Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

P.O box před 18 rokem?

Od: pietro odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, je mi 16 let a rád bych si ve svém městě pronajal P.O box, důvod je, že si chci s pár lidmi posílat malé zásilky, ale nemám zájem o to, aby znali mou adresu. Ale nikde jsem se nedozvěděl, jestli si to mohu pronajmout v 16 letech. Hezkej víkend všem :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

postak
hodnocení

2x

Jako fyzická osoba můžete figurovat na smlouvě s ČP od 18 let.

Musíte být právně odpovědný, leda byste získal výjimku /zplnoletnění/ od soudu /podnikání, manželství/.

PP se platí, to ale asi víte.

doplněno 30.01.21 13:12:

Pokud chcete utajit svoji adresu, tak to bude nějaký nedůvěryhodný obchod, anebo to chcete utajit před rodiči. Rodiče jsou ale za Vás zodpovědní.

Na poště můžete přiměřeně svému věku a schopnostem koupit známku, různé potřeby, poslat dopis a podobně.

pietro
hodnocení

Ano vím, děkuji za odpověď na mou otázku. Hezký víkend
pietro
hodnocení

Já nežádal o přednášku :)

hodnocení

1x

Ahoj,

poradím alternativu - nechat si poslat zásilky na danou poštu. Jako balík na poštu. Tam je pak jen adresa pošty, jméno a příjmení a kontakt na Tebe - stačí e-mail. Věk nikdo zkoumat nebude, a navíc Ti přijde kód pro vyzvednutí a pošta vydá zásilku tomu, kdo zná kód.

pietro
hodnocení

To jde i ze zahraničí? Nebo jen vnitrostátně? Myšleno jako když je prodejce třeba američan nebo polák tak jestli to také může poslat na adresu pošty.

Nejsem si teď jist, zda to jde "oficiálně", ale jinak by neměl být problém. Pošlou vám zboží na adresu, kterou uvedete. Takže když uvedete adresu pošty, přijde to tam. Rozdíl bude jenom v tom, že možná nedostanete avizaci a ten kód. Prostě vám to nechají na poště a vy se tam v době, kdy by to mělo přijít, musíte dojít optat a úřednice na poště vám zjistí podle občanky, zda tam nějaký balík nemáte. Vnitrostátně v rámci ČR není problém, výše uvedené platí pro cizinu.

Pokud potřebujete třeba ze Slovenska, je možno využít Zásilkovnu. Pobočku má teď skoro v každém městě a potřebujete jen jméno, kontakt pro avizace, nic dalšího. Udáváte jen adresu pobočky, kde podáte/vyzvednete. Nic dalšího, vyzvednete oproti kódu, který vám tam přijde. A možná to bude i levnější. Zásilkovnu lze využít i v rámci Čr.

pietro
hodnocení

Potřebuji to z usa a polska. Zásilkovna v tomhle případě moc fungovat nebude

Posílal jsem balík na poštu do Ruska a za 11 dnů ho měl příjemce v ruce, tak to musí jít i obráceným způsobem.

pietro
hodnocení

Díky, DVD. Nadepsal jsi tam poste restante?

Ano, obráceně to také jde - asi před 10 lety jsem posílala menší zásilku z Moskvy. Přišla do ČR za méně než 5 pracovních dní.

hodnocení

0x

Co bude v tych "malych zasielkach"? Ide o predaj niecoho? Ak ano, pozrite si definiciu podnikania a zivnosti, ono totiz predavat sem tam nieco ide len na styl bazos alebo aukro. Ak ide o pravidelny predaj za ucelom dosiahnutia zisku, je to uz podnikanie so vsetkym, vratane platenia dani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]