Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodinová dovolená

Od: m123® odpovědí: 2 změna:

Zaměstnanec má úvazek 40 hodin týdně - nerovnoměrná pracovní doba. Plánovaná směna byla 10-21. Z osobních důvodů mohl nastoupit směnu až ve 13.00 s tím, že na 3 hodiny chtěl dovolenou. Tu jsem zadala a vše bylo v pořádku, docházkový systém nehlásil chybu. Poté mi má nadřízená sdělila, že dovolená musí být minimálně polovina pracovní směny což se mi nezdá. Neví prosím někdo jak to je? Na internetu nemohu dohledat. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak já nevím:

Čerpat lze minimálně půl dne dovolené

Jak Brodská také uvedla, zaměstnanci budou i nadále o dovolenou žádat na konkrétní pracovní den, případně určité období "od – do".

" Čerpání dovolené bude moci zaměstnavatel zaměstnanci s jeho souhlasem výjimečně určit v rozsahu kratším, než činí délka směny, nejméně však v délce její jedné poloviny. Výjimkou je čerpání zbývající části nevyčerpané dovolené, která je kratší než polovina směny,"dodala Brodská.

novinky.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

Od 1.1.2021 je dovolená na hodiny a ne na dny. Je to právě z důvodů nerovnoměrných směn. Pokud by platilo to co Vám tvrdí nadřízená je už jen z logicky věci blbě a celá ta novela ze dní na hodiny by pak postrádala smysl, nemyslíte? Pro běžný uvázek se nic nemění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]