Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vyřídila jsem si podnájem, podepsala smlouvu a zaplatila kauci.Ještě, než jsem se nastěhovala, tak se mi naskytla výhodná koupě bytu. Smlouva s pronajímatelem je podepsaná týden. Mohu tuto smlouvu okamžitě ukončit- vypovědět?Výpovědní lhůta je 3 měsíce.Je pronajímatel povinnen mi vrátit celou kauci? O kauci ve smlově je jen uvedeno, že je vratná.Děkuji.
Vše by mělo být dle Vaší smlouvy a OZ.
Dnes dáte výpověď z nájmu a od března běží 3 měsíční výpovědní lhůta, pokud se nedomluvíte s majitelem jinak. Kauci Vám vrátí po skončení nájmu, jak jste se dohodli ve smlouvě.
Já to dělám tak, že netrvám na 3 měsících, ale ihned hledám nájemníka. Jakmile se domluvíme, nájemník se nastěhuje a den před tím ukončím nájem se současným nájemníkem.
Pokud se nedomluvíte, musíte platit vše, podle smlouvy.
Prostě kupte byt a podejte výpověď. Pokud bude doručena v únoru, platí od 1.3., jak uvádí Milan, a do 31.5. musíte platit nájem, ať tam bydlíte nebo ne. K 1.6. vám musí vrátit kauci, pokud vám tam nevznikly nějaké dluhy a byt jste řádně předala. Je možnost se s pronajímatelem dohodnout na předčasném ukončení pronájmu, pokud by s tím samozřejmě souhlasil. Pak by vám kauci vrátil ke dni ukončení pronájmu. Všechno pro jistotu písemně, smlouvu taky máte písemnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.