorněním. Kdybych si to nehlídala, tak bych vůbec nevěděla, že mi nějaký balíček přišel a oni by ho pak klidně odeslali zpátky. a ta ženská si to nedala vysvětlit a otevírala si tady na mne hubu. Já to chápu, že v mrazu to není žádná sranda vozit poštu na kole, ale já jsem tu sněhovou kalamitu nezavinila a ani nezodpovídám za mráz. A podle mne by měl někdo z pošty zatelefonovat, protože na balíčku je mé číslo telefonu a upozornit mne na mimořádnou situaci. Přesně k tomu tam to číslo telefonu je, aby se dal zákazník kontaktovat a mohla to udělat i ona z té silnice a já bych si pro balíček došla až k ní, když ona se sem nemohla s tím kolem dostat.

pna

suzymon: Myslím, že pošta nená povinnost informovat adresáta telefonem o doručované zásilce pokud si o tuto službu odesílatel nepožádá a nepřiplatí si za ni a je jedno jestli na zásilce je uvedené tel. číslo nebo ne. Důležité je co je uvedené na podacím lístku k dané zásilce a za co si odesílatel připlatil. Nejlepší je mít od ČP jejích zákaznickou kartičku čímž je pak člověk u pošty registrovaný a kromě slev je tam nyslím i zdarma služba informování e-mailem nebo možná i SMSkou o uložení zásilky na poště k vyzvednutí. Kdysi se mi to už stalo, že kromě lístku ve schránce s oznámením o uložení zásílky na poště mi byl zaslaný i e-mail s touto informaci. Jinak kde to je, že tam ještě v současné době doručovatelky rozvážejí poštu na kole a to ještě v takovém počasi kdy na kole jezdí asi jen šílenci. Vzít brašnu s poštou na rameno a obejít rajon by možná bylo jednodušší než tlačit ve sněhu kolo, protože jet se na něm ve sněhu asi příliš nedá. U mne na vesnici doručovatelky rozvážejí veškerou poštu už asi více jak rok autem a nemám s tím žádné problémy. Vše mi bez problémů doručí do schránky a nebo zazvoní u dveří a předají mi to osobně a pokud někdy výjimečně nejsem doma tak to co nejde vhodit do schránky nebo položít u dveří tak mi vhodí do schránky lístek s oznámením o uložení na poště. Ono je to všechno o lidéch jaké kde pošta zaměšstnává. Někdé jsou doručovatelky slušné a snaží se svojí práci dělat dobře a svědomitě a jinam zase na to kašlou a jen tak se snaží svojí práci odfláknout a co nejvíce si ji zjednodušit a ulehčit a pošta je asi ráda, že jim tu práci je vůbec někdo ochotný dělat.

Ano, to co píšete je pravda, pokud se jedná o balíčky zasílané někým z ČR a vyberu si jako doručovatele Č. poštu. Tak to probíhá tak, jak to píšete. Ale tohle byl balíček z Číny a mně vlastně upozornil AliExpress na to, že už mám balíček doma a jak jsem spokojená. Doma jsem nic neměla a tak jsem si to dala do vyhledávače Č. pošty a tam jsme tu informaci o tom, že jsem nebyla v pondělí doma. Což nebyla pravda. Doručovatelka se pak rozčilovala, že se sem nedostala. Ale v tom případě to měla zkusit druhý den znova a ne klidně vrátit balíček s tím, že mi na vhodila do schránky výzvu, protože jsem nebyla doma a pak se na to už vybodnout. A nejednalo se o zásilku za pár korun a navíc byl zaslán jako doporučený dopis, tedy na podpis. A ano, dříve sem jezdili autem a teď najednou už asi 14 dní, jezdí pošťačka na kole. A je to v Poděbradech, teda lázeňské město, žádná vesnice někde v "Kocourkově". Navíc, já jsem soudný člověk a jsem schopna pochopit, že to ta pošťačka nemá snadné a byla jsem ochotná situaci omluvit. Jenomže ona tady na mne začala ječet a nepustila mne ani ke slovu. Prostě začala napadat ona mne, že nebyla odházená celá cesta k silnici. Mně je 73 let a bohužel na takovou práci prostě nemám sílu. Já jsem jí odházela cestu k mému domu a cestu k oknu, kde mám zvonek a kdyby ona nebyla hloupá ženská, tak by stačilo, kdyby řekla že se omlouvá, ale že se sem prostě od silnice nedostala a já bych to pochopila a byla bych klidně ochotná chodit i k té silnici sama, nebo bychom se mohly domluvit na nějakém řešení, protože mně chodí balíčky skoro každý den. Ale ona ječela, protože dobře věděla, že se dopustila chyby a tak útočila. A to dělají hloupí lidé a s takovými lidmi v reálu přestávám komunikovat. Tak sem ji nechala vykřikovat, zavřela okno, a už ji neposlouchala. No a já už vím na čem jsem budu si to pořádně hlídat a ona bude muset chodit až sem. Hlupáci nejvíc škodí sami sobě.

Oprava - "jsem ji nechala...", vypadlo mi písmenko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]