Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymáhání půjčky i v insolvenci

Od: mereza odpovědí: 7 změna:

DObrý den

potřebovala bych poradit.Jsem v insolvečním řízení, bylo mi schváleno oddlužení soudem,i splátkový kalendář.

Bohužel jeden z věřitelů,který si přihlásil pohledávku,mne kontaktoval s tím, že pokud mu nezaplatím

vše co dlužím,podá na mne trestní oznámení pro podvod.V žádosti o půjčku jsem mu neuvedla všechny

své závazky.Nevím co mám teď dělat,nemohu upřednostnit

jednoho věřitele před druhým,porušila bych ins.zákon a nechci domyslet ani následky.

Vím, že jsem udělala chybu.Nemám peníze na jeho doplacení, i když to není velká čátka (7600,-).

Nechci se takhle nechat vydírat,ale nevím jak mám danou situaci řešit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Jestli jsem to dobře pochopila, tak se jedná o půjčku. Kolik jste si půjčila a kolik vrátila? To je dost důlžité. Jestli jste neuvedla všechny závazky není až tak katastrofální Horší by bylo, kdybyste zkreslila svoje přijmy

Jestliže by došlo k soudu, tak věřitel MUSÍ dokázat, že se jednalo o podvod. Že jste si peníze půjčovala a již jste věděla, že peníze nikdy neuhradíte

mereza
hodnocení

Příjmy jsem nezkreslila,všechny jsem řádně podložené dodala.Půjčila jsem si 10 000,-Kč.

Ty se skládaly z HPP a Práce na dohodu.Bohužel mi práce na dohodu byla skončena a já nemohla hradit svoje splátky.

To jsem i věřiteli sdělila.Když jsem si půjčovala,nevěděla jsem že mi práce bude skončena.

sebod*

Pak bych se trestního oznámení nebála. Je to těžký. věřitel se chce domoct svých peněz - to je pochopitelné. A na druhé straně je člověk, který nemá z čeho splácet...*nevi* Tak hledá cestu, jak na Vás. Oznámením si nepomůže a Vám neuškodí.

wojnar

Být na vašem místě, tak jsem v pohodě. Prokázání úmyslu nehradit vám v životě neprokáže. Je to nějaký muhehe, který vás chce zastrašit. Jednejte s ním stejně a sdělte mu, že mu ráda všechno hned zaplatíte, ale nejdříve musíte mít souhlas všech ostatních věřitelů a třeba i soudu. Ať je tak laskavý a čtrnáct dnů vám počká, že všem napíšete a požádáte je souhlas a za tím soudcem, že si skočíte osobně, aby se to urychlilo. Věřím, že od té doby bude od něj pokoj.

abdul*
hodnocení

0x

zaplatit...postup věřitele bych jako vydírání neposuzoval.Pokud jste v žádosti o půjčku neuvedla všechny

své závazky je to prostě úvěrový podvod.Věřitel byl uveden prokazatelně v omyl a při schvalování půjčky vycházel z nepravdivých údajů od vás. Bohužel...

Co se týče vaši obavy z porušení ins.zákona, jde to obejít např.tím, že ten dluh zaplatí za vás fiktivně někdo jiný.Dluhy za vás může platit kdo chce a dotyčný se tím nedopustí zvýhodňování věřitele...

mereza
hodnocení

Je pravda ,že dluhy za mne může zaplatit kdokoliv,ale já nikoho takového neznám.

A kromě toho by musel získat nějaké údaje o této půjčce,která je uvedena v insl. řízení.A opět by to bylo zvýhodňování jednoho věřitele před druhým nebo se pletu?Přece i ti další by mohli říct,já to chci zaplatit,mám větší právo...

likvidator*
hodnocení

0x

Ničeho se bát nemusíte,informujte svého insolvenčního správce o chování věřitele.Porušíte zákon o insolvenci,když některého věřitele zvýhodnite a pak vám soud zruší splátkový kalendář a vyhlásí na vás konkurs.To je asi úmysl toho věřitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]