Nejste přihlášen/a.
Dobré den / večer, chtěl bych se Vás zeptat na zkušenosti s trháním zubů moudrosti.
Zubař mě předem varoval, že díky špatnému směru růstu bude můj případ komplikovanější a proto mě zajímá vaše zkušenost - jak šli vaše zuby ven při samotném trhání? Netrápí mě bolest jako namáhání čelisti.
Přesněji mě zajímá síla potřebná k vytržení zubu z čelisti( budou se mi trhat 2 v jeden den a 2 následující) - jestli trhání šlo jako po másle nebo bylo škubání a páčení z čelisti?
Doporučíte mi celodenní dovolenou v práci nebo budu moci po zákroku normálně fungovat a jít do práce?
Děkuji všem
V říjnu mě zubař poslal na zubní chirurgii vytáhnout osmičku,která byla pod dásní,(nevyrostly mě žádné osmičky)i po vytržení sedmičky pořád bolesti,jedíná malá bolest byla injekce před zákrokem,nějaké páčení jsem cítil ,po vytažení (osmička měla zespodu kaz)mi ránu sešil pěti stehy,ani když přestala působit injekce žádná bolest,což bylo pro mě velké překvapení,celý zákrok i s umrtvením cca 20 minut.Já si vzal preventivně dva dny dovolenou,dělal jsem v té době v prašném prostředí a nevěděl jsem co mě bude čekat ohledně bolesti.
Zdravím. Po odchodu mé zubařky do důchodu nastoupila po mateřské MUDra nová, malinká, hubeňoučká holčička, která mi měla trhat (jen z poloviny vyrostlý) horní zub moudrosti. Bylo mi jasné, že to nemůže zvládnout, ale překvapila mě. Poslala mě k zubnímu chirurgovi. Ten injekcí místo umrtvil, nařízl dáseň a zub byl i s celými kořeny venku dřív, než jsem si všimla. Přesný řez, který ani nešil (ne při páčení roztřepená rána) se zhojil rychle a bez problémů. Žádná bolest, žádný zánět, jen několik dnů pachuť krve v puse. Tak bych radila, požádejte si o zákrok na zubní chirurgii. Tam to dělají denně vedle různých náročných operací, takže to fakt umějí. A zda dovolenou? Já do práce šla. Ale jak to bude u vás při 4 zubech a při vaší práci, nedovedu odhadnout. Ida
Ano, to je pravda. Mně na zubní chirurgii ambulantně odoperovali kostní nádor, už hodně velký a domů jsem šla, ale práce jsem schopná ten den nebyla. Pak se to rychle hojilo, otoky ustoupily a nejhorší byly ty visící nitě v puse, než mi je za týden vytáhly, po splasknutí otoků. A dceři tam vytrhli obě osmičky a obě máme tedy zkušenost, že nic nebolí, je to rychle a zkušeně. A kupodivu tam byla doktorka, ale uměla.
Záleží na šikovnost zubaře. Na tahání moudráků si nepamatuju, takže asi v pohodě. Měl jsem zubaře, který vytrhnul zub ani jsem nepostřehnul kdy. Další zubařka mi po třičtvrtě hodině usilovné práce prorazila horní čelist. Podobná šikulka při páčení zubu ulomila i ten vedlejší. Nechte se tedy překvapit a držím palce, ať máte toho šikovného.
Dle provozu Vám zubař může napsat neschopenku. jinak náš zubař mi pár zubů vytáhnul a o 8 nevím ani kdy a a jak.trhat prostě umí,poslední mi tahal bez umrtvení.Ale každý jsme jiný -někdo snášíme bolest lépe někdo méně a jako v ostatních profesích někdo je lepší na to a druhý na ono. Jinak dceři tahal v průběhu asi měsíce skoro celou horní čelist a bez problémů i 8 (pracovala jinde a když bolel zub tak si ji porůznu přehazovali a tím si zničila většinu zubů a vatrhat se muselo zvládnout do nějaké doby před porodem!)
Tak to já jsem neměl tak jednoduché. Rentgenem zjistili,že kořeny rostou pod zub před 8, navíc zub vyrostl již zkažený. Na zubní chirurgii mi to vytloukali takovou paličkou, operace včetně šití trvala hodinu. Když to přišlo k sobě, tak bolest, nemohl jsem otevřít pusu, 3 dny pouze pít. Nejhorší byla ta modřina, která se různě zabarvovala. Pamatuji, že jsem s tím byl na neschopence 3 týdny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.