Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umrtvovací vložka

Od: luciehr odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit ohledně zubů a umrtvovací vložky.
Mám problém s jedním zadním zubem, ve kterém jsem měla malý kaz, ale rychle se mi začal drolit a už v něm mám větší díru. Byla jsem samozřejmě u zubaře a dal mi do něj umrtvovací vložku a za 14 dní mám další termín na vyndání s tím, že když to bude bolet, tak mám přijít dřív.
Zub mě celou dobu vůbec nebolí, ale už první den se mi skoro půlka toho bílého vydrolila a dnes 9 den, když jsem kousla, tak se mi hodně uvolnila a drží tam hrozně špatně, že se s ní dá otáčet (omlouvám se za své popisování).
Nevím jestli tím pádem ještě vůbec splňuje svůj účel a jestli se vůbec jedná o tu umrtvovací vložku, četla jsem, že je pod tím bílým, tak vůbec nevím, jestli je to nějak závažné a mám jít k zubaři dřív, nebo až na termín.
Předem děkuji za odpovědi a omlouvám se za chaotické popisování.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Zavolejte si k zubaři a popište to tak jako nám zde. On Vám poví jestli máte přijít, nebo ne. Zde Vám na to odpovědět přesně nelze. Můžeme Vám říci, že se nic neděje a pokud Vás zub nebolí, je to v pořádku. A zubař Vám pak může vynadat, že jste měla přijít dřív. Tak raději zavolejte jemu, on to zhodnotí určitě lépe.

hodnocení

1x

Umrtvovací vložka je nacpaná v zubu a to, co se drobí, je zaplácnutí "cementem".

hodnocení

0x

Určitě zavolejte zubaři. Mě se kdysi stalo totéž, ale nechala jsem to být, protože zub nebolel. Pak jsem došla k zubařce a ta mi řekla, že to nevadí, že vypadla, respektive kousek z ní. A že mi vytrhne nerv. Poté co jsem ji tam omdlela jak to bolelo usoudila, že to teda asi vadilo :( .

hodnocení

0x

Upřednostnila bych zubaře s chirurgickým mikroskopem a moderními metodami, kdy se umrtvovací vložky nepoužívají. Zubní kanálky se vyčistí pod mikroskopem a zub se ihned zaplní. Zkuste si prohlédnout seznam zubařů např. zde promikro.org/... Někteří občas nabírají pár nových pacientů.

hodnocení

0x
Osobně jsem si touhle technikou užil "krásného" půl roku. Zubařka mi to nacpala do zubu, vydrolilo se to předělala to, oteklo mi to. Odvrtala to a nechala to pár dní otevřené, bolelo to jak čert. Pak se to celé třikrát opakovalo. Když se to nakonec povedlo, změnil jsem zubařku protože tohle jsem si už v životě nechtěl zopakovat. Ten zub se nakonec stejně rozlomil a dneska na něm mám korunku a mám roky pokoj. Přeju příjemné zážitky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]