Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze dlouhodobě cestovat při zaměstnání na plný úvazek?

Od: bauerlukin® odpovědí: 4 změna:
Co mohu udělat, jestli vůbec něco, abych mohl na pár měsíců vycestovat a přitom nepřijít o práci na plný úvazek. Prostě jestli mohu zaměstnavatele požádat o to že bych cestoval třeba půl roku a potom se vrátil do práce. Pracuji na pracovním místě kde není možnost že bych se dostal do zahraničí, navíc chci procestovat státy jako Peru. Díky předem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Můžete se jedině zkusit dohodnout - co třeba nabídnout za sebe náhradu (smlouva na dobu určitou)? Ale pro vás to znamená neplacené volno + hrazení povinného pojištění, což za půl roku nebude málo.

hodnocení

0x

Požádat ho můžete, ale pochybuji, že Vám vyhoví. Proč by to dělal a držel si takového zaměstnance, který pro něho žádnou práci neodvádí a nechodí do zaměstnání?

mate59
hodnocení

0x

Jestli múžete pracovat na full home office tak není problém.Známý pracuje jako dizajnér a stále trajdá po světě.Záleží jak se dohodnete se zaměstnavatelem,nebo opustit zaměstnání a žít volně jako pták.

hodnocení

0x
Tak samozřejmě můžete svého zaměstnance požádat o to, že byste půl roku cestoval a pak se vrátil. Záleží, na čem se spolu domluvíte. Teď je dost moderní pracovat z domova, spousta lidí toho využívá a cestují u toho. Dá se třeba u toho snížit úvazek na poloviční a tím bude i méně práce při cestování. Pokud máte tuto možnost, můžete to řešit takto. Já sám mám zkušenosti s dlouhodobým cestováním. Jednou jsem byl v Asii na pět měsíců a pak se tam znova vrátil a byl tam šest měsíců. Ale vždy jsem to řešil tak, že jsem prostě skončil v práci a našel si pak jinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]