Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zná někdo firmu mba finance Jeseník? Vymáhají pohledávku na manželovi domluvili jsme se na splátky ale dál posílají výhružné dopisi ,že nereaguje a neplatí atd ,naposled přišlo ,že pokud nezaplatí do 22 .5 2010 dají to soudně a exekučně přitom povolili splátky po 2000 pak přijde email že chtějí 6000 kč když reagujeme že platit chcem ale na splátky a že nechceme problémy a reagujem na každý dopis stejně posílají dál výhruné dopisy. jak dlouhu trvá než může přijít exekuce?, máme hradit dál na splátky? děkuji za odpovědi
Pokud jte se dohodli na splatkovem kalendari a chcete splacet ( prebirate obsilky, nezapirate se, komunikujete atp. ) nevidim duvod pro Vam dal posilaji vyhruzne dopisy. CO se tyce exekutora, nejprve musi proběhnout soud, pak teprve přijde na řadu exekutor. Trvá to z pravidla několik měsíců. Jinak, proc vymáhají pohledávku? Manžel patrně nesplácel tak jak měl, nekomunikoval a pak to takto dopadá. Jinak platí to, na čem se obě strany písemně dohodnou, pokud máte smlouvu o splátkovém kalendáři, tak hradte splátkový kalendář
.Taky to prožívám přitom jsem jim říkala,že jsem nyní na podpoře .Vždy jsem se snažila platit ale vypadla jsem na dva měsíce ,řešila to s home creditem ale nikoho nic nezajímá,tak mě předali k této firmě kvúli 4000,KČHlavně ,že všichni radí komunikovat .
paní, pravděpodobně se nejedná o 4000,-Kč, ty 4000,-Kč asi budou nezaplacené splátky...nebo se pletu? Takže ve skutečnosti jde o víc...Taková fa.má samozřejmě strach o svoje penízky a tak řeší případný problém docela rychle,. Zvláště když fungují různé registry dlužníků.Vy nezaplatíte oni juknou do registru a už tam vidí..támhle nezaplacený telefon,támhle opažděná splátka atd. začnete být pro ně rizikový klient a tak se radši pokusí pohledávku radši prodat nebo předat dál.
Pokud jste schopna vyrovnat celou pohledávku do jednoho roku, prostě jim napište jaká je situace a že celý dluh uhradíte v rovnoměrných splátkách v následujících 12-ti měsících.S velikou pravděpodobností vám tyto splátky umožní.Nic jiného jim ani nezbude ( je to v souladu s dobrými mravy ).Pak už stačí jen a jen dodržet splátkový kalendář.
Takže vy máte závazky po lhůtě splatnosti, věřitel si na vás dokonce musí najímat vymahače, ale vy máte počítač, připojení k internetu, předpokládám i mobil s paušálkem, nehtíky natřené nějakým svinstvem za 500, v ledničce vínečko a v bedně jede 30 kanálů UPC ... prostě pohoda, klídek, tabáček. A co kdyby jste tak do splacení všech dluhů žila jen o "o vodě a chlebu".
Všechny tyto firmy se žijí z problému jiných a to velice dobře.Pokud máte více dluhů a to více,jak 30 dní po lhůtě splatnosti,podejte návrh na oddlužení své osoby Insolvenčnímu soudu a máte klid,Musíte zaplatit minimálně 30% z celkové částky dluhů a to po dobu 5.let,splátkovým kalendářem.Pokud budete plnit podmínky soudu,bude vám zbytek dluhu odpuštěn a jste nezadlužený člověk.Budete mít sice 5 let životní minimum,ale všechny pohledávky placeny a o vše se stará insolvenční správce,kterého vám určí soud.Přeji pohodový den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.