Dobrý den nechával jsem reklamovat autíčko které jsme zakoupili dceři na ježdění po zahradě... Autíčko nebylo možné opravit a přišla SMS že autíčko je vyměněno za nové... Reklamovali jsme ohledně řízení a výdrže akumulátoru, ale obávám se že řízení bude za chvíli úplně stejně vymlácené jako u starého autíčka co se reklamovali a řízení bude tedy velmi obtížné a při přejetí otvoru bude vůz neovladatelný... Je možné odmítnout vyměnu za nový a požadovat vrácení peněz, nebo na to nemám žádné právo?
Auto jistě není konstruováno pro jízdu v terénu, ale na rovné ploše (chodník). Vrácení peněz můžete požadovat po třetí uznané stejné závadě. Pokud je závada způsobena nevhodným zacházením, tak nemáte šanci.
lukas093
Ano tomu samozřejmě rozumím. Ovšem na většině cest máme zámkovou dlažbu a u domu je zpevněná cesta, ovšem řízení je plastové které do sebe zapadá s malým šroubem s metrickým závitem a matkou. Po určité době se vymlátí závit u řízení a řízení se stává špatné ovladatelné spíše to vidím za konstrukční pochybení výrobce... No pokud se to objeví znovu tak se to holt bude reklamovat dokud to půjde a následně požadovat vrácení peněz...
Než něco koupím, tak se přesvědčuji o kvalitě a sleduji recenze. Podle toho co uvádíte, je to spíš na dekoraci, ne k dlouhodobějšímu užívání. Vyhýbám se přístrojům, které mají zásadní, namáhané části z plastů.
Ferax, tohle je hodne blba pripominka. Ze se ma clovek ridit podle recenzi a pouzitych soucastek se da rict mozna u naradi, ne u okrajoveho zbozi, na ktere recenze temer neexistuji. Nehlede na to, ze zakaznikovi je kulove po tom, na cem cinan setril. Ma to vypadat tak, aby to pri normalnim pouzivani nejakou dobu vydrzelo. Vyrobci pracek si to umi nastavit perfektne, poruchovost par mesicu po zaruce je bezna. Kdyz si tam da plastova loziska, dobre mu tak a at na reklamacich klidne zbankrotuje, aspon osizene smejdy zmizi z trhu. Ja osobne bych sel pri reklamaci tvrde za svym, jestli je tam klicova soucastka evidentne poddimenzovana, neni problem dosahnout sveho. Tady je ovsem problem jinde, chce se to nejdriv ptat a pak teprve reklamovat. Pri pristi reklamaci snad bude chytrejsi.
re4zon - záleží jak k tomu kdo přistupuje. Pro někoho je to nepodstatná věc, pro někoho důležitá. Když to bude stát pětistovku, tak to řešit nebudu. Že tebe nezajímají recenze, to neznamená, že to tak je správně. Každý, kdo uvažuje trochu ekonomicky, se zajímá o to, jak kvalitní výrobek kupuje. Na trhu je dnes kdeco a mnozí výrobci sledují hlavně zisk, ale ne kvalitu. Staré české přísloví říká "navrch huj, vespod fuj". To mluví za vše. Kdo nakupuje povrchně, ten se často "spálí". Nebo se to dá říci jinak "dvakrát měř, jednou řež". Vše je otázka priorit. Připomnělo mě to jednu situaci. Kdysi jeden můj kolega koupil televizi za šest tisíc od jisté značky, a pak se divil, když já jsem koupil od stejné značky televizi za dvanáct tisíc, že ta jeho neumí to, co ta moje (když obě vypadaly stejně).
A cist umis, nebo jen placas co te napadne? Ja si vybrat umim a pak nemusim brecet. Ale 1. u neceho to nelze, na veci co si koupi par lidi zadne recenze nejsou 2. Ne do vseho je videt. Navic ze se to vymele zjistis, az se to stane. Taky ne kazdy ma neomezene casu a zkusebnu, aby si vsechno testoval. Furt je to odpovednost vyrobce, resp. prodejce. Od toho ta zaruka existuje. Rict tazateli, ze si nema kupovat vec s plastovymi soucastkami je knizeci rada.
Otázka je, jestli je to nesprávným užíváním nebo nekvalitní výrobou. Pokud v návodu k použití nepíší nic o tom, že je to určeno pouze na rovné povrchy (chodník a pod), pak je to nekvalitní výroba a měli by vám vrátit peníze.
Dneska je problém, protože výrobci chtějí vyrábět co nejlevněji a tak se někdy vyrábí zboží, které je k ničemu, nebo alespoň ne k tomu, co se od toho obvykle očekává. Například pokud boty jsou označeny jako "módní obuv", nejsou to boty na denní nošení, takže argument, že se vám v dešti rozlepily nebo že se za půl roku nošení prošlapala podrářka neobstojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.