Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,jsme dvě sestry a máme po rodičích hrob.Sestra bez mého svolení si nechala přepsat hrob na sebe.Teď zemřela a já jsem se to teprve dozvěděla co udělala.je to dáno do dědictví. je možné,že tohle mohla udělat svévolně beze mne?Přitom o hrob nemá její manžel ani dcera zájem.Navíc si dala do pozůstalosti napsat,,že hrob po její smrti bude její dcery..děkuji za odpově´d...Takže já nemám nárok na ten hrob?
Je hrob a hrobové místo. Hrobové místo je obce, je v pronájmu a platí se za něj. Potom je vybavení hrobu (náhrobek, atd.), to jde do dědictví. Není problém po skončení dědického řízení přepsat hrobové místo na vás, samo se souhlasem pozůstalých. Za vybavení hrobu můžou však pozůstalí chtít zaplatit. Vše je o domluvě s nimi a zřejmě o penězích. Něco podobného jsem řešil nedávno také.
Hrobka se platí. Vám nebylo divné, že jste každoročně neplatila poplatky? A když její rodina nemá zájem, tak se s nimi dohodněte, ať to převedou na Vás.
A co to znemaná "nechala napsat na sebe"? hrob není nemovitost a nemá majitele zapsaného v katastru. Já bych řekl, že je to to samé, jako třeba televize. Obci nebo správci hřbitova se platí pronájem místa, tam je někdo uveden, ale ještě to nemusí znamenat, že hrob je jeho.
Takže když zajdete na obec a řeknete "teď to budu platit já", tak si od vás peníze mile rádi vezmou. Oni mají spíš opačný problém, že po smrti toho, kdo platil to neplatí nikdo.
Tak proč to spadá do dědického řízení? Přijde odhadce jak vypadá hrob.To mi řekla z ob.úřadu..asi tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.