Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup na aliexpressu to be review

Od: kolla odpovědí: 8 změna:
Zdravím, objednal jsem asi před 14 dny asi 10 položek na aliexpressu od různých prodejců a zaplatil ihned problém je že položky jsou stále v kartě to be review a nevím co to má znamenat obvykle bývají v shipped nebo to be shipped nevíte v čem je háček? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kvetik*
hodnocení

0x

A platba opravdu odešla? Je odečtená z účtu? Je to u všech položek, nebo některé jsou ok? Zkusila bych napsat přímo prodejci a nebo přímo dotaz na aliexpres.

hodnocení

0x

Platby kartou presli? Co ukazuje interbanking? Kazdy predajca ma lehotu na odoslanie od zaplatenia, vacsinou je to 1-2 dni, niekedy ale aj 7. Viete sem vlozit screenshot zo sekcie "my orders"?

re4zon
hodnocení

0x
To be reviewed je k ohodnoceni, takze uz dorucene polozky. Neodklikl jsi nahodou, ze ti to uz prislo?

hodnocení

0x

To znamená, že platba zatím stále ještě neodešla. Ve které "kartě" máte tohle napsáno? Jakmile odkliknete platbu, tak Vám položka skočí do objednávek. Tam je chvíli napsáno, že se Vaše platba ověřuje. "Payment is being verified" a pak se objeví "Payment verified", to znamená, že platba proběhla v pořádku a prodejce až v tomto momentě zboží odesílá. A hlavně, jakmile u vybraného zboží kliknete na zaplatit, tak se vzápětí objeví na liště, jestli byla platba úspěšná, či jestli platba selhala. Ve druhém případě, tedy pokud platba selhala, tak se zboží sice v objednávce objeví jako koupené, ale je tam upozornění, že systém čeká na dokončení transakce a zaplacení. Jinak obchodník zboží neodešle. Přepošlete sem kopii toho, co opravdu u své obejdnávky vidíte.

Podle mne se Vám zaplatit nepodařilo, protože "to be review" znamená, že je platba stále ve stádiu kontroly a není potvrzená vaší bankou. Jinak se teda podívejte do Vašeho účtu v interbankingu a tam to máte na 100% vidět. Tam k žádnému omylu dojít nemůže. Ještě bych se zeptala, už jste někdy objednával, nebo je tohle poprvé? Pokud byste si s něčím nevěděl rady, tak Vám tady rádi poradíme, ale musíte napsat lepší informace.

A ještě něco dodám, je mi divné, že jste za deset dní nedostal od AliExpress žádné upozornění, že platba selhala a že objednávka čeká na zaplacení. Nebo jste ty e-maily dostal a nečetl je a to právě musíte, jinak nevíte co se děje. Ještě se mi za pět let skoro denního nakupování nestalo, aby mne AliExpress neupozornil o stavu mé platby u každé objednávky. To dělá jejich systém automaticky a přes to "vlak nejede". Tak se ptám, dostal jste nějaké upozornění? Normálně byste měl dostat celkem 10 e-mailů, když jste objednával 10 položek u deseti různých prodejců.

olda94
hodnocení

0x
Ahoj,hele omylem jsem odkliknul v mailu 2 zásilky z Alíku jako doručené(hned co mi přišel mail ze byly odeslány) a teď je samozřejmě nemám ve složce odeslané,ale v to be reviewed,tak teď doufám ze mi to normálně odešlou,nebo to mám nějak řešit nevíte?Snad jim to dojde ze to nemůžu mít když jsem to označil doručené ve stejný den co jsem to objednal,snad to přijdeCo myslíte?

Tak tohle se mi ještě nestalo, ale já bych napsala prodejci a stručně mu situaci vysvětlila. Podle mne se Vám ozve. Ale možná, že se ani nic dít nebude, on je ten jejich kontrolní systém dost zabezpečený a mají to vymakané, takže si myslím, že se nic nestane a objednávka bude normálně vyexpedovaná. Tohle se asi stalo i jiným lidem, že ukvapeně klikli na něco, co neměli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma aliexpress platba selhala

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]