Co mohu udělat, jestli vůbec něco, abych mohl na pár měsíců vycestovat a přitom nepřijít o práci na plný úvazek. Prostě jestli mohu zaměstnavatele požádat o to že bych cestoval třeba půl roku a potom se vrátil do práce. Pracuji na pracovním místě kde není možnost že bych se dostal do zahraničí, navíc chci procestovat státy jako Peru. Díky předem
Můžete se jedině zkusit dohodnout - co třeba nabídnout za sebe náhradu (smlouva na dobu určitou)? Ale pro vás to znamená neplacené volno + hrazení povinného pojištění, což za půl roku nebude málo.
Požádat ho můžete, ale pochybuji, že Vám vyhoví. Proč by to dělal a držel si takového zaměstnance, který pro něho žádnou práci neodvádí a nechodí do zaměstnání?
Jestli múžete pracovat na full home office tak není problém.Známý pracuje jako dizajnér a stále trajdá po světě.Záleží jak se dohodnete se zaměstnavatelem,nebo opustit zaměstnání a žít volně jako pták.
Tak samozřejmě můžete svého zaměstnance požádat o to, že byste půl roku cestoval a pak se vrátil. Záleží, na čem se spolu domluvíte. Teď je dost moderní pracovat z domova, spousta lidí toho využívá a cestují u toho. Dá se třeba u toho snížit úvazek na poloviční a tím bude i méně práce při cestování. Pokud máte tuto možnost, můžete to řešit takto. Já sám mám zkušenosti s dlouhodobým cestováním. Jednou jsem byl v Asii na pět měsíců a pak se tam znova vrátil a byl tam šest měsíců. Ale vždy jsem to řešil tak, že jsem prostě skončil v práci a našel si pak jinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.