Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zatím jsem nic nezdědil, ale dle domluvy zdědím rodinné pozemky, na kterých otec hospodaří a bere dotace. Ročně z těchto pozemků platí cca 23000Kč na daních. Pokud bych je zdědil, budu platit stejně vysoké daně? Jde mi o to, že tolik peněz bych prostě nezaplatil, na druhou stranu prodávat pozemky bych také nechtěl, jelikož je to rodinné dědictví a člověk k tomu má nějaký citový vztah, jelikož na nich odjakživa hospodařili naši předci...
Ovšem hospodařit nechci, mám jiné zájmy. Zajímalo by mě tedy, jak toto vyřešit. Napadlo mě, jestli třeba není nějaká dotace (např. že bych zatravnil orné půdy), která by pokryla právě třeba tu daň z pozemků. Kdyby mi někdo erudovaný poradil, byl bych mu docela vděčný. Mějte se a hezký den.
My jsme pozemky pronajali zemědělskému družstvu. Na jaře zaplatím daně já, v prosinci mi to družstvo vrátí + peníze za nájem.
Je to příjemný přivýdělek a pole neleží ladem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.