Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda napsaná na důchodce? Vysvětlení

Od: tazatelka odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, k dohodě DPP si vezmu další DPp a nabídky mě že když to nechám napsat na babičku budu mít celou částku 125 hod.
Ale když to bude na mne tak jenom 105.
Díky za jednoduchou odpověď.
Ještě se zeptám babičce je 80 to asi nepůjde ne.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cože? kolik hodin? Bože. Co je to celá částka 125 hod?

Problematika není úplně jednoduchá, takže jednoduchá odpověď je k ničemu, ale pokusím se o to.

U jednoho zaměstnavatele (jedno IČ) může jeden zaměstnanec (tj. jedno RČ) odpracovat na DPP (libovolný počet dohod) v součtu v kalendářním roce 300 hodin. Takže jestliže seženete někoho, na jehož rodné číslo se bude vykazovat Vaše další DPP u téhož zaměstnavatele, máte k dispozici 600 hodin v roce. Že je to nezákonné, to snad nemusím připomínat.

Jinak - kdybyste měla třeba 10 DPP u 10 zaměstnavatelů to jde beze všeho. A bude to v pořádku.

tazatelka
hodnocení

125na hodinu.

id
hodnocení

1x

Váč dotaz je zmatený nebo jej nechápu já.

Dohoda o provedení práce může být sjednána na maximálně 300 hodin u jednoho zaměstnavatele v jednom kalendářním roce. Celkový počet takto uzavřených dohod o provedení práce, ale není nijak limitován. Stejně tak není omezena ani výše odměny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]