Nejste přihlášen/a.
Mám ty 4 základní TePe, na půlku mezer mi jde žlutý, zbytek růžový, červený... Někde jenom nit. Používám je až po večerním vyčištění kartáčkem na dočištění. Asi 2-3 x tam a zpět. Nevím, zda se to tak má, ale mně to tak vyhovuje. Pokaždé je propláchnu proudem horké vody a nechám vyschnout na mističce. Určitě měsíc vydrží i mnohem dýl. Jak který. Někdy ho pokapu propolisem, když zlobí dáseň. Za hodně důležitou považuji u zubů stravu s omezením cukru a bílé mouky, bez slaz. nápojů, cukrovinek. Ze sladkého jen křížaly a fíky ap. . Důležité jsou cereálie,ořechy, klíčky, luštěniny, panenské oleje ze semínek a zelenina..To vyloženě zbrzdí tvorbu kazů.
Dobrý den.O zuby se starám velmi pečlivě,protože mám panický strach ze zubaře a bolesti.Ale to jen na okraj.
Zuby jsem si čistil mezizubním kartáčkem,ale... nešlo to.Mám malé mezery mezi zuby a kartáčky nešly prostrčit a často se ničily...
Používám tedy zubní nit a je to super.A levnější.Čistím si zuby dvakrát denně a zubní nití večer před čištěním.
K tomu jednou týdně dělám kůru zubním gelem ELMEX GEl a je to super. Již téměř 20 let nemám žádný nový kaz !
Škoda,že jsem s tím začal až v pozdějším věku..mohl jsem si ušetřit spoustu kazů.
Existuje přibližně 10 velikostí mezizubních kartáčků. Různé značky mají odlišné velikosti. Nejpoužívanější značky Curaprox a TePe. Doporučuji navštívit dentální hygienistku, která Vám určí vhodné velikosti mezizubní kartáčků až po vyčištění mezizubních prostor. Odstraní tam zubní kam a mezerky se maličko zvětší. Některé pojišťovny přispívají na dentální hygienu např. OZP 2000kč ročně.
Použití před umytím zubů bez pasty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.