Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat souhlas s GDPR

Od: loca® odpovědí: 4 změna:

Krásný den všem! ;) Potřebuji prosím poradit, jak formulovat souhlas s GDPR.

Abych vás uvedla do situace:

Nepodnikám, vedu výukovou stránku s cizím jazykem zdarma, kde občas lidem posílám studijní materiály. Na několika místech si lidé můžou napsat o odběr novinek. Napíšou mi email, že chtějí odebírat. Jenže, když tam nenapíšou, co konkrétně, tak se jich musím složitě doptávat a všechno je složité. Tudíž potřebuji na stránkách formulář, do kterého studenti napíšou, co potřebují, mně se to propíše do emailu, ze které stránky to konkrétně je, na to pošlu studentovi, co požaduje a hotovo.

Ale k tomu potřebuji nějaký textík o GDPR. Píšu to tak zjednodušeně, protože tomu nerozumím a nikdy jsem to nepotřebovala. *frajer* Předem moc děkuji za jakékoli informace!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

0x

Na to přeci nepotřebujete jejich osobní data, stačí mail a co chtějí. Takže bych udělal dotazník, kde si zaškrtnou, co chtějí za novinky a na závěr byplné mail, na který to chtějí posílat.

hodnocení

Přesně to jsem si taky myslela, až mi všechny formuláře byly zablokovány a musela jsem je odstranit. *smich* Bylo v nich jen to, co píšete, takže asi budu potřebovat nějaký text o GDPR.

makk

A důvod zablokování bylo nedodržení GDPR? Pokud ano, tak je třeba se odvolat u toho, kdo vám to zablokoval, udělal to neoprávněně.

Bohužel jsme v ČR, kde si každý vykládá zákony po svém. Mě se zase stala opačná siuace. Napsal jsem mail Lidlu a ptal jsem se, zda a za kolik jsou schopni zajistit náhradní díl k výrobu, který prodávají (nešlo o objednávku, chtěl jsem jen informaci, zda jsou schopni díl dodat a kolik by stál). Odepsali mi, že kvůli GDPR musí mít moje jméno, adresu a telefon, jinak mi to nemohou sdělit. Opak je pravdou, smí požadovat pouze ty údaje, které nutně potřebují pro vyřízení věci.

hodnocení

Přesně tak, nedodržení GDPR. Když jsem se dívala na nějaké ty texty o GDPR, které tam mají firmy, tak se mi zdají strašně dlouhé. Ale u nich je to určitě proto, že jsou to firmy. Já bych to měla kratší. Ale zase neznám nikoho, kdo nepodniká a potřebuje to. Takže úplně nevím, na koho se obrátit. Psala jsem tomu, kdo mi to zablokoval a neodpověděl. Ale pro mě, jako pro člověka, který pracuje, studuje, má své osobní aktivity a ještě tento projekt, je pracné neustále odpovídat na emaily typu: Co přesně chcete odebírat? atp. Proto tam ten formulář potřebuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]