Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak podat daně na uřady?

Od: jakub78 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. mám hotové danove přiznání a nevím jestli ho můžu zaslat emailem. Bydlím ted 200km daleko od místa kde jsem podnikal a jelikož urady maji skoro zavreno tak nevim ani jestli to osobne jde.

Jak jste to řešili vy? děkuji za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nu já si tam minulý týden zaskočil a nechal to na podatelně.

Ale myslím, že by pro Vás řešením mohla být datová schránka. Zřídite ji na CzechPointu (typicky pošta, nebo obecní úřad). A daňové přiznání podáte online přes ni. Ostatně v případě že ji budete mít, to tak musíte udělat.

id
hodnocení

2x

DP vytisknout, podepsat a odnést na podatelnu nebo zaslat doporučeně poštou.

Elektronicky lze až od května.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Termíny pro podání daňového přiznání - zdroj mesec.cz

V roce 2021 budou pro podání daňového přiznání platit následující termíny:

1. dubna

Toto je nejzazší datum, do kterého budete moci příští rok odevzdat daňové přiznání k dani z příjmu za rok 2020 v případě, že tak učiníte písemnou formou. To znamená, že přiznání buď osobně donesete na podatelnu příslušného finančního úřadu, nebo pošlete poštou.

3. května

Do tohoto data bude možné podat daňové přiznání, pokud zvolíte elektronickou formu podání. Elektronické podání je možné datovou zprávou:

podepsanou uznávaným elektronickým podpisem,

odeslanou prostřednictvím datové schránky, nebo

s ověřenou identitou podatele způsobem, kterým se lze přihlásit do jeho datové schránky.

Termín podání daňového přiznání na 3. květen se tak automaticky o měsíc posouvá všem, kteří mají povinnost podat daňové přiznání elektronicky. Tato povinnost se týká právnických osob nebo vybraných profesí, jako jsou insolvenční správci, advokáti a daňoví poradci.

Takže nikoliv od května, ale do května... Prohodily se Vám písmenka ve druhém řádku. ;)

id

Jasně, máte pravdu, děkuji za ohlídání. Zbytečně bych tazatele zmátla.

joudic*
hodnocení

0x
ne, ale muzete zaslat vsechno postou, na FU jsem nebyl 20let, krome 1 kontroly. Nechapu, ze to tam nekdo opravdu nosi.

jirka1976
hodnocení

0x
Můžete podat elektronicky přes portál daňové zprávy, pokud nemáte datovou schránku nebo elektronický podpis, tak odešlete jako tzv. nepodepsané podání a vytisknete si po odeslání formulář, který vlastnoručně podepíšete a do 5 dnů doručíte na finanční úřad (do 5 dnů musí být předáno poštovní službě),jinak nebude elektronické podání uznáno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]