Dobrý den. Prosím Vás, minulý týden jsem byla nemocná. Myslela jsem, že je to zánět močáku, ale nález byl skoro negativní, ale musím na urologii. Malý nález tam byl, ale nebylo to na antibiotika. Doktorka mě tam poslala. Nechala jsem se v pondělí uschopnit, protože už mi bylo skoro dobře. Bohužel se mi to zhoršilo a je mi zase blbě, bolí mě břicho, zvedá se mi žaludek a svědí mě to hrozně mezi... Asi zánět gynekologický. Na gyndu jdu ale až za dva týdny. Dříve to prý nejde, říkala sestra. Nevíte co na to? Nevzali by mě na gynekologickou pohotovost, abych nečekala tak dlouho a pak ještě pár dnů se čeká na výsledky. Je to hrozný. doplněno 03.02.21 21:15: Děkuji.
Co byste dělala se svědící pipinou na pohotovosti? Skočte si do lékárny pro Canesten, nebo poradí něco jiného. Je to nepříjemné, ale je to běžná věc, nic vážného. Pro úlevu si můžete udělat sedací lázeň s troškou octa, kvasinky nerady kyselé prostředí.
Místo octa můžete zkusit hollandii jogurt. Neslazený samozřejmě. Měla jsem 2x v životě "ženský problém" a pokaždé mi to zabralo hodně rychle. Chlazený jogurt přinese úlevu a kvasinky zlikviduje. Prsty aplikovat dovnitř i na okolí a použít intimku nebo třeba složený látkový kapesník. Pokud tedy jde o kvasinkovou infekci...
Dobrý den, z vlastní zkušenosti doporučuji boritanové čípky, velká úleva ať je svědění jakkéhokoliv původu. V nemocnici určitě musí fungovat gynekologická ambulance, pokud by se to nelepšilo.
Na gynekologii nevolejte. Běžte se posadit do čekárny a trvejte na vyšetření jako akutní případ. Neměli by Vás odmítnout.
doplněno 04.02.21 11:19:
Nadávat může, důležité je, že Vás vyšetřil. Běžte do čekárny a trvejte na prohlídce kvůli akutním potížím. Kdyby Vás nechtěli ošetřit, trvejte na potvrzení o odmítnutí lékařské prohlídky při akutních potížích. Každý lékař raději vyšetří než by měl potíže kvůli nevyšetření.
Ale jo, můžou. Před nedávnem jsem zrovna tak tam čekala a dostala vynadáno, že jsem se neobjednala. Nakonec mě vzal. V Praze je plno lidí - cizinky tam chodí.
Pak teda na gynekologii. Vypadá to nejspíš na kvasinkovou infekci. Vynechte cukr, nepijte slazené nápoje, omezte mléko a bílou mouku. Sedavé koupele v růžovém roztoku hypermangánu. Ten prapůvodní problém bývá ve střevě. Tam sídlí naše imunita.Mikrobiom. Je potřeba ho stravou upravit. Prospěje mu hlavně v kyselé zelí a kefír nebo přírodní bílý jogurt.Obecně jezte hodně zeleniny, česnek, cibuli, klíčky, mandle,kroupy, panen, oliv .olej...Mezi jídly pijte vodu se lžicí jablečného octa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.