Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s daněmi u pozemku?

Od: samurraj® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zatím jsem nic nezdědil, ale dle domluvy zdědím rodinné pozemky, na kterých otec hospodaří a bere dotace. Ročně z těchto pozemků platí cca 23000Kč na daních. Pokud bych je zdědil, budu platit stejně vysoké daně? Jde mi o to, že tolik peněz bych prostě nezaplatil, na druhou stranu prodávat pozemky bych také nechtěl, jelikož je to rodinné dědictví a člověk k tomu má nějaký citový vztah, jelikož na nich odjakživa hospodařili naši předci...

Ovšem hospodařit nechci, mám jiné zájmy. Zajímalo by mě tedy, jak toto vyřešit. Napadlo mě, jestli třeba není nějaká dotace (např. že bych zatravnil orné půdy), která by pokryla právě třeba tu daň z pozemků. Kdyby mi někdo erudovaný poradil, byl bych mu docela vděčný. Mějte se a hezký den.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

My jsme pozemky pronajali zemědělskému družstvu. Na jaře zaplatím daně já, v prosinci mi to družstvo vrátí + peníze za nájem.

Je to příjemný přivýdělek a pole neleží ladem.

liska5
hodnocení

4x

A pronajmout je někomu, kdo chce něco pěstovat - na určitý počet let? Nebo vysadit sad?

hodnocení

4x

Daně z pozemků budete platit stejné. Hospodařit nebudete, prodávat nechcete, takže zbývá pronajmutí někomu kdo hospodaří. Bude na daně a i něco navíc.

hodnocení

0x
23 000 daň z nemovitosti, tak to nejspíš dostanete celý okres. Gratuluji k miliónům. Lepší darovat za života, než pak platit za dědictví. Jinak platí co napsali ostatní.
hodnocení

Je to asi 120 hektarů

hodnocení

Jinak všem děkuji za odpověď. Tahle varianta s pronájmem mě nenapadla. Takže děkuji za tip.

hodnocení

0x

Se 120 hektary si budete moct diktovat podmínky a cenu pronájmu. Jestli se vám povede dobře pronajmout, tak z vás bude slušný rentiér a zaměstnání jen pro zábavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]