Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to svrab nebo ne?

Od: marketa* odpovědí: 5 změna:
Dobry den chtela bych se zeptat byla jsem na kozni skrz exem a svědění kuze a ptala jsem se lekarky jestli to neni svrab a ta mi rekla ze ne ze to maji jen astmatici alergici a ze se to dela pres zimu a podzim jenomze to chytil i muj pritel a kazdy rika ze to je svrab dokonce i na netu pisou stejne problémy jako mame my dva a ze se to prenasi i pohlavnim stykem ale inkubacni doba je 3 tydny az mesic a spritelem mame pohlavni styk vic jak mesic svedi nas to hlavne v noci mezi prstama cele ruce a cele nohy tak se chci poradit co to je jestli to je fakt svrab nebo jen exem dekuji predem
Je to svrab nebo ne?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Na netu se píše hodně věcí... Ale Vy byste měla věřit lékařce která Váš problém viděla. a pokud jí nevěříte, obraťte se na jiného doktora. Zkuste vynechat ten sex dokud se potíže nezlepší a uvidíte sama, zda si to přenášíte mezi sebou pohlavním stykem.

hodnocení

1x

Pokujd vám lékařka předepsala Triamcinolon E (soudím podle obrázku), pak by to měl být ekzém. Na svrab jsou jiné přípravky.

liska5
hodnocení

0x

U svrabu, který je nejčastěji mezi prstama u rukou, na zápěstí, předloktí a na břiše, prý jsou někdy patrné jeho chodbičky, protože se jedná o mikroskopické roztoče /scabies/, co cestují kůží a snáší tam vajíčka. Většinou to vypadá jako drobné pupínky, často rozškrabané. Nejvíc svědí v noci. Inkubační doba je 2-3 týdny. Přenáší se kontaktem s infikovanou osobou, ale i ložním prádlem, věcmi...Často souvisí se špatnou hygienou.

Jestli myslíte to začervenání, co máte na chodidle, tak tam asi nebude. Chodidla a dlaně zákožka svrabová vynechává.

Jestli přesto máte ten pocit, dá se snad koupit mast i na to. Kdysi to byl Scabiolan nebo Scabilan. A zároveň precizně uklidit - asanovat byt, vyvařit prádlo...

el
hodnocení

0x
Ani doktorka to na poprvé nemusí poznat.
Zajděte za jinou.
Taky jsme to někde chytli na dovolené.
Doktorka to nepoznala ani napodruhé.
Jestli jde o svrab doporučuju koupele v solfatanu. Nakoupit dezinfekci do pračky a každý den nové oblečení a ložní prádlo, staré na 3-4 dny do pytle na odpadky a pak do pračky a tak dokola.
Dělal jsem to tak 3 týdny a zbavil jsem se toho nadobro.
Ale podle fotky bych netipoval svrab.

mino
hodnocení

0x
Na noze se mi objevilo tohle nekdy to svedi muze jit o svrab?
Je to svrab nebo ne? #2
Je to svrab nebo ne? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]