Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyčerpaná dovolená 2020 z důvodu nemoci

Od: janina* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jsem dlouhodobě nemocná a v minulém roce 2020, když mi začínala pracovní neschopnost jsem měla nevyčerpaných 15 dní dovolené.

Nemocenská mi stále pokračuje i nyní v roce 2021.

Jak je to s dovolenou za minulý rok 2020?

Můžu požádat o její proplacení?

Děkuji za Vaši odpověď.

Bartáková

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Dovolená se neproplácí.
Musí být vybrána do konce následujícího roku, tedy do konce roku 2021.
Nastup určuje zaměstnavatel. Pokud nedá dovolenou do 30.6.,nastup dovolené si určujete sama. Pouze datum čerpání je třeba sdělit s předstihem.

hodnocení

4x
Při dlouhodobé nemoci se dovolená krátí:Zaměstnanec splňující podmínku nároku na roční dovolenou může mít dovolenou krácenou. Za prvních 100 zameškaných dnů či směn se dovolená krátí o jednu dvanáctinu a za každých dalších 21 takto zameškaných pracovních dní či směn opět o jednu dvanáctinu.

hodnocení

2x

Dovolenou za rok 2020 si vyberete v roce 2021, až se uzdravíte. Přeji Vám, ať je to brzo.

Dovolená se proplatí pouze při skončení pracovního poměru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]