Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstěhování se k mámě

Od: tajnyanonym odpovědí: 10 změna:
Ahoj, chtěl bych se u vás svěřit s 1 příběhem. Za 7 měsíců mi bude 18 let, moje rodiče jsou rozvedeni 3 roky a já u táty s mámou vycházíme velice dobře a proto mě napadlo že bych se mohl k ní odstěhovat zde uvedu důvody. Bohužel soužití s tátou a částí rodiny z jeho strany je k nevydržení jelikož neustále nadávají na mámu a na její rodiče tedy na moji babičku a dědu a také mě neustále urážejí tím, že svým vzhledem a oblákáním připomínám teplouše atd.., avšak chování otce je už po dlouhou pro mě nepřijatelné jelikož fotr se chová jako důsledný rodič však tím radikálním způsobem, že omezuje či úplně zakazuje styk s mými přáteli, omezuje dalším způsobem tím že omezuje dobu tím že mohu vycházet ven max. 16 hodiny, protože on má strach že se mi může večer něco i přes léto kdy je ve 4 hodiny normálně světlo, anebo citelný zásah do výběru střední školy, kdy vnutil studovat obor, který se mi od pohledu nebili až hnusil, když jsem se rozhodl, že bych chtěl studovat IT, řekl že to je obor pro debily a že bych na to neměl koule tento vydíraví způsob byl praktikován i ze strany prarodičů.
Z mého úsudků vyplívá, že tento druh soužití není pro další léta možný, a proto bych se chtěl zeptat jak to funguje při odchodu k druhému rodiči, když někomu zbývá do 18 let pár měsíců jestli do toho zasahuje sociálka atd, nebo jestli by bylo lepší počkat a po 18 se k mámě odstěhovat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč jsi nezůstal u mamky hned po rozvodu rodičů? Maminky se většinou bijí o své potomky jako lvi a nenechají je odejít. Leda pokud je to snad alkoholička, fetka, tak soud přiřkne dítě otci. Jestli je mamka slušná paní, měl jsi chtít být s ní. Na to soudy přihlížejí, co chce dítě a snaží se jeho rozhodnutí vyhovět.

Počkala bych taky. 7 měsíců není mnoho, o prázdninách se přestěhuješ, pokud s tím bude mamka souhlasit.

I když je taťka zlostný a nadává, bydlíš tam, jíš tam, starají se o Tebe, kupují Ti oblečení... Proto si nezaslouží, abys ho tituloval "fotr". Ať je, jaký je, stará se o Tebe.

Školu sis mohl vybrat sám, proč jsi kývl na něco, co tě nebaví? Nestuduje on, ale Ty. Kdyby ses včas svěřil mamce a hlavně učitelům, kteří Tě taky dobře znali, určitě by to otci rozmluvili. Taťka se tím živit nebude, ale Ty ano. V 18 asi budeš končit na SŠ. Pokud Ti učení nedělá problémy, co si udělat ještě školu, po které jsi toužil? Případně nástavbu, pokud na tento obor existuje. Vzdělání nikdy není na škodu. Hlavně, aby otec na Tebe dál platil, když bys pokračoval ve studiu. Je to sice jeho povinností, ale kdo ví, jak by se choval, když by nebylo po jeho. Jaga.

petrrr*

To si to může rovnou vystudovat na VŠ to co chtěl.

hodnocení

1x

7 měsíců není tak hrozná doba, pro klid vydrž a pak se, pokud máma souhlasí, přestěhuj. Od září můžeš přestoupit na jinou školu, už teď to s novou školou projednej, táta o tom nemusí vědět. Taky bude třeba pak řešit výživné, ted asi platí máma k rukám táty, potom už bude platit táta přímo tobě z důvodu tvé plnoletosti. Buďto na základě dohody mezi tebou a tátou, nebo bude třeba dát návrh soudu. A tátovi vysvětli, proč se chceš stěhovat, co je příčinou, ať se nerozkmotříte úplně, přece jen to je tvůj táta. To vše ovšem platí, pokud vše co píšeš, je pravda a ne jen tvoje pravda. Ony emoce někdy pohled dokáží dost zkreslit! A zamysli se pořádně nad svou češtinou, je to docela horor...aby táta nakonec neměl pravdu, že je něco jen pro debily, za tvoje chyby bych se určitě styděl. Tak ti přeji úspěch!

hodnocení

0x

Zkus těch 7 měsíců raději vydržet, s mámou si dopředu vše předjednej včetně financování (předpokládám, že tvoje živobytí a náklady na školu teď táhne táta a máma platí alimenty) a den po svých osmnáctinách se sbal a odejdi k mámě. Ovšem to, co popisuji, je dost ideální stav, mám obavy, že i tak s tím odchodem budeš mít i jako dospělá problémů víc než dost.

hodnocení

0x

Zdravím. Pokud byste se s rodiči na tomto dohodl, nevidím v tom žádný problém a není třeba ani aby zasahovala sociálka. Pokud by otec nesouhlasil, pak holt vydržte a odstěhujte se až v 18ti. Pokud to tak chce i Vaše matka a snesete se spolu dobře. Proberte tuto možnost s oběma rodiči, ať znáte jejich názor.

ivko
hodnocení

0x

S mámou vycházíte dobře, ale zase u ní nebydlíte. Kdoví, jak by to vaše soužití u mámy vypadalo po nějakých měsících. Co se vám na mámě nebude líbit. Otec je asi hodně důsledný na výchovu a přísný, proto chcete utíkat. Jinak se rodiče musí dohodnout mezi sebou, co se týká vás. Možná vás otec překvapí a držet vás nebude. Bude mít o jednu strarost méně a více volnosti. Určitě je ještě mladý. Po škole už můžete pracovat, starat se o sebe, o vše, najít si své bydlení.Nikdo vás už nebude moci omezovat.

Tvůj-fotr-to dělá velice dobře,že ti drží opratě pevně u hu-by,protože vy mladí to potřebujete,je to vidět i na tvém přístupu ,když se vám něco nelíbí,už žalujete hledáte kličky jak nebojovat a jen se vézt,být IT,brát sto litrů měsíčně a chodit na golf,až budeš u matky,tak sláva,jsem volný,můžu začít -brát- v partě s kámošema,za pár měsíců tě vylejou ze školy a za pár měsíců jsi v base.

peta*
hodnocení

Proč to tak hrotíte všichni neskončí v base kvůli tomu, že nemají tigří výchovu. A hlavně to co tu chlapec popisuje tak to je omezování na právech dítěte.

Nonono, proč hned s nenávistí? Vypadá to, že viktor je nějaký zapšklý mrzutý stařec, ta reakce je docela úsměvná. Nebo se k němu tady někdo přidá?

jakubb*
hodnocení

Vypadá to, že Viktor by chtěl každému diktovat chtěl bych vidět jeho děti ty musí sakra trpět když jsem vyděl jeho primitivní argument.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]