Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jsem zaregistrovaný na ÚP a jsem vyučený jako obraběč kovů,musím přijmout i práci mimo obor,která je třeba jen na zaučení,nebo v jiném oboru? Mám v plánu tam být nejdéle do dubna,pak by se zase moje podnikání mělo rozjet.Děkuji
An, pokud Vám dají "doporučenku" na konkrétní práci, musíte tam zajít. Když nebudete mít závažný důvod pro odmítnutí zaměstnání a Vy práci nepřijmete, vyhodí Vás z ÚP na 3 až 6 měsíců (nevím přesně).
ano, pokud je doporučenka na konkrétní místo mimo Váš obor, pak tu práci musíte vzít
Ano ale na jinou práci než jste vyučen a kterou ovládáte Vám dají až když je vyčerpána možnost najít práci ve svém oboru .Ve vašem oboru nebude žádná práce -pak dávají v podobných profesích až na úplně jiné pozice. Pokud je doručenka potenciálním zaměstnavatele potvrzena kladně a bez pádného důvodu odmítnete=JSTE VYŘAZEN z evidence ÚP se všemi pro Vás plynoucími následky !
Dobrý den. Takových lidí je spousta, kteří jsou nuceni pracovat mimo svůj obor a zájem. Takže pokud se Vám naskytne jakékoliv zaměstnání které Vám zprostředkuje ÚP, jste povinen ho přijmout. Byť jen na určitou dobu. Pokud jej odmítnete, musíte k tomu mít vážný důvod, který by ÚP akceptoval. Jistě jste byl jako uchazeč o zaměstnání poučen o svých právech a povinnostech.
@jirkajc - musím přijmout i práci mimo obor
Ano. Určitě jste byl seznámen s uradprace.cz/... - tam je mimo jiné uvedeno:
" Vhodným zaměstnáním je zaměstnání:
d) které odpovídá zdravotní způsobilosti fyzické osoby a pokud možno jeho kvalifikaci, schopnostem, dosavadní délce doby zaměstnání, možnosti ubytování a dopravní dosažitelnosti zaměstnání.
a také
Dále uchazeče o zaměstnání krajská pobočka Úřadu práce z evidence vyřadí rozhodnutím, jestliže bez vážného důvodu odmítne nastoupit do vhodného zaměstnání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.