Je to možné, že se tady prodávají kulturní památky? Dostala jsem mail:Osobně jsem prověřil výpisy z katastru obce Mnetěš 145/1,145/2,146/1,146/2,146/3,147,148,149 a vše souhlasí. Hora Říp nepatří Česku Není to hoax, viz výpis z katastru! Přišla mě hezká básnička Jaroslava Seiferta - viz níže a v příloze.Já k ní ale něco přidávám:Ano ta básnička je hezká, ale ...Ale ta skutečně pravdivá informace o Řípu není veřejnosti sdělována:Národní kulturní památka hora Říp(katastrální území Mnetěš 697397)byla v rámci restitucí vydána Lobkowiczům.Jejím restituentem byl Martin LobkowiczU Malvazinky 151/26, 150 00 Praha-Smíchov...Nyní vlastní horu Říp (včetně parcely, na níž stojí rotunda sv. Jiří) :Lobkowicz Margaret Brooks,280 Dedham Street, 02030 Dover, Massachusetts,Spojené státy americkéVítejte ve svobodné, demokratické, kapitalistické České republice,v níž nám (kromě dluhů) již nic nepatří.Ta malá hora kterou vidíš - je hora Říp , na ní stojí kaplička. Víš vůbec kde se nalézá? Najdi si ji příteli na mapě. Je to symbol České republiky, nás Čechů. Slyšel jsi nebo četl někdy tuto vlasteneckou báseň? Dá ti to pro život mnohem více než hloupé amerikanismy jako mimoni a Harry Potter. Říká ti vůbec něco tvoje příslušnost k českému národu? Máš v sobě trochu hrdosti vlastence? Cestovat po světě není problém, to chce jen peníze, ale vědět kde máš domov, to musíš příteli cítit v srdci. Ulož si tuto báseň.: Nechce se ani věřit - Jiný způsob, jak rozkrádat Česko ...Bohužel ! Je to pravda nahlizenidokn.cuzk.cz/...
Tady je hodně zámků, které postavily a stovky let obývaly různé šlechtické rody. Ti se teď se vesměs starají, aby to nespadlo. To mi tak nevadí, jako invaze zcela cizí neevropské kultury. A ti už tu v tichost kupují pozemky.
Když je ten Říp tak slavnej a tolik navštěvovanej, tak tam ti slavní Češi měli nahoře u tý chaty pod rotundou aspoň upravit vyhlídky a udělat záchody. Měli na to po odsunu 60 let... To co jsem tam zažila, byla katastrofa plná odpadků za pytlovou plentou. Napsala jsem tenkrát na místní obecní úřad, ať konají, že je to děs. Když tam měl následně vystoupat Klaus, tak kopec obstavili TOI-kami. Třeba to Lobkowitz spraví do přijatelné podoby, když se vzdal Jezeří, které doplatilo na naši povrchovou těžbu.
anonymni357
Mila zlata,co do toho motate odsun a nejakych 60 let?Kdyz jsem na prelomu sedesatych a sedmdesatych let jezdil na Rip ja,byla tam hospoda,kde take tocili pivo!Kam myslite,ze chodili pivari na zachod?
Hora Říp patří Česku. Ovšem pozemky, pokrývající celou horu Říp, patří Lobkowicz Margaret Brooks, což je subjekt, spravující Lobkowický majetek. A Lobkowiczové, kteří jsou staročeským rytířským a později panským rodem tyto pozemky získali v restituci. Církevní objekt (kaple?) na vrcholu patří i s pozemkem Římskokatolické farnosti Roudnice nad Labem.
Podobně je na tom také druhá "národní" hora Blaník. Pozemky na horách Velký Blaník, Malý Blaník a Holý vrch spolu s některými pozemky v okolí nepatří českému státu, ale patří Pražskému arcibiskupství. Rozhledna na vrcholu spolu se zastavěným pozemkem patří státnímu podniku Lesy České republiky.
Osobně na tom nevidím nic špatného.
doplněno 06.02.21 13:16:
Chata na Řípu je rovněž v majetku Lobkowiczů, takže český stát s ní může těžko něco udělat. Inu, snad ji dají alespoň do pořádku.
Prosím vás, Říp byl už zrestituován před cca 30 lety. To se teď někdo probral a začal s tím honit triko. Není pravda, že by to někdo tajil. Už v roce 2009 chtěli Lobkowiczové pozemky prodat ústeckému kraji. Probíhala i anketa mezi lidmi, jestli by jim vadilo, kdyby ČR tyto pozemky odkoupila a výsledek, lidé v převaze odpověděli, že by jim nevadilo, kdyby stát, potažmo Ústecký kraj pozemky neodkoupil.
Více mě vadí ty arabské vesnice u Teplic, o nich se nepíše, to by veřejnost koukala co se tu arabům prodává. Malá písmena jsou úmyslná. Vadí mi pomalá islamizace republiky.
To je jen otázka času. Lidé (a jejich potřeby) odcházejí a přícházejí, stejně tak jako jejich vlády. Třeba Lobkowitzům ty pozemky, naši potomci, vlastenecky zapálení, zase neúprosně vyvlastní a basta! Bývalá šlechta, která po staletí vysávala poddané, může mít velké peníze, ale nemá už svoji moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.