Nejste přihlášen/a.
Na mem pozemku probehly pozemkove upravy a z duvodu mozneho rozsireni cesty doslo k rozdeleni me parcely na 2. Nove vznikla cast se vytvorila pro vyuziti mozneho rozsireni prilehle komunikace v budoucnu, k cemuz vsak nedojde, protoze nikdo z vlastniku okolnich pozemku s rozsirenim nakonec nesouhlasi.
Na katastru je tedy puvodni parcela (orna puda) rozdelena na dve (orna puda a ostatní plocha). Jak donutit obec, nebo nekoho zodpovedneho, aby pozemky obet spojil do jednoho, druh pozemku orna puda?
Jako ze nekdo prisel a ze se do budoucna planuje a pokud budeme souhlasit. Protoze ted ty traktory na pole asi litaji a proto je potreba minimalne 5m sirokou asfaltku. Ze pouze predbezne zameri a pak se budeme bavit co s pozemkem, jestli ho pustime, ale to je az druha faze. nejaky podpis, ze jsme se akce zucastnili a bylo po vsem. Pak prisel nejaky dopis s navrhem jak by cesta vypadala, zhrozili jsme se, ze "dalnici" nechceme a vsichni malitele 5 pozemku podel planovane rozsirene cesty navrh zamitlo. Jenze pak jsem zjistil, ze na katastru je pozemek rozdeleny, zmenen jeho druh (degradovana hodnota) a nasledne jsem mel jeste podat nove danove priznani z dane z nemovitosti, protoze doslo ke zmenam. Priznani jsem zatim nepodal, az na to na fnancaku prijdou, tak pravdepodobne pokuta 500 kc za neohlaseni zmen ale kazdy rok pak usetrim 20 haliru diky snizene bonite casti pozemku
Z meho pohledu jsem vysel vstric obci, probihal nejaky proces na jejim katastru, vsechno bylo predbezne, ze se to bude resit az v dalsi fazi a najednou mi nekdo naparceluje pozemek a nema se k tomu, aby to uvedl do puvodniho stavu. Pry je to slozite a budu muset obihat minimalne pul roku urady, aby mi to schvalili. Ja nic ale obihat nechci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.