Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravidelné rentgenování u zubaře - je to ok?

Od: nrio odpovědí: 4 změna:

Ahoj, právě jsem se vrátil od zubaře, kde mi zase dělali rentgen. Když jsem se ptal proč, tak mi bylo řečeno, že to dělají pravidelně každé dva roky, aby měli vždy aktuální snímek. Zajímalo by mě, jestli to je normální, jestli i váš zubař to takto dělá.Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, je to naprosto v pořádku. Díky rentgenu vidí lépe například mezizubní kazy, cysty a může je začít řešit včas.

hodnocení

0x

Pravidelné snímkování by mělo být u zubaře samozřejmostí, ale bohužel ani v roce 2021 pořád není.

hodnocení

0x

Buď rád, že se o tebe tvůj zubař stará

hodnocení

0x

Velký panoramatický rentgen by se měl dělat pouze jednou za dva roky. Malé rentgeny, které se dělají přímo na křesle, se dělávají častěji, pokud se řeší nějaké potíže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]