Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občanský průkaz

Od: separ odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, potřebuju poradit ohledně občanského průkazu. Jeden jsem měl zařízený od svých dvanácti let. Před půl rokem jsem dovršil patnácti let ale nezařadil jsem si nový občanský průkaz. Je nutné si zařídit po 15 letech nový?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

OP platí do konce platnosti která je na něm uvedená, pokud není znehodnocený nebo pokud držitel výrazně nezměnil svou podobu.

separ
hodnocení

Dobře, děkuji :).

hodnocení

0x

Do kdy měl OP platnost? Pravděpodobně max. do 15 let.

" Občanský průkaz je povinen mít občan České republiky, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky."

mvcr.cz/...

separ
hodnocení

Platnost má do roku 2023.

jabraka*
hodnocení

0x

Jaký tu řešíšnesmysl?občanský průkaz získává občan ČR od 15 let.Tak jaký průkaz máš od 12 let?Možná pas a pleteš si to.Zajdi na úřad a vezmi ssebou rodný-křestní list a zažádej si o nový OP.

JABRAKA

111®

to se zase pleteš, jako velmi často, občanku může mít i kojenec, když mu ho rodiče vyřídí, viz ZDE

inspa*
Zjistěte si prosím fakta a nepište sem nesmysly. OP lze vydat i dětem na žádost zákonného zástupce.
jabraka*

Jsem přesvědčen,že tento dotaz je jen spekulace,protože jde jen o napadení poradce.

JGB

Jardo, zbytečně se zlobíš, páč tazatel položil dotaz, nikoliv nesmysl.

Občanské průkazy

Občanský průkaz je povinen mít občan České republiky, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky. Občanský průkaz může mít i občan, jehož svéprávnost byla omezena.

Občanský průkaz lze na žádost vydati občanovi mladšímu 15 let nebo občanovi, který nemá trvalý pobyt na území České republiky..

zdroj: mvcr.cz/...

---------------------

Za našich mladých let to nebylo, proto se asi domníváš, že tazatel píše nesmysl.

Tazatel nemohl vědět, že takto odpovíš a jiní sdělili svůj názor.

Tvůj názor, "že tento dotaz je jen spekulace" není pravda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]