Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční zúčtování daní (DPP a HPP)

Od: anzionka® odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

chci se zeptat, v měsících leden, únor, březen 2020 jsem měla u zaměstnavatele A smlouvu DPP s podepsaným růžovým papírem. Pak jsem od dubna nastoupila k zaměstnavateli B na HPP, a podepsala růžový papír a zároveň jsem zrušila podepsání u zaměstnavatele A. Aby toho nebylo málo byla jsem v březnu 2020 zaměstnaná na HPP u zaměstnavatele C bez podepsaného prohlášení růžového papíru.

Schematicky:

01-03/2020 DPP (podepsaný růžový papír)

03/2020 HPP (bez podepsaného růžového papíru)

04/2020 - 12/2020 HPP (podepsaný růžový papír)

04/2020 - 12/2020 DPP (bez podepsaného růžového papíru)

Co já a roční zúčtování daně? Současný zaměstnavatel chce, abych podala žádost o roční zúčtování daně a Potvrzení o zdanitelných příjmech od předchozího zaměstnavatele. Nechci, aby měl současný zaměstnavatel přehled o mém DPP, jak to udělat, co dokládám? Musím dělat roční zúčtování daně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gazda*
hodnocení

0x

Daňové přiznání si podáte sama. Současný zaměstavatel Vám vystaví Potvrzení o zdanitelných příjmech a to udělají i ostatní zaměstnvavatelé. První DPP pravděpodobně ano, HPP ano, druhé DPP možná nemusí a druhé HPP je jasné. Pak vyplníte daňové přiznání a podáte ho sama na finančním úřadě.

hodnocení

DPP bylo minulý rok pouze jedno, nejsou to dva odlišní zaměstnavatelé, jen jsem část roku u nich měla podepsáný růžový papír, část roku nikoliv.

gazda*
Od všech zúčtování a sama daňové přiznání a bude to OK.
hodnocení

A mám trvalé bydliště někde, ale pracuji jinde (a žiju jinde než na trvaláku), u jakého finančního úřadu to mám podat? Nebo je to jedno?

gazda*
Podle trvalého bydliště. Případně to jde i online, ale není to úplně jednoduché.

hodnocení

0x

Vyžádejte si od všech zaměstnavatelů potvrzení o zdanitelných příjmech a udělejte si daňové přiznání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]