Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat, jestli kromě ochrany před Covid-19 může nošení respirátoru pomoci ochránit i běžná respirační nachlazení jako je rýma a kašel, tím že vdechuji ohřátý vzduch místo ledového v mrazivém počasí s teplotami hluboko pod nulou?
Samozřejmě že může pomoct.
Když dýcháš ledový vzduch nosem, tak se vzduch dokáže trošku ohřát. Když dýcháš ledový vzduch pusou, tak se nemá kde ohřát.
A použití respirátoru má smysl, pokud je to uživateli příjemné. Já taky jezdím na kole (ne teď), ale od jara do podzimu. Když klesnou teploty pod 0°C, tak jezdím vždycky s respirátorem. Trošku zvolním tempo, ale jinak se s respirátorem jezdí celkem v pohodě. Pouze při mrazech na respirátoru namrzá vydechovná vlhkost.
A zkus se podívat na barvu respirátoru po týdnu nebo dvou týdnech. Ta špína kterou odchytí respirátor ti normálně projde až do plic.
Na jedné straně, proč na čerstvém vzduchu nosit respirátor? Na druhé, roky se v takových případech nosí třeba šály.
I přes zimu jezdím pravidelně na kole.
Před jsem byl na tréninku v -6°C po dobu 3h. Respirátor jsem neměl..a jsem zcela v pořádku (tedy ani rýma, ani kašel, ani nachlazení). Pravda, trochu jsem cítil nohy..Ovšem uznávám, že -6°C není teplota hluboko pod nulou.
Pokud Vám ten respirátor dělá dobře, klidně ho noste i do postele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.