Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymáhání dluhu po dlužníkovi a ručiteli

Od: aaaaaaaaaaaaaa odpovědí: 9 změna:

Když si vezmu půjčku za kterou mi někdo ručí. Když nezaplátím tak věřitel půjde po ručiteli. Na koho pak bude uvatele exekuce na ručitele, na mě jako dlužníka nebo na nás oba, aby to bylo spravedlivé?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Ručit by šel dnes jedině blázen. Takových vyčuránkú co si vezmou půjčky a nic na sebe nemají napsané i luxusní vila je psaná na babičku je bohužel víc a ručitel ten může skončit jako bezdomovec.

karina*
hodnocení

1x

A co vám připadá spravedlivého na tom, aby na vašeho ručitele byla ev. také uvalena exekuce , když vy si vezmete půjčku, kterou jak vidno nehodláte platit?

Poradím vám : s touhle vaší morálkou byste se měl/a stydět. Karina

sebod*
hodnocení

0x

*haha**smich**frajer*. na oba, aby to bylo spravedlivé *zed**haha*

wojnar
hodnocení

0x

Na toho, koho si vybere exekutor. Nejlépe na oba dva. Tady se na žádnou spravedlnost nehraje.

marenka*
hodnocení

0x

To si děláte srandu, že si chcete vzít půjčku a už přemýšlíte o tom, že jí nebudete platit? *sok*

Ode dneška nikomu neručím. *bzum* Ne, že bych někdy před tím o něčem takovém přemýšlela *fn*

8976*
hodnocení

0x

první po vás a až Vám nebude co sebrat , tak po ručiteli .

Je naivní se domnívat, že když nezaplatíte půjde věřitel po ručiteli - v první řadě po vašich účtech, majetku, dávkách, věcech v trvalém bydlišti, automobilu, spoření,a nevím čem ještě , pokud by to dělala firma která se zabývá problematickými případy klientů tak místním šetřením zjistí, co ani vy o sobě nevíte, a je schopna Vám připravit horké chvíle ve vašem životě - vztazích - zaměstnání-rodině-podnikání...a nevím v čem ještě a po zjištění že jste kvůli nezaplacení dejme tomu 100.000 přišel o rodinu, zaměstnání, bydlení. podnikání ...zjistíte že to byla příliš velká cena za nezaplacení 100.000, / v posledni době si zadávají takovou činnost právě ručitelé kteří zjištují , že kvuli nějakému hajzlíkovi mají přijít o majetek...a stanovují si podmínku pokud to mám zaplatit já, at jej to bolí co nejvíce...upozornuji že doba ruských a ukrajinských vymahačú je mimo, dnes se děje vše úplně legálně a podle práva - jen se musí vědět jak...sice to někdy déle trvá, ale jde to - aneb vše je o penězích...

A Váš zavěrečný dotaz by už sám zasluhoval ...no nebudu vulgární - ale kde žijete a co si o sobě vůbec myslíte? / Na koho pak bude uvatele exekuce na ručitele, na mě jako dlužníka nebo na nás oba, aby to bylo spravedlivé?/ co je na tomhle dopr... spravedlivého?

jita*
hodnocení

0x

To sem se opravdu pobavila,nikomu bych nešla ručit,chudák ručitel.Moje kamarádka Chtěla pomoc kamarádovi a protože jemu půjčku nedali-tak si vzala ona půjčku na sebe.Prý aby nepřišla o práci,kamarád jí zaměstnával v hospodě na ktekou měl exekuci.Vzala si 200 000 kč a dala mu to s tím že on jí to bude splácet.Za týden ho srazilo auto a ona ted brečí že jí zůstal dluh.Jo,za blbost se platí.

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Vy jeden supe,

doufám, že jste tohle myslel/a opravdu čistě hypoteticky... v opačném případě bych vám nejradši urazila čibály u saméj ři*i... *sok*

8976*

pokud to je na můj příspěvek - smrtelně vážně...

doplněno 17.05.10 22:04:

a mohu jen doplnit že sice nejhorší je srážka s blbcem - ale nasraný ručitel to je bomba - a už jsem jich něco viděl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]