Nejste přihlášen/a.
Dobry den,dnes jsem dostala v praci novy mzdovy vymer16800 kc hrubeho.Dostavam jeste penize na ruku,ale to neni podstatne na co se ted ptam. Od 1.1 dostavame i stravenkovy pausal 1500 kc ,Ted me zajima jestli tech 1500 kc spada do te hrube mzdy 16800 nebo to je pricteno k te hrube mzde tj 16800+ tech 1500 kc.Vyplatu jsem jiz dostala,ale bohuzel jsem 6 dni v lednu marodila,takze se nedopocitam..Poradi nekdo kdo tomu rozumi? Dekuji
Hruhou máte 16.800. Protože jste byla nemocná, byla hrubá o dny nepřítomnosti pokrácená. Dál byste měla mít ve výplatě náhradu mzdy za nemoc. Stravenkový paušál souvisí také s počtem odpracovaných směn, takže bude o dny nemoci pokrácen. Bude určitě vykázán zvlášť samostatnou položkou.
ja se ale ptala uplne na neco jineho a to jestli se tech 1500 kc priporitava do te hrube mzdy.
V jakém smyslu myslíte připočítává? Jestli v jedné částce hrubé mzdy je zahrnutý i stravenový paušál? To určitě ne, ale bude zahrnutý v položce "k výplatě", připočítaný k čisté mzdě. Psala jsem, že je určitě vykázaný zvlášť, v samostatné položce, stejně jako hrubá mzda, náhrada za nemoc, sociální a zdravotní pojištění a daň.
Chápu, že se Vám do toho nechce, ale kdybyste sem dala svoji výplatní pásku (se zakrytými osobními údaji), myslím si, že bych Vám dokázala ty jednotlivé položky rozklíčovat a vysvětlit Vám, jak se počítají. Pak byste se už vždycky ve výplatní pásce vyznala.
*inzinyrka* ti to napsala celkem srozumitelně.
Stravenový paušál nespadá do hrubé mzdy (není v těch 16800,-), ani se nepřičítá ke hrubé mzdě (16800+1500; to by se z něj pak muselo platit zdr. a soc. poj. a daň). S hrubou mzdou stravenkový paušál vůbec nesouvisí a přičítá se k čisté mzdě, ale protože jsi nepracovala celý leden, nedostaneš ani celých 1500 toho paušálu (stejně jako nemáš celou hrubou, zato máš náhradu za nemoc).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.