Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké knihy o drogách?

Od: dajado* odpovědí: 11 změna:

poradte prosím!

ráda čtu hnihy o drogách - tato tématika mě zajímá! no a tak vás prosím o radu jakou hnihu číst!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x
Matka Davida S., narozeného 3. července 1959

Autor: Yvonne Keuls,

Děj se odehrává v Holandsku v době, kdy lidé téměř neví, co je to droga a jaké následky může její užívání mít. Knihu nevypráví David, ale jeho matka. Ta popisuje jeho život od dětství, aby se člověk zamyslel, kde se mohla stát chyba, především však jeho drogové období, kdy neví, co se s ním děje, má strach, když není doma, nebo že zazvoní telefon a tam jí někdo oznámí, že je mrtvý.
Příběh je plný zklamání, slibů a zoufalství. Vše začalo u marihuany, pokračovalo od hašiše a LSD až po heroin.
Matka velice otevřeně popisuje své pocity, naděje, zoufalství a bezmoc.

doplněno 18.05.10 08:38:

Timothy Leary - Politika extáze (složité na čtení!)

Huxley Aldous - Brány vnímání

Welsh Irvin - Acid House

Radek John - Memento

Vondrka Josef - Smrt jménem závislost = Autor popisuje své dětství jen zběžně, velice sugestivně popisuje své první "koketování"s drogami a první láskou, následní pád do drogové závislosti a jeho pobyty v léčebnách. Autobiografické vyprávění doplňuje úvod a komentář primáře MUDr. Petra Jeřábka a slovníček slangových výrazů. Kniha se četla velice dobře, i když má skoro 200 stran, za jeden večer ji máte přečtenou.

Albert Hofman - LSD mé nezvedené dítě

Hana Kavurová - Toxický squat = Knížka s drogovou tématikou... Je to zase něco jiného než My děti ze stanice ZOO nebo Rekviem za sen, každopádně to mělo taky úroveň. Pěkné počtení :)

Karolína Vaverková - Bílá moc = podle skutečné události

dajado*
hodnocení

děkujiiii moc se těším až si nějakou koupím a přečtu! ted jsem se dala do mementa!:)

xsisi*
hodnocení

2x

Gregoryová, Sandra: (Ne) Zapomeňte, že jste měli dceru

Holenová, Kate: Na vlastní kůži

Moosová, Lisa: Poprvé a pak pořád znova

Nejvíce se mi líbila první kniha

vosikac*
hodnocení

1x

*jasne*Pokud máte ráda toto téma, jistě máte přečtenou knihu - my děti ze stanice zoo;)

databazeknih.cz/...

dajado*
hodnocení

ahojky jjj tak tuthle jsem četla snad 5 krát je užasná! prý má pokračování - ale nevim jakse jmenuje prý to je psaní její matky!

hodnocení

0x

Zajímate se spíš o knihy přímo o drogách (jako odborné a odborně-piopulární. nebo o "závislácích" (tedy ečeno rámcově)?

georges*
hodnocení

0x

Jiří Kuchař: Ayahuasca aneb tanec s bohy

Jiří Kuchař: Santo Daimé - poselství s druhého břehu

Richard Schultes: Rostliny bohů

hodnocení

0x

de Quinceys »Doznání kuřáka opia«

georges*
hodnocení

0x

Možná by nebyl špatnej životopis Jiřího X. Doležala, teda jestli nějakej vyšel.:D

dajado*
hodnocení

díky díky díky všeeeem! *placni*

lidus*
hodnocení

0x

Philipsová-MÉ SNY ZNIČIL HEROIN, MEMENTO I. a II.

doplněno 18.05.10 18:15:

Ještě jsem si vzpoměla-BURGESS: HERÁK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]