Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukrovka-naměřeno 14

Od: jita* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,manželovi naměřili při kontrole cukru hodnoty 14.Je to hodně?Myslíte že ty testy mohlo ovlivnit jídlo?Manžel se den před odběrem nacpal bramborákem,gulášem,a já nevím čím ještě?Poslední otázka-může cukrovka ovlivnit jeho povolání -řidič autobusu.Děkuji moc,moc za odpověd a rady,poslední dobou se to na mě sype ze všech stran,pokud jste četli i mé ostatní dotazy jistě pochopíte mojí nervozitu.Děkuji Jitka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Cukr do 6 je ještě norma, 6-9 je na léky a vše ostatní inzulín. Pokud manžel měl hodnotu 14 je to dost a určitě by se měl nechat vyšetřit, já i pochybuji, že by ho lékař s touto hladinou cukru nechal bez povšimnutí. Po infuzích solumedrolu mívám mezi 11-16 a vždycky mi píchají inzulín a hladinu cukru po 3h. měří. Určitě manžela vezmou na odběry ještě znovu, mohla se stát chyba a zajisté také udělají graf a budou zjišťovat zda jde o diabetes I nebo II nebo to byla jen náhoda. Jituš, že by diabetes ovlivňovalo řízení autobusu to si nemyslím ,ale jelikož vaše příspěvky jsem četla tak spíš se na zdravotním stavu podepisuje stres a ten umí i zvednout cukr a nastartovat nějakou chorobu.

jita*
hodnocení

Děkuji moc Lidus,potrebuju aby ten cukr klesl jsme v hrozné situaci,mám strach že to neustojime.dokud mu neklesne cukr nevezmou ho do noveho zaměstnání.Ach jo.

hodnocení

1x

Mařenka je odborník, napsala to skvěle*palec*Ale přesto mi to nedá, abych upozornila, že obezita způsobuje zvýšení cukru v krvi. Že si ten váš, musí hlídat svou váhu, aby se mu cukrovka nezhoršila a on o zaměstnání nepřišel. *hej*Teď máte, chudáci, trable a jestli to bude kompenzovat jídlem, může to dopadnout fatálně. Jitu, nakrájejte na talířek mrkev, kedlubek, papriku, rajčata, ledový salát a vlastně všecku zeleninu, která se dá jíst syrová a nechejte ji na kredenci. A´t to má na očích a místo klapnutí dvířek do ledničky, ať zobne zeleninu.*hi* Máte to složité a je třeba to přežít bez ztráty kytičky ;) Držím palečky, všechny!

marenka*

*palec*babkazov, máte bodíka. Dokonale jste mě dopnila, vidíte to, to jsem si ani nevzpomněla. *hi* Děkuji moc.

jita*
hodnocení

děkuji všem za rady

marenka*
hodnocení

0x

To je otázka, jestli mu to dovolí lékař při prohlídce. U lehkého diabetu řídit může. Jinak cukr se měří ráno. Běžná hodnota je myslím 4,7. Jestli je 14 hodně, to se říct nedá. Někomu je při této hodnotě už hodně špatně, někomu ne. Jitu, podívej se na tyhle stránky

mte.cz/... Myslím si, že manžel bude brát zatím jen léky, po nějakou dobu a pokud ty nepomohou, tak by si píchal inzulín. Každopádně už teď začni vařit dietně. Je to lepší. ;)

doplněno 17.05.10 16:53:

A jinak neboj, s cukrovkou může žít normální plnohodnotný život, jaký žil doposud *jasne* Jen si místo zákusku ke kafíčku dá dia sušenku, kafíčko si osladí sladidlem a pohoda. Opravdu. Ještě jednu radu, když mu bude špatně, malinko špatně, ne zle! Ať se hned něčeho nají, stačí kousek chleba.

jita*
hodnocení

děkuji Mařenko

marenka*

Vidíš to, teď jsem si vzpomněla..Kolega v práci přišel taky před půl rokem, že má cukr kolem 12ti. Začal hned držet dietu (ne jako na hubnutí, ale nejíst nevhodná jídla! a jíst menší porce ale častěji) a za 4 měsíce měl všechno v pořádku, jen úpravou stravy!

Jinak co já si pamatuji, tak diabetici jedli. Ráno snídani - kafe, chléb, sýr. Pak svačinu, kolem 10té hod. to stačí ovoce. Oběd, to je jasný, pak zase svačinu-ovoce, dia sušenku,celozrnný rohlík. Večeři, a druhou večeři- ta byla kolem 22 hodiny, aby nespali hladoví.

sebod*

jito. Jídlo, které manžel den předem snědl nejspíš hladinu cukru neovlivnilo. Spíš mu zvedlo cholesterol, Ale jestli je i on ve stresu, tak by cukr mohl být zvýšen. S cukrovkou se dá žít docela dobře. Musí se však OPRAVDU dodržovat přísná životospráva. Jak napsala Mařenka. Jí se po 2-3 hodinách. To je velice důležité dodržet. Pochopitelně se musí změnit jídelníček, ale to také není žádná tragedie (pozor na pivo!). Možná už tohle opatření manželovi pomůže. *slunce*

karina*
hodnocení

0x

jita, hodnota 14 je už myslím hodně. V normě je tak asi ještě 6. Diabetik musí jíst pravidelně, nejlépe každé 2 hodiny alespoň nějaké sousto.Hlavně ovoce, zeleninu, mléčné výrobky. Doporučený jídelníček obdržíte u lékaře, lze si ho najít i na internetu např. tady ten dietologie.cz/.... Zadejte si na google heslo dieta pro diabetiky a vyjede jich spousta. Nebo jen heslo diabetik. Dostanete tam i další podrobné informace.

Nestrachujte se , lékař manžela ohlídá, ale chce to od pacienta disciplínu. Dá se s tím žít, naopak ze stresu byste mohla i vy dostat cukrovku. Přeji hodně zdraví a málo nerváků -karina

malvinka*
hodnocení

0x

Jitu, hlavně klid vím není to jednoduché. Rovněž se domnívám, že cukr vyletěl v důsledku stresu z událostí jimiž jste byli postiženi.

Znám spoustu osob, kterým pomohl tento produkt stabilizovat stav. Jedná se o přípravek na bylinné bázi.

volny.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]