Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Duchod jak dlouho cekat na rozhodnuti a vymer

Od: vivienl odpovědí: 5 změna:

Moje mamka si zazadala v mesici srpen o starobni duchod predcasne o dva roky z duvodu propousteni v zamestnani roky ma odpracovane . Az letos v unoru ji prisla zaloha 19tisic kc na duchod a psali ze ma cekat na rozhodnuti ale od unora je to dlouha doba a stale ji nic neprislo.Prosim poradte nam kam se mame obratit a jak dlouho muze trvat nejdele rozhodnuti.Kazdy den ceka na postacku a nic.Dekuji Vivi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Vivi, zkuste se obrátit na ČSSZ - viz kontakty:

socialni.cz/...

a nebo na OSSZ, která žádost o důchod vyřizovala. Ale i když v únoru obdržela zálohu, je to už zase dost dlouhá doba. Já osobně bych doporučila přímo ČSSZ - do dotazu uveďte rodné číslo mamky, ať to urychlí odpověď. *klik*

Liduško, mám obavu, že v Praze se taková urgence, bez toho, že byste před sebou viděla konkrétního zaměstnance, zatoulá stejně jako se zatoulala žádost...

hodnocení

1x

Jednoznačně zajděte na OSSZ k referentce, která žádost vyřizovala. Je možné, že to tak dlouho trvá, když jde o tzv. žádost s mezinárodním prvkem - pokud byly některé pojištěné doby odpracované třeba na Slovensku, přece jenom jsme byli jedna repuiblika a dnes si to třeba nikdo neuvědomí, ale vyřízení trvá déle o řízení ohledně pojištěných dob na Slovensku. Referentka napíše do Prahy urgenci Vaší žádosti, půjde to přímo na to správné oddělení, na to se můžete spolehnout. Nechte si říci, kdy se máte zase zastavit - nějakou lhůtu, třeba 14 dní, a jestli se to do té doby nevyřídí, zaurgovat znovu. Slyšela jsem, že mají na ČSSZ v Praze potíže se zvládáním náporu práce na důchodovém, nevím, co je na tom pravdy a co by mohlo být příčinou, ale může to být důvod zpoždění vyřízení důchodu. Nenechte se prostě odbýt.

hodnocení

1x

Souhlasím se Slovenskem,trvá to i několik měsíců. Dokud nedostane vyjádření o výši důchodu z Prahy,tak ať nečeká na pošťačku. Běžně se důchody vypočítavají do 3 měsíců. V létě to trvá méně, já ho měla za 30 dnů ode dne podání.

lidus*
hodnocení

0x

19tisíc to není jistě jeden důchod ale záloha na víc měsíců. Já čekala na první ID 7měsíců- pak mi peníze přišly naráz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]