Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat se svou tchýní

Od: radimpesek odpovědí: 34 změna:
Co mám dělat, mojí tchýní je 60 let a je nám na obtíž. Příjem má 8000 Kč Já a moje partnerka se o ní starat nemůžeme. Co sní? Nechceme jí mít na krku do konce života. Prosím poraďte. Děkuji za odpověď. R.P.
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Myslíte jako jestli někdo nemá kontakt na nějakého ,,čističe´´? *ee*

Tak především - je to matka Vaší ženy, živila ji v dětství a mládí, tak bych očekával, že se o ni na ,,stará kolena´´ zase postará ona. Aspoň v normálních rodinách to tak chodí...

motak
Ja pochopil, ze je mu na obtiz tchyně,ale ma ted nějakou partnerku. Manželku asi už zahrabal na zahradě. Tak třeba tam bude místo i pro tchyni...

To je právě problém, že jsou mrazy a zem je zmrzlá...

Hlavně aby neměl slepice ,aby ji nevyhrabali!

hodnocení

4x

Přemýšlím, co by asi tak napsala tchýně. ..__Co mám dělat se svým zeťákem a jeho partnerkou? Moc peněz domů nenosí a jsou mi jen na obtíž. Už bych chtěla, aby se osamostatnili, abych je neměla na krku a mohla začít spokojeně žít..__

Co čekáte za radu na takto položený dotaz? Jen vy víte jaké máte vztahy, jak je na tom tchýně po zdravotní stránce atd..Pokud je vám na obtíž, postarejte se o to, aby měla důstojný zbytek života a případnou potřebnou péčí..A přispějte jí na to dle svých možností. Chápu, o takovou radu jistě nestojíte..Ale nikdo z nás opravdu neví jaké jsou vaše vztahy a proč není rodina schopná (nebo ochotná) se o tchýni postarat. Řešte to v rámci rodiny. V každém případě je to celkem smutné čtení..

hodnocení

4x

Jen tak mimo soutěž Vám také bude jednou 60 a budete Vašim mladým na obtíž-jak topak budete řešit?

Teda nevím co jste to za člověka ,ale lituji Vás takový...sobecký hlupák.

hodnocení

3x

To jste si moc nepomohl, psát sem takový dotaz, když tu odpovídají většinou důchodci, kteří nechápou, že někdo může být takový hrozný životní zkrachovanec, že dokáže dovést svým chováním vlastní dítě do blázince - znám takový případ. Jediné řešení - nechte babu být a jděte pryč. Pokud chcete její barák atd, tak z toho nic nebude.

Chodíte kanálem? To bych vám doporučovala. Už je zase středa, ono to stáří vás taky dožene a budete "baba" , navíc asi na zabití, jestli z těchto názorů nevyrostete.

Některá tchýně dokáže pořádně okořenit život.A to Vám tu nikdo nepřizná.

hodnocení

3x

Nevěřím, že je to pravdivý dotaz. Nikdo přece nemůže napsat, že je mu na obtíž máma jeho partnerky. :(

jurajjuraj*
hodnocení

3x

kde berete vsichni, co tady obhajujete tchyni jak se strasne starala, tu jistotu? vzdyt tady tazatel napsal 2 radky

hodnocení

3x

No fuj teda! Takový ošklivý dotaz. I kdyby to byl výmysl, tak to vypovídá o vaší osobě docela hodně. Vy byste se mohl vzít za ruku s rádkyní "sisi", která Vám samozřejmě odpověděla jako osoba "mladá", jelikož jí bude asi kolem 30 let, když považuje šedesátiletou paní za babu a radí, abyste se na ni vykašlali. Pokud ovšem nechcete její barák a to "atd". A podle toho, jaké zde má příspěvky ohledně starších lidí, tak má právě "sisi" své zkušenosti s někým, komu se pořád nechce zemřít a ona nemůže zdědit ten barák a to "atd". Ta kdyby mohla, tak by asi klidně i vraždila. Ale ono je to nakonec úplně jedno, co si tady kdo myslí, protože ono je to v tom životě přece jenom dobře zařízené, jenom si to někteří vůbec neuvědomují. Ani "sisi" a ani Vy nejste ve svém životě šťastní a nikdy nebudete, protože jste bezcitní a hamižní. No a tyto ošklivé vlastnosti Vám ten život dokonale zničí. A nejlepší na tom všem je, že i takoví lidé jako jste vy zestárnou a to se teprve máte na co těšit. ;) Jen tak dál...

Asi máte hodnou tchýní a nebo žádnou. Jinak by jste toto nenapsala.

liska5
hodnocení

2x

Jaká tchyně? Vždyť nejste ženatej. Ona Vám nějak škodí? V 60 potřebuje péči jen nemocná. Jinak většinou až po 80. Do té doby Vám bude hlídat děcka, občas uvaří, upeče, vyžehlí...Pak jí to oplatíte péčí. To tak chodí, jen Vy jste bezcitnej. Bydlení můžete snad nějak rozdělit, aby měla své soukromí.

Vždyť ani nevíme, zda jste u ní v rodinném domku nebo ona u Vás ve 2+kk.

Jednou Vám bude taky tolik. To uteče. Jak Vám bude, když budou Vaše děti zjišťovat, jak se Vás zbavit.

hodnocení

1x

60 let,to ještě není tak stará.Ještě asi pracuje nebo už má invalidní důchod? Kde s ní bydlíte? Vy u ní nebo ona u vás?Napište něco více o vašem soužití ať jsme v obraze.

Trochu si myslím,že tazatel se nudí a baví se u odpovědí. I takoví jsou.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Dal jste málo informací. Jaké starání potřebuje 60letá žena? Je nějak nemocná? Bydlí ona u vás, nebo vy v jejím bytě či domě? Čím a jak vás obtěžuje? A při čem vás obtěžuje? Ida

Asi je obtěžuje tím, že vlastní jejich dům ..

Nebo překáží ve svém domě, který oni nutně potřebují.

ra252...vlastní jejich dům ...a navíc není schopná domů přinést pořádný "love". Ještě je otázka jakou má životní pojistku. Já bych jí na jejím místě zrušil.

Myslíte tchyni nebo pojistku? Pojistku bych jí naopak zařídila a pokud možno co nejvyšší, plnění by bylo na mladé . A čas hrozně rychle utíká, třeba se dočkají.

Myslel jsem to tak, že být na místě tchyně a dozvěděl bych se co se mnou zamýšlejí, tak bych naschvál životní pojistku zrušil nebo napsal na charitu. Jinak hrozí nebezpečný úraz s následkem ...

hodnocení

0x
Sehnat domov dúchodcú se stálou péčí paní tam po domluvě s ní umístnit dále vypomáhat v rámci svých možností a pravidelně ji navštěvovat aby ji samotné nebylo smutno

Možná, pokud je nemohoucí, dát ji na 3 měsíce na LDN a samozřejmě zapomenout, že je. / Tak to prý někteří mladí mají, ale jak je rodiče vychovali, takové sklízí ovoce /.

Mírně Vás uvedu do reality. Na domov seniorů je běžně pořádně dlouhý pořadník, přibližně 1/3 žadatelů se jej nedožije.

Krom toho je podmínkou příjem - běžně se platí okolo 350-380 Kč/den.

V ČR máme jedno místo v domově seniorů na 60 starobních důchodců ..

hodnocení

0x

Tato otázka mě nadzvedla ze židle, nevím, čím jim tchyně ubližuje, že se jí chtějí zbavit. To s nimi žije v jedné domácnosti, na nic nepřispívá, nic doma neudělá atd? Moje babička byla úplně nemohoucí a celá rodina se snažila jí ulehčit život. Navíc, nikdy jsem o mamince manžela nemluvila jako o tchýni, pro mě to vždycky byla nejdřív mamka a potom babička. Ale to asi záleží na vztazích v rodině a v tomto případě v rodině tazatele.

hodnocení

0x

Člověče, opravdu vám není hanba? Ani trochu? Je to přece matka vaší manželky, starala se o ní od miminka, krmila ji, strojila, ošetřovala při nemoci, pak možná vydržovala na nějaké škole a vy se jí teď chcete zbavit? A co na to říká manželka - také by mámu nejraději neviděla? Spíš se divím té mladé, že chce mít na krku do konce života vás. To musí být nátura, s tímhle ničemou žít.

Paní v 60 letech vlastně žádnou extra péči nepotřebuje. Je ještě mladá. Mně je 66 let, běhám po pěších výletech, žijeme jen s manželem sami, uklidím, uvařím...a nepotřebuju žádného pečovatele.

Proč jste si vlastně paní vzali k sobě, když vám překáží? Mysleli jste, že vás bude finančně podporovat a ono není z čeho, že?

Nebo je druhá možnost, ještě zlověstnější. Paní vás vzala bydlet k sobě. Vám se tam líbí, ale chtěli byste tam žít bez ní. Tak šup s bábou pryč.*cert*

Pokud je to takhle a byla tou paní, oba bych vás vystěhovala. Vlastně spíš vyprovodila ven koštětem. A dala vyměnit zámky. A hledejte si bydlení sami. Já se ve svém bytě uživím, i když mám jen malý důchod.

Roky utečou, ani se nenadějete a bude vám taky šedesát. Pokud se vaše děti budou chovat k vám, jako se teď chováte vy ke své tchyni, můžete si už hledat flek mezi bezdomovci u Hlavního nádraží. A ještě by po vás měl každý plivnout. Jaga.

Když sem píši, oslovuji lidi Vy, s velkým písmenem. U vás jsem to vynechala, pokud někým opovrhuju, neprojevuju mu svou úctu.*nene*

hodnocení

0x

Poradím jak se jí zbavíte nadobro. Pronajměte jí maličký domek někde v teple u mooooře,tam jí odstěhujte. Měsíčně jí posílejta prachy na nájem a na přilepšenou. Věřte že se jí zbavíte nadobro.

Už aby začala ta škola. Naše děti se nudí a píší blbosti.

jurajjuraj*

tak jim pridej prace , kdyz se tvoje deti nudi

hodnocení

0x
Věřte, že na staré kolena na tom budete hůř, než ta tchýně. Což Vám jen přeji.

zeptov
hodnocení

0x

Tak si najděte svůj byteček a maminka partnerky ať si užívá života, ať se nadechne čerstvého vzduchu. V 60 je člověk ještě hodně zdatný, to není jako dříve. Pokud je ale nemocná, tak moc hezky o ní nepíšete. Jak bude jednou vám?

hodnocení

0x

Fuj! To je tedy hnusný dotaz, styďte se! Doufám, že je to dotaz od trolla.

Karma je zdarma...

jenda2*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]