Dobrý den, chci se zeptat. V domácnosti žijeme já,manžel a syn. Mám příznaky na Covid, oni ne. Testovat se jdu v pátek, do té doby jsem doma. Pokud bude test negativní je pravda, že i tak musím zůstat 10 dní v karanténě a co manžel? Syn je doma furt, ale zajímá mě, jestli také bude muset být s námi doma. V pripade pozitivního testu je mi to jasne, ale zajímá mě negativní. Děkuji
Koukám, že už nám všem z koronaviru hrabe...pokud budete negativní, na manžela se nic nevztahuje.
Co mám dělat v případě, že je výsledek negativní?
Pravděpodobně proděláváte jiné infekční onemocnění než covid-19. I to však může být přenosné na další osoby, proto je vhodné po dobu klinických příznaků zůstat doma, zdržet se kontaktu s ostatními a postupovat dle pokynů Vašeho ošetřujícího lékaře. Jelikož se nejedná o onemocnění covid-19, nevztahuje se na Vás státem nařízená izolace, a po uzdravení není potřeba absolvovat další odběr. Informace ke koro/...
Když je test negativní, proč byste zůstávala v karanténě? A to jak Vy, tak Vaše rodina. Jste zdravá. doplněno 03.02.21 11:17: Logicky je to nesmysl, ale pokud na tom trváte, zůstaňte doma a nemusíte si nechat šťárat spejlí v nose.
hancaaa
Podle mé doktorky, je to prý nová vyhláška a je to i na internetu.
eman
Tak když je to na internetu tak to musí být směroplatný.
Je to nesmysl, v karanténě by byl jen člověk, který přišel do styku s pozitivním, i kdyby měl test negativní. Pokud nebyl nikdo ve styku s pozitivním a i sám je negativní, nemůže mít karanténu ani on ani ti, kteří jsou ve styku s ním.
Pokud máš příznaky, tak se preventivně izoluj doma do doby, než půjdeš na test. I po testu - než budeš mít výsledky se taky izoluj. No a pak už to záleží na výsledku testu. Pozitivní = 10 až 14 dnů izolace. Ostatní tvoje kontakty půjdou na test a pak podle výsledku testů.
Negativní = nemáš covid a pokud se cítíš nemocná, tak to řeš se svým lékařem.
Ale toto jsou moje informace, a ty nemusí být správné.
Pro přesné informace si zavolej na hygienickou stanici.
Pokud budete pozitivní, na test půjdou osoby, se kterými jste byla v kontaktu. Do vašeho testu a výsledku by měli zůstat doma, můžou bý už také chycení. Pokud budete negativní, řešit nemusíte nic.
Zdravím, teď jsem řešila stejnou věc, od 22.1.karantena, 21.1. kontakt s pozitivní osobou. Test jsem měla 25.1. negativní, manžel pak odjel normálně do práce, já musela zůstat do 31.1. v karanténě, nařízení lékaře. Od pondělí jsem zase v pracovním procesu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.