Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenávidím se za zbytečné utrácení

Od: anonymka odpovědí: 11 změna:
Ahoj..začnu tím že se živím DDP víceméně samé dohody a ikdyž mám práci na HPP tak ty peníze nemám . Splácím bance.
Takže minuli týden jsem utratila 30 Kč za vložky do bot.
10 , korun kobliha
18,- kafe
Úplně se za to nenávidím. Pak nemám na autobus do práce.
Mě připadá blbý vyhazovat peníze za jídlo.. když si raději mohu koupit oblečení , knihy a tak.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli řešíte koblihu, vložky do bot, či kafe ... Tak to je bežný dennodenní život běžného člověka.. Ne multimilionáře.. A jestli je to pro Vás hýření, tak nechápu kolik můžete vydělat na všechny ty hlavní pracovní poměry a brigády.. Mám pocit, že to zavání fejkem... A kdo bance nesplácí?

Jeden tu je neskutečně rozhazovačný, protože si koupí koblihu... Neví co s tím... ˇUplně se nenávidí! Pak tu píše zase druhý jak vydělává hrozný peníze a je posedlý šetřením a nemůže si nic koupit, protože šetrnost mu to zakazuje... Ten se zase nenávidí, že moc šetří! Pak tu všichni řeší jak si na tu koblihu našetřit a jak to rozplánovat... To je ta naše společnost už na tom tak bídně?

hodnocení

1x

Měla byste uvažovat dopředu.

1/ Koupě knih - to je v dnešní době velice drahá záležitost.

Zaplatím si v městské knihovně ročně 100 Kč, mohu si půjčit co chci, kolik chci a manžel na stejnou průkazku taky. Nechá se půjčovat i teď, jen si musí člověk telefonem knihy dopředu zajistit. Pak mu jen předají jeho hromádku. A hotovo. Netřeba hned knihy kupovat.

2/ Oblečení - rozhodnou se, co potřebuji. Nekupovat jen proto, že se mi to líbí. Prima jsou "sekáče". Teď jsou ovšem zavřené. Ale na podzim jsem si tam koupila krásnou zimní bundu za 110 Kč. Byla úplně nová. Když si tam něco koupíte, bude to levné a nikdo nepozná, že je to odtamtud. A i kdyby? Není to žádná hanba.

3/ Jídlo - vařte si sama. U hotových jídel platíte i práci, dopravu a obaly. Ať je to v plastech, nebo plechu. Uvařte si na 2 dny najednou, ušetříte energii.

Prostě, musíte uvažovat, co je pro Vás nezbytné a co se nechá oželet. Kafe za 18 Kč bych si taky nekoupila. Ale spíš proto, že kávu nepiju. ;)

Na ten autobus si dát peníze zvlášť a v žádném případě do nich nesáhnout. Ty budou jenom na dopravu.

Časem se naučíte, ale bude to chtít nějaké odříkání na taky nějaký rozum. Abyste si dokázala zdůvodnit, co ano, co ne a proč. Jaga.

hodnocení

0x

Protože stále ještě žijete, je to důkaz toho, že to děláte dobře. Není potřeba se nenávidět, ale naopak musíte se mít ráda.

hodnocení

0x

Nechceš nám poslat číslo tvého účtu, abychom ti mohli přispět třeba na ty knihy? *cteni*

anonymka
hodnocení

Třeba dneska mám u sebe 176,- chci si to dát večer na kartu iredo..ale bojím se že si zas koupím jídlo až budu mít hlad. Ale nesmím utrácet peníze mám to na autobus do výplaty .
A proč nás s tím vším otravuješ?
Školy jsou zavřené, online výuka stojí za houby...
Nuda je prevít, že?

hodnocení

0x

Zdravím. Udělejte si v tom systém. Nejdříve si dejte na stranu peníze, které potřebujete k výkonu zaměstnání. Na ty nesahejte. A zbytek si rozdělte na ostatní věci. Když nemám dost financí, tak si nekoupím koblihu za 10, ale třeba jen rohlík..A to kafe si také odpustím za těch 18..Musíte se naučit lépe hospodařit se svými příjmy a rozlišovat co je důležité a co ne.

sirh
hodnocení

0x

Vy vlastně na tom finančně nejste až tak špatně, když si můžete kupovat oblečení, knihy ty jsou také dost drahé a ostatní. A v zápetí uložíte 170 korun, aby jste měla ještě větší hlad. Na oblečení si tedy vyčleňte menší obnos, S tím si musíte poradit sama - prostě a jednoduše - rozumově.

anonymmka
hodnocení

Na knihy teď nemám ale ráda je čtu ale raději si koupím knihy než utrácet zbytečně za jídlo
Jídla moc nepotřebuji.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Je rozdíl mezi hladem a chutí na "něco" co právě vidím. Možná by pomohlo, místo kupování si hotového (drahého) jídla, naučit se vařit a dělat si pomazánky a nespoléhat na to, že přijde den, od kterého už nikdy nebudete muset jíst. Přestaňte se nenávidět, ale mějte se ráda. Budete šťastnější. Ida

anonymmka
hodnocení

Nemám čas vařit jsem celý den pryč od rána do večera po DPP. Já se ráno nasnidam v 7 a mám až večer jídlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]