Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VYMÁHÁNÍ POHLEDÁVKY vs splácení

Od: martinkaa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den zná někdo firmu mba finance Jeseník? Vymáhají pohledávku na manželovi domluvili jsme se na splátky ale dál posílají výhružné dopisi ,že nereaguje a neplatí atd ,naposled přišlo ,že pokud nezaplatí do 22 .5 2010 dají to soudně a exekučně přitom povolili splátky po 2000 pak přijde email že chtějí 6000 kč když reagujeme že platit chcem ale na splátky a že nechceme problémy a reagujem na každý dopis stejně posílají dál výhruné dopisy. jak dlouhu trvá než může přijít exekuce?, máme hradit dál na splátky? děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

0x

Pokud jte se dohodli na splatkovem kalendari a chcete splacet ( prebirate obsilky, nezapirate se, komunikujete atp. ) nevidim duvod pro Vam dal posilaji vyhruzne dopisy. CO se tyce exekutora, nejprve musi proběhnout soud, pak teprve přijde na řadu exekutor. Trvá to z pravidla několik měsíců. Jinak, proc vymáhají pohledávku? Manžel patrně nesplácel tak jak měl, nekomunikoval a pak to takto dopadá. Jinak platí to, na čem se obě strany písemně dohodnou, pokud máte smlouvu o splátkovém kalendáři, tak hradte splátkový kalendář

rusalka*
hodnocení

0x

.Taky to prožívám přitom jsem jim říkala,že jsem nyní na podpoře .Vždy jsem se snažila platit ale vypadla jsem na dva měsíce ,řešila to s home creditem ale nikoho nic nezajímá,tak mě předali k této firmě kvúli 4000,KČHlavně ,že všichni radí komunikovat .

abdul*

paní, pravděpodobně se nejedná o 4000,-Kč, ty 4000,-Kč asi budou nezaplacené splátky...nebo se pletu? Takže ve skutečnosti jde o víc...Taková fa.má samozřejmě strach o svoje penízky a tak řeší případný problém docela rychle,. Zvláště když fungují různé registry dlužníků.Vy nezaplatíte oni juknou do registru a už tam vidí..támhle nezaplacený telefon,támhle opažděná splátka atd. začnete být pro ně rizikový klient a tak se radši pokusí pohledávku radši prodat nebo předat dál.

Pokud jste schopna vyrovnat celou pohledávku do jednoho roku, prostě jim napište jaká je situace a že celý dluh uhradíte v rovnoměrných splátkách v následujících 12-ti měsících.S velikou pravděpodobností vám tyto splátky umožní.Nic jiného jim ani nezbude ( je to v souladu s dobrými mravy ).Pak už stačí jen a jen dodržet splátkový kalendář.

rosenberg

Takže vy máte závazky po lhůtě splatnosti, věřitel si na vás dokonce musí najímat vymahače, ale vy máte počítač, připojení k internetu, předpokládám i mobil s paušálkem, nehtíky natřené nějakým svinstvem za 500, v ledničce vínečko a v bedně jede 30 kanálů UPC ... prostě pohoda, klídek, tabáček. A co kdyby jste tak do splacení všech dluhů žila jen o "o vodě a chlebu".

likvidator*
hodnocení

0x

Všechny tyto firmy se žijí z problému jiných a to velice dobře.Pokud máte více dluhů a to více,jak 30 dní po lhůtě splatnosti,podejte návrh na oddlužení své osoby Insolvenčnímu soudu a máte klid,Musíte zaplatit minimálně 30% z celkové částky dluhů a to po dobu 5.let,splátkovým kalendářem.Pokud budete plnit podmínky soudu,bude vám zbytek dluhu odpuštěn a jste nezadlužený člověk.Budete mít sice 5 let životní minimum,ale všechny pohledávky placeny a o vše se stará insolvenční správce,kterého vám určí soud.Přeji pohodový den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]