Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně nehtů.. na palci pravé ruky mám podelné drážky. Nutno podotknout, že jsem cca 2 roky kouřil klasické cigarety a právě jsem se někde dočetl, že to může být způsobené kouřením, ale už 2 roky nekouřím, ale drážky zůstavají. Mažu exoderilem, někdy mi ty drážky přijdou zřetelné, někdy méně. Ale ten neht oproti levému palci je jednoduše drsnější. I ten tzv. půlměsíc je o dost větší oproti "normálnímu" nehtu. Mažu exoderilem, ale moc velkou změnu nepoznávám.
Nevíte, co by mi mohlo pomoci, nebo se s tím mám smířit? :D Děkuji.
Tento problém se přičítá ledvinám, že nejsou v kondici. Tak dodržte vše, co ledviny potřebují. Čistou vodu, ledvinové čaje střídat druhy, E vitamin dlouhodobě nalačno, během dne Mg - hořčík, ve stravě často petržel zelenou i kořenovou, česnek, cibuli, klíčky, okurky, meloun, salát, mandle/ přes noc hrstičku namočit/, panenské oleje, cereálie...
Třepení nehtů bývá u lidí s nedostatkem Fe /železa/. Nejvíc je ho v řepné melase, mají ve zdr. výživě. Tu určitě raději, jak tablety Fe. Obsahuje totiž více minerálů. Po tabletách Fe bývá zácpa nebo průjem.
Omezit sůl, uzeniny, alkohol, kafe, černý čaj, cukr, nakládanou zeleninu v octě, rajčata, papriky...
Půlměsíčky zrovna na palcích být musejí (někde jsem četla, že jejich absence je příznakem nějakého závažnějšího vrozeného onemocnění - týká se to pouze palců; bohužel si už nepamatuju, o co jde). Větší velikost podle mě problém není, navíc nehty na různých prstech nebývají stejné. Podélný vroubek na pravém palci mám také, ač jsem nikdy nekouřila. Udělal se mi po delším stresovém období a zatím nezmizel (už to trvá více než rok). Příčina bude, zřejmě jako i u vás, někde uvnitř; asi tělu něco chybí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.