Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pouzivani mezizubnich kartacku

Od: zub odpovědí: 5 změna:
Zdravim, jake mezizubni kartacky pouzivate? Jak vam dlouho vydrzi? Jakym stylem hygienu provadite? Osobne pouzivam dve tloustky. Tluste na zadni, ten nejtencni na predni. Kazdy den. Po tydnu jsou bez stetinek. Dratek zohybany. Projizdite zuby jen tam a zpatky treba 1x, 2x, 10x? Nasucho? Nebo i s pastou? Podelte se o zkusenosti, dekuji a hezky vecer

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Velikost mezizubních kartáčků ti řekne dent. hygienistka. Vydrží asi 14 dní. Bez zubní pasty. Projet mezi zuby 2 x asi stačí. Hlavně večer.

liska5
hodnocení

1x

Mám ty 4 základní TePe, na půlku mezer mi jde žlutý, zbytek růžový, červený... Někde jenom nit. Používám je až po večerním vyčištění kartáčkem na dočištění. Asi 2-3 x tam a zpět. Nevím, zda se to tak má, ale mně to tak vyhovuje. Pokaždé je propláchnu proudem horké vody a nechám vyschnout na mističce. Určitě měsíc vydrží i mnohem dýl. Jak který. Někdy ho pokapu propolisem, když zlobí dáseň. Za hodně důležitou považuji u zubů stravu s omezením cukru a bílé mouky, bez slaz. nápojů, cukrovinek. Ze sladkého jen křížaly a fíky ap. . Důležité jsou cereálie,ořechy, klíčky, luštěniny, panenské oleje ze semínek a zelenina..To vyloženě zbrzdí tvorbu kazů.

hodnocení

0x

Dobrý den.O zuby se starám velmi pečlivě,protože mám panický strach ze zubaře a bolesti.Ale to jen na okraj.

Zuby jsem si čistil mezizubním kartáčkem,ale... nešlo to.Mám malé mezery mezi zuby a kartáčky nešly prostrčit a často se ničily...

Používám tedy zubní nit a je to super.A levnější.Čistím si zuby dvakrát denně a zubní nití večer před čištěním.

K tomu jednou týdně dělám kůru zubním gelem ELMEX GEl a je to super. Již téměř 20 let nemám žádný nový kaz !

Škoda,že jsem s tím začal až v pozdějším věku..mohl jsem si ušetřit spoustu kazů.

hodnocení

0x

Te-Pe a jsem velmi spokojena,používám dvě různé velikosti . Na sucho, tam a zpátky, ev. kroužit, na noc nebo i ve dne místo párátka a opatrně a po každé umýt.

hodnocení

0x

Existuje přibližně 10 velikostí mezizubních kartáčků. Různé značky mají odlišné velikosti. Nejpoužívanější značky Curaprox a TePe. Doporučuji navštívit dentální hygienistku, která Vám určí vhodné velikosti mezizubní kartáčků až po vyčištění mezizubních prostor. Odstraní tam zubní kam a mezerky se maličko zvětší. Některé pojišťovny přispívají na dentální hygienu např. OZP 2000kč ročně.

Použití před umytím zubů bez pasty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]